Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2015, 13:11:38
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu mai, nu pricepusi, tu esti ala prost gramada in ciuda studiilor care te lauzi atunci cand vrei sa etichetezi ca eretic pe cineva care nici macar nu stie ca ceea ce crede el este gresit pe undeva.

Daca n-ai fi trecut ca un habarnist prin facultatea aia de teologie ai sti ca nimeni n-a fost afurist pentru un crez gresit pana cand Biserica n-a stabilit ca este gresit si respectivului (care era parte din Biserica) i s-a adus la cunostinta faptul ca greseste.
Nu crezi că ești peste granițele nerușinării ?

Ți-am reclamat postul la administrația forumului.

Cine te crezi că ești că ești? Vre-un avva, vreun părinte, duhovnic, îmbunătățit, să-mi spui că nu pricep și că sunt prost grămadă, că sunt habarnist ? Cine te crezi tu, omule ?

ȘTIU cu adevărat că Hristos a înviat, că există Dumnezeu și altele.

ȘTIU cu adevărat, că SFINȚII PĂRINȚI, spun că ereticii nu se mântuiesc, sunt duzine de pasaje. Biblia, la fel, arată clar și limpede că ereticii nu se mântuiesc, sunt poate nu zeci, sute de pasaje, CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU, care atestă și arată asta !

Iar tu spui, că nu știu că ceea ce crede cineva este greșit pe undeva. Nu pe undeva, prin zeci și sute de locuri.

Ai comandat cartea ce ți-am recomandat? Sau nu ți-a păsat?

Alergi pe hăurile iadului, asta faci acum, anii ăștia...

Ecumenismul este condamnat de Biserică, nu ecumenicitatea, ci ecumenismul, sincretismul religios, adică a spune că există mântuire înafara Bisericii.
Dar tu știai asta deja, nu? Și crezi cu adevărat, nu?

Dumnezeu să te ierte, suflete, că nu știi ce faci, nu știi ce spui...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Vechi 22.04.2015, 18:57:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Nu crezi că ești peste granițele nerușinării ?
Ți-am reclamat postul la administrația forumului.
Seriooos? Ai reclamat si asta?

Citat:
Dumnezeu nu are logica noastră, ereticule ecumenist Alin B.
Citat:
Cine te crezi că ești că ești? Vre-un avva, vreun părinte, duhovnic, îmbunătățit, să-mi spui că nu pricep și că sunt prost grămadă, că sunt habarnist ? Cine te crezi tu, omule ?
Aceeasi intrebare iti adresez si eu tie :)

Tii locului vreunui Sfant Sinod, esti seful unei noi Inchizitii?

O discutie decenta la obiect nu esti capabil sa ai, dar improsti cu categorisiri.

Citat:
ȘTIU cu adevărat că Hristos a înviat, că există Dumnezeu și altele.
Si dracii stiu, si se cutremura.

Tu cred ca nici macar, doar asa..virtual din degete.

Citat:
ȘTIU cu adevărat, că SFINȚII PĂRINȚI, spun că ereticii nu se mântuiesc, sunt duzine de pasaje. Biblia, la fel, arată clar și limpede că ereticii nu se mântuiesc, sunt poate nu zeci, sute de pasaje, CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU, care atestă și arată asta !
Da, dar nu stii definitia ereticului :)

E ca si cand ai spune ca stii cum sa conduci o masina dar nu stii cum arata una

Citat:
Ai comandat cartea ce ți-am recomandat? Sau nu ți-a păsat?
Crezi ca ma apuc sa citesc toate cartile care le gasesti tu cu google?

Citeste-le tu mai intai, fa o sinteza relevanta pentru discutie, raspund la obiect obiectiilor care ti se aduc si poate asa convingi si pe altii ca trebuie sa o citeasca.

In rest , bati campiii fara absolut nici un fel de gratie.

Ai probleme grave amice si n-ai sa gasesti rezolvarea aici.

I-ai spus fetei aceleia care o minti, ca de fapt nu vrei sa te casatoresti cu ea, ca vrei sa-ti creasca barba de avva aici pe forum unde toti te iau la misto pentru ideile si exprimarea ta "originala", ca prin alte parti ai fost banat deja?

Last edited by AlinB; 22.04.2015 at 19:25:28.
Vechi 22.04.2015, 19:05:15
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
I-ai spus fetei aceleia care o minti, ca de fapt nu vrei sa te casatoresti cu ea, ca vrei sa-ti creasca barba de avva aici pe forum unde toti te iau la misto pentru ideile si exprimarea ta "originala", ca prin alte parti ai fost banat deja?
Oh, dar în alte părți n-a fost banat. Pe forumul părintelui Pruteanu s-a făcut de râs într-un mod absolut gigantic, dar n-a fost banat. A emis una dintre "teologumenele" lui și atunci când un interlocutor, care este și preot, i-a arătat că este o erezie, știi cum s-a exprimat ? "Vai, dar numai prostioare spuneți, părinte !" Îți poți imagina urmarea. Pe mine și acuma mă bufnește râsul când îmi amintesc.
Vechi 22.04.2015, 19:10:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Si de ce nu ii chinuie pe aia de acolo si am picat noi care deja il avem pe catalin2 ? :)

Pune si tu un link sa ne mai distram si noi...

Am tot zis ca imi fac si eu cont (aveam candva cred) sa-i citesc fazele haioase si de acolo dar n-am avut timp si pentru (proastioara) asta.
Vechi 22.04.2015, 19:11:24
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

http://forum.teologie.net/viewtopic....p=39036#p39036

Priceless.
Vechi 22.04.2015, 19:16:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Gata, am gasit.

Intr-adevar, formularea nu e doar amuzanta chiar si in ineptia ei, dar e atat de unica incat google a scuipat link -ul imediat:

http://forum.teologie.net/viewtopic.php?p=39069

Haha, nu-mi vine sa cred, sustine ca Sf. Impartasanie nu e neaparat necesara vietii duhovnicesti.

Si ce "gratios" sare la gatul unui preot:

Citat:
3. ( cea mai gravă prostioară, părinte, atenție mare, vă rog! ) Trupul lui Hristos este alimentul indispensabil vieții duhovnicești? Serios? Păi ce prostioară-i mai și asta, părinte? Cu considerație și durere vă spun, vreau să vă ajut, dar greșiți amarnic și înfiorător. Terifiant !
Alta perla:

Citat:
b) Așa că ce vorbiți acolo cu mâncatul permanent, părinte, sunt numai prostioare. În cel mai bun caz, păreri teologice. Fără nici un fundament. Eventual vă referiți la ce vorbeam mai sus ”pâinea noastră cea de toate zilele”, ca aliment indispensabil vieții trupești. Dar viața duhovnicească, nu ține de Trupul și Sângele lui Hristos, ci de relația omului cu Hristos, de pocăință.
Imi place si semnatura:

Citat:
Cu dragoste de la Dumnezeu Treime, Savaot Iubire, pomeniți. botos™ remus-emilian, un nimeni, muritor, beșică de puroi, bulevard al viermilor.

Asta explica multe, de la besica-de puroi-bulevard-al-viermilor ce sa astepti ? :)

Ma mir ca nu s-au sufocat cei de acolo de la miros, ca au nasuri fine, noi astia de aici suntem mai obisnuiti cu duhorile:)
Vechi 22.04.2015, 21:12:02
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Haha, nu-mi vine sa cred, sustine ca Sf. Impartasanie nu e neaparat necesara vietii duhovnicesti.
Într-adevăr, individul, dacă-i pui toate "teologumenele" cap la cap, pare a începe să construiască un soi de sectă sui generis.

Să o luăm pe rând: atitudinea față de ierarhia bisericească, în speță față de Sfântul Sinod (vezi refuzul de a citi ce scrie în Tomosul de canonizare) - una de sfidare.

Atitudinea față de practica Bisericii - vezi problema calendarului, a cărui autoritate nu o recunoaște - una de sfidare.

Atitudinea față de preoți - dar mai bine să-l lăsăm pe Emilian să se exprime singur: De aceea părintele Haralambie, greșește profund. Și vroiam să îl ajut, dar când am văzut câtă aroganță are, cu câtă superioritate mă privește, pe mine inferiorul și cum aruncă pe jos ajutorul și calcă în picioare ajutorul, m-am oprit, nu vreau să fiu pricina căderii lui. Căci destul, și el, ca noi toți, e chinuit de diavoli, de lume și de trup. Sfântul Ioan Gură de Aur, spune în tratatul despre preoție, că ”iadul va fi pavat cu fețe bisericești”

Atitudinea față de Împărtășanie, s-a văzut.

Atitudinea față de portul de arme, specific iehovistă, s-a văzut pe celălalt topic.

Cea mai mare problemă a individului, însă, nu este că are o gândire profund sectară. Ci că nu o recunoaște, măcar formal. Sectarul cinstit spune, nu mai vreau să fiu ortodox/catolic etc., plec și-mi fac biserica mea, mă declar Papă, etc.

Dar Emilianul vrea, oarecum, să fie și în Biserică și în afara ei. Ideal, se gândește, ar fi să se schimbe Biserica după mintea lui. Să învețe preoții de la el, să se modifice calendarul după cum vrea el, să se modifice retroactiv motivele de canonizare a unor sfinți etc. Să transforme Biserica în propria lui sectă.

De aceea, genul ăsta de individ e mai primejdios decât o mie de adventiști sau iehoviști. Și când te gândești că ar putea ajunge preot. Ferească Dumnezeu.
Vechi 22.04.2015, 21:33:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Cea mai mare problemă a individului, însă, nu este că are o gândire profund sectară. Ci că nu o recunoaște, măcar formal. Sectarul cinstit spune, nu mai vreau să fiu ortodox/catolic etc., plec și-mi fac biserica mea, mă declar Papă, etc.
Din pacate nu e singurul din asta aici pe forum.
Mai avem un anti-ecumenist declarat, vreo 2-3 cipofobi..tot prin apele alea se scalda.

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
De aceea, genul ăsta de individ e mai primejdios decât o mie de adventiști sau iehoviști.
Nu chiar. Faptul ca e tare in gura doar in spatiul virtual arata ca in rest este complet ignorat de toata lumea.

Probabil si noi am face la fel, sunt oameni care e suficient sa te uiti la ei sau sa ii vezi scotand doua vorbe, gesticuland si iti faci de lucru prin alta parte.

Faptul ca nu-l putem vedea, ne ispiteste la pierdere de vreme cu el :)

Citat:
Și când te gândești că ar putea ajunge preot. Ferească Dumnezeu.
Nu prea cred ca s-ar putea.
Stiu ca e un canon care zice ca preotul trebuie sa fie om intreg la trup si la minte.

Last edited by AlinB; 22.04.2015 at 21:36:11.
Vechi 22.04.2015, 20:51:33
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Si de ce nu ii chinuie pe aia de acolo si am picat noi care deja il avem pe catalin2 ? :)

Pune si tu un link sa ne mai distram si noi...

Am tot zis ca imi fac si eu cont (aveam candva cred) sa-i citesc fazele haioase si de acolo dar n-am avut timp si pentru (proastioara) asta.
Consideri mărturisirea lui Hristos și creștinismul în general, distracție... prostioare... Doamne, nu îl pedepsi, iartă-l, și mai iartă-l Doamne, și fiindcă a spus că Sfânta Lumină de la Iersalim, de la Sfântul Tău mormânt, este o "lumină ordinară".
Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac și nu știu ce spun.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Vechi 22.04.2015, 21:37:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Consideri mărturisirea lui Hristos și creștinismul în general, distracție... prostioare... Doamne, nu îl pedepsi, iartă-l, și mai iartă-l Doamne, și fiindcă a spus că Sfânta Lumină de la Iersalim, de la Sfântul Tău mormânt, este o "lumină ordinară".
Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac și nu știu ce spun.
Neee, tu iti marturisesti dogmele tale inventate ad-hoc, crezandu-te cu traire duhovniceasca din cale afara si tolba de carte (gasita cu google).