Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2015, 20:41:43
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Intrebarea este: putea oare sa iasa din mainile lui Dumnezeu o lume bazata pe egoism, pe lupta pentru existenta si pe "survival of the fittest" ?
Eu inteleg ca Dumnezeu pentru asta a murit pe cruce, ca sa ne izbaveasca de acest mod de viata, pe care l-am creat noi prin pacatele noastre, dar nu El.
Nu zice Scriptura dupa zilele creatiei ca Dumnezeu a privit la lumea sa si ea era buna foarte?
Si frumoasa ? Cum poate fi frumoasa si buna o lume ca aceea a evolutionismului neo-darwinian bazata pe egoism, pe selectia naturala si pe supravietuirea celui mai puternic ?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2015, 20:46:35
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Intrebarea este: putea oare sa iasa din mainile lui Dumnezeu o lume bazata pe egoism, pe lupta pentru existenta si pe "survival of the fittest" ?
Eu inteleg ca Dumnezeu pentru asta a murit pe cruce, ca sa ne izbaveasca de acest mod de viata, pe care l-am creat noi prin pacatele noastre, dar nu El.
Nu zice Scriptura dupa zilele creatiei ca Dumnezeu a privit la lumea sa si ea era buna foarte?
Si frumoasa ? Cum poate fi frumoasa si buna o lume ca aceea a evolutionismului neo-darwinian bazata pe egoism, pe selectia naturala si pe supravietuirea celui mai puternic ?
Bogdan, ai mare dreptate. Eu cred așa: seditiunea lui Lucifer si caderea Omului sunt cauza agoniei Universului fizic, iar Jertfa lui Cristos este Vindecarea, care intr-un final va anula aceste Răni.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2015, 20:52:55
EzioAuditore
Guest

Implicit

Atat timp cat mori... unde e adevarul?

Caci Viata e adevarul: "Pe palida-ti frunte nu-i scris Dumnezeu."
Reply With Quote
Vechi 28.04.2015, 20:56:09
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Atat timp cat mori... unde e adevarul?

Caci Viata e adevarul: "Pe palida-ti frunte nu-i scris Dumnezeu."
Ezio, ai dreptate, dar...la Sfarsitul Timpului, Cristos ne va invia pe toti. Odata cu intregul Univers.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2015, 21:05:40
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Ezio, ai dreptate, dar...la Sfarsitul Timpului, Cristos ne va invia pe toti. Odata cu intregul Univers.
Prietene nu stiu daca toti vor invia, dar cei ce au iubit aratarea Lui sigur ...

"De acum mi s-a gătit cununa dreptății, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător, și nu numai mie, ci și tuturor celor ce au iubit arătarea Lui."
Reply With Quote
Răspunde