![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Da, si eu cred ca au fost dezamagiti, asa cum am fost si eu si poate si altii, chiar si in ziua de azi... Poate ca nu intelegem noi cu mintea noastra cum a gandit Dumnezeu, dar poate el in maretia Lui nu a fost atat de grav ranit ca L-au batut si scuipat niste prosti ( asa cum nu e deranjat un leu sau un elefant de intepaturile tantarilor, sau ma rog e deranjat, dar nu moare cu una cu doua, nici nu pleaca din padure, nici nu a ajuns specia la extinctie, inca..,) Insa, intr-un fel, tot ne-a abandonat ...in sensul ca ne lasa sa platim pt pacatele noastre atat noi cat si copiii nostri, ceea ce cred ca e cel mai dureros...adica daca eu nu m-as mantui in schimb copilul meu ar reusi, as fi cea mai fericita, insa sa vad ca nici el/ea nureuseste ( pt ca nu sunt nici eu in stare sa-l invat si sa-l conving sa faca ce trebuie) si merge-n iad alaturi de mine...ar fi cea mai cumplita pedeapsa ![]() ( ma gandesc, desi poate e o erezie, ca asa cum budistii cred intr-un " ciclu karmic" caree parcurs de aceasi persoana in mai multe vieti, si in urma caruia ajunge la mantuire, in credinta noastra acelasi lucru se realizeaza in generatii succesive : pacatul se plateste pana la al nustiu catelea neam, iar virtutea se rasplateste tot asa...si poate de-asta speram cu totii ca copiii nostri se vor mantui si ne vor usura si noua osanda, intr-un fel, si pe a stramosilor nostri cat de cat, sau din contra, exista posibilitatea sa ne afundam mai rau...eustiu ca mantuirea nu se poate realiza decat prin interventia directa a lui Dumnezeu, insa nu e garantata nimanui si tine de liberul arbitru al fiecaruia, daca o vrea si face tot posibilul pt ea, sau nu...) Last edited by fallen; 14.04.2015 at 12:38:18. |
|
|