![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Igor, daca dragostea ta este autentica, in schimb intelegerea ta este semeata, este impotriva Lui Dumnezeu - pentru ca nu tine cont de Judecata Lui. Intelegerea ta o ia inaintea Judecatilor de nepatruns ale Lui Dumnezeu. Noi, cei cu frica si necunostinta, nu stim daca Dumnezeu se va indura de noi si de ceilalti. Nadajduim dar nu avem certitudini. Este o mare diferenta. Certitudinea verdictului nu este altceva decat semetie in propria cunostinta. A spune cine se mantuie si cine nu - este nebunie. Este uzurparea Intelepciunii Lui Dumnezeu. Doamne fereste-ne de astfel de ganduri periculoase! Da-ne frica in astfel de judecati. "Nu oricine imi spune Doamne Doamne va intra in Imparatie" Caci cele adanci ale inimii doar Domnul le stie, Igor. Da-ti seama ca esti necunoscator ca noi toti ca sa castigi si smerenia, caci dragostea deja o ai.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și deși știu că nu mă crezi, îi iubesc pe budiști mai mult ca tine. Dar să încalc poruncile lui Hristos, așa cum le încalci tu, asta nu voi face niciodată. Pentru că îmi pierd mântuirea, devin eretic ecumenist. Sfântul Ioan Gură de Aur, a spus în mai multe locuri, dar unde îmi amintesc acum mai urgent, mai curând citind, la Cuvântări despre viața de familie, că: "dacă rămâneți în calea creștinească, risc să spun, dar eu vă garantez mântuirea". Biblia însăși este garanția mântuirii, și certitudinea. Cine nu o urmează, ajunge în iad. Asta-i certitudine. Sfinții vor da certitudinea verdictului, când vor judeca lumea, conform Bibliei, deci au semeție în propria gândire? Și dacă calea de a deveni sfânt, o cunoaștem, este de a fi creștin în Biserica lui Hristos, ortodoxia, atunci, cum nu poate fi asta certitudinea mântuirii noastre? Pentru ce scop am mai trăi atunci, dacă nu pentru Împărăția Cerurilor? Și știm sigur, că dacă urmăm calea cea strâmtă și îngustă, pe care puțini o află, ajungem la Împărăția Cerurilor. Asta tot conform Bibliei. Biblia și Sfinții Părinți spun cine se mântuie și cine nu. ASTA E NEBUNIE? Dacă crezi asta, tu te afli în nebunie. Dacă crezi că un budist se mântuiește, sau un eretic, sau ateu, tu te afli în nebunia, nu ești urmaș al lui Hristos, prin Biserica dată de El nouă, și ești foarte departe de mântuire. Eu știu doar atât: creștinii se mântuiesc. Ereticii, păgânii, ateii, nu se mântuiesc. Asta-i certitudine. Pentru asta voi da răspuns în față Judecătorului. Dar Ăsta e Adevărul. Asta mărturisesc, asta vă învăț și pe voi. Pentru asta voi muri. Hristos a înviat !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|