Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2015, 16:29:23
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, asta cu sfantul Ianuarie. Stiu ca au facut satanele alea de la National Geographic un documentar, l-am vazut eu acum ani de zile. Dar el l-a ratat pe ala, in schimb clipul ala cu fosfor alb l-a gasit imediat.

Eu nu vreau sa vorbesc despre felul in care vine lumina. Nu stiu, nu am fost acolo si nu are rost sa bat eu campii. Am un scepticism sanatos intelegand totodata ca minunile sunt posibile.

Dar mi se pare incredibil ca locul si preotul care intra in mormant este perchezitionat. Asta tine de un numar de circ, eu personal as protesta daca s-ar intampla asa ceva. Normal ar fi sa lase oamenii in pace - cine crede crede, cine nu, oricum o sa creada ca aia alesi au blat cu aia perchezitionati. O fi fost in regula acum sute de ani dar astazi la ce bun tot circul asta ?
Reply With Quote
Vechi 21.04.2015, 16:38:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pai iti dai seama ca e o formalitate. Sau nu tocmai, ci sa intareasca chestia cu miracolul adica vedeti, sigur e un miracol, pentru ca e perchezitionat.
Daca e pe bune perchezitia nu-si mai pune nimeni problema :)
Vechi 21.04.2015, 17:30:11
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Interesant, exista ortodocsi (asa au scris la profil) care cred ca Patriarhul Ierusalimului ii minte pe ei, impreuna cu toti credinciosii care s-au perindat pe acolo. Mai mult, conspiratia cuprinde toata ortodoxia, toti ierarhii si aproape toti preotii sunt mana in mana, toti cred sau ii mint pe credinciosi.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2015, 17:36:42
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Mie mi se pare și mai interesant că există persoane care susțin că toți catolicii care s-au rugat, de exemplu, la Maica Domnului pentru vindecare și care s-au vindecat, au fost de fapt vindecați de diavoli.

De fapt, mint, nu există persoane. Până acum am întâlnit numai una, adică tu.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2015, 17:45:31
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dar mi se pare incredibil ca locul si preotul care intra in mormant este perchezitionat. Asta tine de un numar de circ, eu personal as protesta daca s-ar intampla asa ceva. Normal ar fi sa lase oamenii in pace - cine crede crede, cine nu, oricum o sa creada ca aia alesi au blat cu aia perchezitionati. O fi fost in regula acum sute de ani dar astazi la ce bun tot circul asta ?
Ăsta este unul din motivele care mă fac și pe mine să fiu destul de sceptic - soiul ăsta de activități preparatorii fac parte, în principal, din recuzita iluzioniștilor. Îți arată pălăria înainte să scoată iepurele din ea - uite, vezi că e goală ?

Patriarhul ar trebui să renunțe la aceste adaosuri inutile. Cine crede cu adevărat, crede. Dar cine crede pentru că Patriarhul a fost percheziționat.... well, cam subțire credința. Nu mi se pare că e vorba de credință din aceea despre care vorbea Domnul Hristos, care poate muta munții.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2015, 20:50:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Interesant, exista ortodocsi (asa au scris la profil) care cred ca Patriarhul Ierusalimului ii minte pe ei, impreuna cu toti credinciosii care s-au perindat pe acolo. Mai mult, conspiratia cuprinde toata ortodoxia, toti ierarhii si aproape toti preotii sunt mana in mana, toti cred sau ii mint pe credinciosi.
Interesant, ai o foarte bogata fantezie vecina pana la confuzia totala cu nesanatoasa minciuna pentru unul care are scris "ortodox" la profil.
Vechi 21.04.2015, 21:03:13
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ar fi nevoie numai de un cerc restrans de la Ierusalim. Restul vine de la sine. :))
Reply With Quote
Vechi 21.04.2015, 21:09:35
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Da, dar ar fi nevoie de un cerc restrâns care să perpetueze o fraudă timp de o mie de ani. Ar fi nevoie ca fiecare Patriarh al Ierusalimului să fie un impostor și un mincinos, ceea ce este cel puțin improbabil.

Acesta este unul din argumentele pro-miracol, în opinia mea.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2015, 21:18:57
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Da, dar ar fi nevoie de un cerc restrâns care să perpetueze o fraudă timp de o mie de ani. Ar fi nevoie ca fiecare Patriarh al Ierusalimului să fie un impostor și un mincinos, ceea ce este cel puțin improbabil.

Sau, pe principiul "da-le oamenilor ce vor"...

Ma rog, pana n-o sa strecoare cineva o camera in interiorul mormantului lui Iisus, n-o sa fie nimic cert.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2015, 21:29:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul

Nu neaparat. Tine de o anumita intelepciune sa dai oamenilor mai saraci cu duhul (nu in sensul tocmai mantuitor) ce vor :)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina sfanta de la Ierusalim mihai_1991 Intamplari adevarate 195 05.05.2011 23:34:45
Lumina de la Ierusalim Baciu Ciprian Intrebari utilizatori 0 03.04.2010 16:04:00
Sfanta Lumina de la Ierusalim ileana61 Despre Biserica Ortodoxa in general 40 17.01.2009 17:56:11