![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Dacă nu cer prea mult
de Marin Sorescu “- Ce-ai lua cu tine, Dacă s-ar pune problema Să faci zilnic naveta între rai și iad, Ca să ții niște cursuri? - O carte, o sticlă cu vin Și-o femeie, Doamne, Dacă nu-ți cer prea mult. - Ceri prea mult, îți tăiem femeia, Te-ar ține de vorbă, Ți-ar împuia capul cu fleacuri Și n-ai avea timp să-ți pregătești cursul. - Te implor, taie-mi cartea, O scriu eu, Doamne, dacă am lângă mine O sticlă de vin și-o femeie. Asta aș dori, dacă nu cer prea mult. - Ceri prea mult. Ce-ai dori să iei cu tine, Dacă s-ar pune problema Să faci zilnic naveta între rai și iad, Ca să ții niște cursuri? - O sticlă de vin și-o femeie, Dacă nu cer prea mult. - Ai mai cerut asta o data, de ce te încăpățânezi, E prea mult, ți-am spus, îți tăiem femeia. - Ce tot ai cu ea, ce atâta prigoană? Mai bine tăiați-mi vinul, Mă moleșește și n-aș mai putea să-mi pregătesc cursul, Inspirându-mă din ochii iubitei. Tăcere, minute lungi, Poate chiar vesnicii, Lăsându-mi-se timp pentru uitare. - Ce-ai dori sa iei cu tine, Dacă s-ar pune problema Să faci zilnic naveta între rai si iad, Ca să ții niște cursuri? - O femeie, Doamne, dacă nu cer prea mult. - Ceri prea mult, îti tăiem femeia. - Atunci taie-mi mai bine cursurile, Taie-mi iadul si raiul, Ori totul, ori nimic. Aș face drumul dintre rai si iad degeaba. Cum să-i sperii și să-i înfricoșez pe păcătoșii din iad, Dacă n-am femeia, material didactic, să le-o arăt? Cum să-i înalț pe drepții din rai, Dacă n-am cartea să le-o tălmăcesc? Cum să suport eu drumul și diferențele De temperatură, luminozitate și presiune Dintre rai și iad, Dacă n-am vinul să-mi dea curaj?” |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
| poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 19:15:49 |
| Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 16:59:15 |
| Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 12:46:00 |
| Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 15:31:41 |
|
|