![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
si ca tainele sunt mijlocul de a fi cu Hristos . Fara taine si fara Hrisots nimeni nu se poate mantui. Erezie e tot ce e impotriva lui Hristos a dogmelor credintei si a acestor taine. Invatatura straina , fermentul care strica aluatul, ideile personale care se opun adevarului ,acestea tind sa aduca ratacirea ,dar niciodata nu vor reusi atata timp cat Biserica e aparata de har . Cu toate ca formularea adevarului este atat de taioasa,si ar exclude o gramada de conceptii si de aderenti ai acestor conceptii , conteaza foarte mult ce zice personal fiecare din noi dupa ce acceptam aceste adevaruri . De cand inchidem cartea de dogmatica prin care Dumnezeu ne vorbeste ,avem la dispozitie ATITUDINEA noastra , ca El sa se vada ce facem . Dumnezeu sta si ne priveste . Rezolvarea mea este una a paradoxului a ilogicii ,la altii este una a luptei transante . Pradoxul meu spune ca desi cred ca nu este mantuire decat prin tainele Bisericii marturisiste de ortodoxie , totusi nu duc pana la capat sentintele de excludere a altora ,pentru ca stiu ca Dumnezeu a poruncit sa ne iubim unii pe altii ,in aceiasi seara in care a instituit Taina euharistiei "Porunca noua va dau voua,sa va iubiti unii pe altii ,asa cum v-am iubit Eu" Fiecare interpreteaza iubirea cum crede ,unii scutura pe aproapele , altii cauta sa il inteleaga,fiecare e potrivit in rolul sau Important este sa ne supraveghem ce zicem ,caci din orice ne iese pe gura si lasa sa se vada cum ne e inima , aceea suntem de fapt noi Mai bine sa zici prostii decat rautati. |
|
|