![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bucurii ! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Unde sunt cei care nu mai sunt?
de Nichifor Crainic Intrebat-am vantul, zburatorul Bidiviu pe care-alearga norul Catre-albastre margini de pământ: Unde sunt cei care nu mai sunt? Unde sunt cei care nu mai sunt? Zis-a vantul: Aripile lor Mă doboara nevazute-n zbor. Intrebat-am luminata ciocarlie, Candela ce legana-n tarie Untdelemnul cantecului sfant: Unde sunt cei care nu mai sunt? Unde sunt cei care nu mai sunt? Zis-a ciocarlia: S-au ascuns In lumina celui nepatruns. Intrebat-am bufnita cu ochiul sferic, Oarba care vede-n intuneric Tainele necuprinse de cuvant: Unde sunt cei care nu mai sunt? Unde sunt cei care nu mai sunt? Zis-a bufnita: Când va cadea Marele-ntuneric, vei vedea. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Iubind în taină...
de Mihai Eminescu Iubind în taină am păstrat tăcere, Găsind că astfel o să-ți placă ție, Căci în priviri citeam o vecinicie De-ucigătoare visuri de plăcere. Dar nu mai pot. A dorului tărie Cuvinte dă duioaselor mistere; Vreau să mă-nec de dulcea-nvăpăiere A celui suflet ce pe al meu știe. Nu vezi că gura-mi arsă e de sete Și-n ochii mei se vede-n friguri chinu-mi, Copila mea cu lungi și blonde plete? Cu o suflare răcorești suspinu-mi, C-un zâmbet faci gândirea să se-mbete. Fă un sfârșit durerii - vin la sânu-mi. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
CÂND IUBIREA...
de Mugurel Pușcaș Când iubirea devine povară Și nimic, parcă, n-are vreun rost, Să oprim chinul trecerii vremii, Amintindu-ne ce-a fost frumos. Când iubirea devine povară Și privim înspre mâine tăcuți, Să renască în noi primăvara... Să ne-ntoarcem, iubit-o, în munți!... La cabana iubirii e soare, Focul arde-n cămin jucăuș, Ne așteaptă, cuminți, blânde fiare, Apă bând din al mâinii căuș. Noi!...Vom arde, în noi, ce-i povară, Renăscuți, răbufni-vom spre cer... Vom opri chinul trecerii vremii, Împletind nopți de-amor cu mister.
|
||||
|
||||
![]()
Nu am moarte cu tine nimic
de Grigore Vieru Nu am, moarte, cu tine nimic, Eu nici măcar nu te urăsc Cum te blestema unii, vreau să zic, La fel cum lumina pârăsc. Dar ce-ai face tu și cum ai trăi De-ai avea mamă și-ar muri, Ce-ai face tu și cum ar fi De-ai avea copii și-ar muri?! Nu am, moarte, cu tine nimic, Eu nici măcar nu te urăsc. Vei fi mare tu, eu voi fi mic, Dar numai din propria-mi viață trăiesc. Nu frica, nu teamă, Milă de tine mi-i, Că n-ai avut niciodată mamă, Că n-ai avut niciodată copii. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Romanță negativă
de Ion Minulescu N-a fost nimic din ce-a putut să fie, Și ce-a putut să fie s-a sfârșit... N-a fost decât o scurtă nebunie Ce-a-nsângerat o lamă, lucioasă, de cuțit!... N-am fost decât doi călători cu trenul, Ce ne-am urcat în tren fără tichete Și fără nici un alt bagaj decât refrenul Semnalului de-alarmă din perete. Dar n-am putut călători-mpreună... Și fiecare-am coborât în câte-o gară, Ca două veverițe-nspăimântate de furtună- Furtuna primei noastre nopți de primăvară! Și-atâta tot!... Din ce-a putut să fie, N-a fost decât un searbăd început De simplu "fapt divers", ce nu se știe În care timp și-n care loc s-a petrecut!... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
L-am rugat pe Dumnezeu
Să-mi dea putere, Dar El m-a făcut slab Ca eu să învăț simplitatea și smerenia. L-am rugat să mă ajute Să fac fapte mari. Dar El m-a micșorat Ca eu să fac fapte bune. L-am rugat să-mi dea bogăția Ca eu să fiu fericit, Dar El m-a făcut sărac Ca să devin înțelept. L-am rugat toate lucrurile Ca să pot gusta viața. Dar El mi-a dat viața Ca să pot gusta toate lucrurile. Nu am primit nimic Din tot ce-am cerut, Dar am primit tot Ce-a fost bun pentru mine. Împotriva voinței mele Au fost ascultate rugămințile mele. Sunt printre oameni Un om binecuvântat. (Jalal ad-Din Muhammad Rumi- Rugăminte)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|