|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
PS:cum deduci tu ca ucenicii credeau in reincarnare cand au intrebat daca parintii sau daca el e de vina pentru starea lui?Orbul era adult ,deci avusese timp sa pacatuiasca el insusi pentru pedeapsa venita inainte. E vorba de pedepsirea copiilor pana la al treilea neam pentru pacatele parintilor si presupunerea ta ca Dumnezeu isi pierde atotstiinta cand vine vorba de pacat(ca nu poate pedepsi inainte de producerea efectiva a pacatului),ceea ce e fals.Dumnezeu poate pedepsi inainte de a pacatui cineva daca stie ca prin asta poate reduce proportiile pacatului sau aceasta pedeapsa are fructe pozitive. Apoi...Iisus raspunde ca NICI UNA NICI ALTA.Deci,chiar de am fi presupus ca ucenicii vorbeau de reincarnare (a gresit el) sau transmiterea pacatului de la parinti(au gresit parintii) ,Iisus raspunde NU. deci...
|
|||
|
|||
Citat:
Cei inviati de Hristos s-au intors cum erau inainte, in trup pamantesc. In schimb, trupul lui Hristos era altfel dupa inviere, mai citeste si tu Sf. scriptura nu doar "scripturile" budhiste.
|
||||
|
||||
Citat:
Daca vorbim de Iisus ca Dumnezeu - nu a murit niciodata, pentru ca este Viata. ======= Orb...din nastere. Sau Dumnezeu pedepseste anticipat...pt ca este atotcunoscator. Te pedepsesc pentru ce nu ai facut inca, pt. ca oricum stiu ca vrei gresi. (unde este liberul arbitru?) Totusi, poate fi o noua linie de gandire, de intelegere a justitiei divine. ("Minority Report" -2002).
Last edited by florin.oltean75; 19.04.2015 at 09:34:05. |
|
||||
|
||||
Citat:
De exemplu, Ilie a fost "transfigurat" inainte de a muri. A fost o transfigurare anterioara transfigurarii Lui Iisus. Deci acest fenomen extraordinar se poate manifesta post-mortem dar si ante-mortem. Indicii privind fenomene similare atingerii unui trup transfigurat, luminos, nemuritor, avem in budismul tibetan - traditia Dzogchen - trup-de-slava.
|
|||
|
|||
Citat:
“Pentru aceasta Mă iubește Tatăl, fiindcă Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau. Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau. Această poruncă am primit-o de la Tatăl Meu. “ Nu,vorbim de ipostas. Nu prea cred ca exista vreo similaritate intre invierea lui Hristos si orice alta inviere.Tu vezi? Citat:
|
||||
|
||||
Citat:
Budisto-crestina. Straina de credinta lui Hristos si a sfintilor apostoli. Hristos a raspuns explicit la intrebare: "Nu!". Eu ma intreb cum e posibil ca Dumnezeu sa raspunda in mod explicit NU iar budisto-crestinii sa continue sa creada in reincarnare sau sa presupuna mai departe ca Dumnezeu pedepseste anticipat. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
||||
|
||||
Citat:
Te pedepsesc pentru ce nu ai facut inca, pt. ca oricum stiu ca vrei gresi. (unde este liberul arbitru?) Totusi, poate fi o noua linie de gandire, de intelegere a justitiei divine. Nu s-a inteles aluzia la absurd pe care am facut-o. Am fost prea laconic, mea culpa. Am vrut sa evidentiez ca este singura posibilitate logica (evident absurda) prin care apostolii pot intreba daca orbul este orb din nastere pentru pacatele sale – atunci cand excludem ca acestia ar putea concepe posibilitatea reincarnarii (si asezarea rationala a judecatii pe o axa temporala pacat -pedeapsa). Cu exemplificarea justitiei aberante din fimul “Minority Report” pentru iubitorii genului SciFi.
|
||||
|
||||
Citat:
"Fiul este inviat prin Tatal" si "Fiul are putere sa-si ia sufletul inapoi" - sunt echivalente. Pentru ca Fiul este nedespartit de Tatal - lucrarile lor nu sunt separate - ci se savarsesc in umime Unul cu Celalalt.