Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2015, 18:10:42
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Bine bre teologu-le.
Părerea pe tema asta-ți lipsea, în rest pe toate le-ai făcut.
Nu ma pasioneaza neaparat subiectele teologice, dar nu-mi place sa vad o agrumentatie gresita.

Citat:
În prealabil postat de Ratacitorul Vezi mesajul
nu e vorba de gemene!Biserica romano-papala este o biserica luciferica care doar mimeaza crestinismul!Pontificatul romano-papal este frate bun cu califatul musulman.
Cum am zis, ai o agrumentatie gresita. Credinta ta personala (celelalte biserici sunt luciferice) nu este universal valabila, deoarece nu poate fi bazata pe argumente obiective. Pe de alta parte, afirmatia" Biserica Ortodoxa si Biserica Greco-Catolica pot fi numinte <<surori>> deoarece au o origine comuna si relativ multe in comun." este o afirmatie sustinuta de fapte istorice si dogmatice.

Bine, desigur ca aceasta definitie depinde mult pe interpretarea cuvantului "surori". Daca prin "surori" intelegi "multe in comun, de exemplu originea", atunci poate fi valida. Daca intelegi "exact la fel", normal ca nu sunt surori.

Dar cred ca, atunci cand "stanislau" a folosit "surori", s-a referit la prima definitie, nu la a doua.
Reply With Quote