Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2015, 10:45:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florentina2014 Vezi mesajul
Cati dintre voi au un anume ca sa zic asa program al rugaciunii?Ce anume cititi pentru ce nevoie si cat de folos va este?Intreb sa stiu caci putem cadea in deznadejde si greu ne mai ridicam!Am nevoie de sfaturi,sa am o viata echilibrata si cu folos,caci problemele si certrile nu imi dau pace!
Problemele sunt consubstantiale desertului vietii. Nu sunt scutiti de probleme nici oamenii cei mai exemplari si mai iubiti de Dumnezeu. Stiti cate probleme au avut Sfintii Petru si Pavel ? Ceilalti apostoli ? Sfantul Stefan (arhidiaconul, ca sa nu mai zic de voievod) ? Multe si mari de tot.

Certurile sunt ca urmare a colaborarii noastre cu viermele cel neadormit al certurilor. Aceluia i se spune neadormit fiindca nu doarme, neavand trup. Vegheaza mereu in felul lui, adica pandeste. Noi, sa veghem in felul nostru.

In ceea ce priveste programul de rugaciune, eu, unul, asa fac in zile obisnuite: rugaciune inainte de mese si seara la culcare. La acestea, se adauga rugaciunea de dimineata, la inceputul lucrului, dupa ce ma imbrac de lucru. La rugaciunile dinainte de mese spun "Tatal nostru" sau un fragment dintr-un psalm "Manca-vor saracii...". Seara spunem rugaciunea in familie (daca suntem in familie): luna aceasta spunem "Bucura-te, Marie!" fiindca luna mai este luna ei. Altfel, spunem "Tatal nostru" sau Actul de Cainta (sambata) sau "Imparate Ceresc", mai ales in iunie, cand e luna Mangaietorului.

De citit, citesc uneori seara. Fie din Biblie, fie o omilie sau altceva. Lectura biblica de seara, pe care o fac la sfatul duhovnicului (dar nu chiar in fiecare seara, din pacate...), imi este de mare folos.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote