Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2015, 00:26:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Taie-le pe astea si ai sa-i vezi tipand disperati ca s-au trezit fara suportul major al credintei lor.
Nu am cunoscut personal astfel de credinciosi , dar nu neg existemta lor .
Credinta adevarata nu in astfel de minuni isi are suportul si nici in asteptarea cu gura cascata in aparitia miracolelor de tot felul , caci uitam ca zilnic Dumnezeu ni se infatiseaza tainic in inima si viata noastra , lucreaza neancetat pentru fiecare in parte , in oameni si pentru oameni, prin tot felul de intamplari cotidiene , prin micile bucurii revarsate asupra noastra si famililor noastre , prin tot ceea ce ne inconjoara . Suntem de multe ori surzi si orbi , dar Dumnezeu tot timpul are ceva nou , bun si frumos pentru fiecare in parte .
Dumnezeu nu este egal cu o icoana care plange , cu o lumina care apare la un moment dat , cu o particica dint sfintele moaste , cu un petic de stofa purtat de un anume sfant , de o pietricica parfumata si prafuita , El este deasupra tututuor celor stiute si nestiute, iar toate celelalte sunt lucruri palpabile pentru lumea de aici , o lume materiala , care intaresc credinta dar nu o definesc .
Atata timp cat suntem in asta lume , credinta este exprimata si prin lucruri palpabile , trecatoare ca si noi pe acest pamant, caci dincolo nu mai avem nevoie decat de un suflet curat si iertare din partea lui Dumnezeu .
Pe mine atat m-a deranjat , exprimarea de " lumina ordinara "folosita de Alin !
Vechi 22.04.2015, 08:16:38
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pentru tine ar trebui sa strecoare, ca nu ai citit despre acest lucru. Ortodocsii stiu ca mai intai vine o Lumina, ca un fulger, nu doar ca Patriarhul iese cu Lumina. Dar pentru unul care nu crede degeaba ar pune si camera, ca el tot nu crede. Iudeii au vazut minuni mari ale Mantuitorului si tot nu au crezut in El.
Zvonuri. Nu este nici un fulger, nici o lumina albastra, nimic. Doar o gramada de urlete, si patriarhul care iese cu flacara. Cei care cred ca sunt fulgere si lumini albastre nu au fost niciodata acolo (adica majoritatea, de altfel).
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 08:30:01
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Zvonuri. Nu este nici un fulger, nici o lumina albastra, nimic. Doar o gramada de urlete, si patriarhul care iese cu flacara. Cei care cred ca sunt fulgere si lumini albastre nu au fost niciodata acolo (adica majoritatea, de altfel).
Spre deosebire de tine care te-ai dus ani in sir.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 09:23:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E foarte simplu de ce: pentru ca nu au minuni. De unde sa le scoata daca nu au? Nici Mohamed n-a facut vreo minune.
Ca de obicei retorica proasta.
Sunt multi altii care nu au o credinta autentica (in opinia ta) dar au ceea ce s-ar putea minuni.
Deci si ei puteau sa aiba, trebuiau doar sa le plaseze in ideologia lor si apareau.
Vechi 22.04.2015, 09:25:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Aia adusa cu avionul este si chiar mai rau decat atat daca ai sa citesti articolele postate de Mirela.
Si parintele are dreptate.

Acum nu trebuie sa te simti rau daca te-ai calcat si tu nitelus in picioare ca bucurestean sa iei lumina plimbata cu avionul :)

In definitiv, nu asteapta bucuresteanu sa-i construiasca toata tara catedrala de fitze de sute de milioane de euro cu turla pana la nori? :)
Vechi 22.04.2015, 10:00:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aia adusa cu avionul este si chiar mai rau decat atat daca ai sa citesti articolele postate de Mirela.
Si parintele are dreptate.

Acum nu trebuie sa te simti rau daca te-ai calcat si tu nitelus in picioare ca bucurestean sa iei lumina plimbata cu avionul :)

In definitiv, nu asteapta bucuresteanu sa-i construiasca toata tara catedrala de fitze de sute de milioane de euro cu turla pana la nori? :)
N-am postat in bascalie , dar vad ca tu chiar faci obsesii !
Niciodata nu m-am calcat in picioare in Noaptea de Inviere , la biserica Sfantul Mercurie este multa ordine si bun simt ,si apoi pe mine nu ma intereseaza de unde este Lumina , important este s-o iei acasa cu drag , credinta si smerenie , dupa participarea la intreaga Slujba de Inviere.
Catedrala va fi pentru generatatia ta copile , prioritatile mele sunt cunoscute de Duhovnicul meu , Parintele Paul Lepadatu !
Vechi 22.04.2015, 10:07:04
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Spre deosebire de tine care te-ai dus ani in sir.
Au fost parintii o data, in 2010. Au zis ca nu s-au asteptat sa fie atata haos, si ca nu se intampla nimic crestineste acolo.

Mentionez ca ambii sunt ortodocsi, si practicanti.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 10:48:29
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Poate au clipit in momentul ala si de aia nu au vazut fulgerul. Vorba unui pugilist celebru care l-a facut pe altul KO in urma unui pumn pe care nu l-a vazut nimeni.
Sau poate din pricina indaratniciei copilului lor, nu au putut vedea ce au vazut toti ceilalti.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 11:36:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Catedrala va fi pentru generatatia ta copile , prioritatile mele sunt cunoscute de Duhovnicul meu , Parintele Paul Lepadatu !
In catedrala aia nu incape o intreaga generatie.
Dar in 10.000 de biserici (de banii aia) poate ca da.

Sau 10.000 gradinite si scoli ortodoxe. Asta cum suna vizavi de "generatie"?

Last edited by AlinB; 22.04.2015 at 11:45:55.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 11:39:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e problema mea ca tu esti certat cu dex -ul si nu ai decat o perceptie emotioanala asupra unui termen.

Este ordinara in sensul ca nu este cu nimic mai cu motz decat cea care o primeste fiecare credincios de la biserica lui.

NU e materie sfintita cum e aghiasma de exemplu.

Nu exista nici un motiv sa fie plimbata cu avionul ba chiar dimpotriva e un gest care lasa cel putin niste semne de intrebare ca de ex. atunci cand vezi drepcredinciosii ca-si dau coate si "binecuvantari" ingesuindu-se care sa ajunga primul la aghiasma.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina sfanta de la Ierusalim mihai_1991 Intamplari adevarate 195 05.05.2011 23:34:45
Lumina de la Ierusalim Baciu Ciprian Intrebari utilizatori 0 03.04.2010 16:04:00
Sfanta Lumina de la Ierusalim ileana61 Despre Biserica Ortodoxa in general 40 17.01.2009 17:56:11