Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2015, 12:02:05
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
mai citeste o data dela ineput su foloseste creierul ca sa afli legatura...
Eu înțeleg că ești emoționată, da' n-am creier, mersi de îndemn. D'aia întrebam.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2015, 23:08:17
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

În fiecare Parohie din țară, preotul paroh, cu actele pe parohie, poate organiza cu un minim de efort, de luptă și de bunăvoință, următoarele:

- centru pentru violența domestică
- centru de dezalcoolizare
- orfelinat de copii
- azil de bătrâni
- cantină socială
- consiliere familială
- remedierea posibilelor cazuri de divorț.
- etc.

Știm deja: noi, creștinii, am inventat pentru toată omenirea: Spitalele, Azilele, Orfelinatele, Cantinele.

Sfântul Vasile cel Mare, le-a inventat, prin "vasiliade". De la 29 de ani, până la 49 de ani, când a adormit în Hristos, Sfântul Vasile, în 20 de ani, a făcut mai multe decât au făcut sute de episcopi adunați la un loc.

Iar cu mozaicul din Egipt și încălzirea în pardoseală, "abaaaabbbb63", fi sigur că donațiile ocupă locul principal, nu primăria. Și nu e 200.000 de euro, e mai puțin. Mai mult poate a costat transportul. Primăria a făcut și ea o donație, dar sunt convins că nu a suportat greul cheltuielilor, acestea au fost suportate de donațiile credincioșilor.

La Timișoara, părintele Ioan Dumitriu, celibatar, a ridicat în 5 ani, dintrun teren gol, donat de regia autonomă de transport timișoara, o Biserică incredibil de frumoasă, un azil de bătrâni și o cantină socială, complet din fondurile proprii, donații, 2% din impozit și altele, asemenea, fără nici un suport de la primărie sau guvern, nici fonduri nerambursabile de la uniunea europeană, că și asta e posibil pentru acțiuni umanitare.

Deci să stăm bine, să luăm aminte, înainte de a ataca Biserica lui Hristos.

Suntem ostași. Soldații lui Dumnezeu, luptăm în războiul nevăzut, dragii mei, luptăm cu demonii, cu ereziile, cu tot întunericul.

Să avem grijă de partea cui alegem să fim, în această luptă scurtă, numită viață trecătoare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 18.05.2015 at 23:12:35.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2015, 07:54:26
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Iar cu mozaicul din Egipt și încălzirea în pardoseală, "abaaaabbbb63", fi sigur că donațiile ocupă locul principal, nu primăria. Și nu e 200.000 de euro, e mai puțin. Mai mult poate a costat transportul. Primăria a făcut și ea o donație, dar sunt convins că nu a suportat greul cheltuielilor, acestea au fost suportate de donațiile credincioșilor.
Preotul insusi mi-a zis ca 200 000 euro din banii primariei, pentru ca primarului (Andrei Chiliman) ii place mult biserica Sf. Andrei. Asa ca el isi realizeaza toate proiectele din banii primariei (renovarea bisericii, incalzire in pardosela, obiecte bisericesti din argint placate cu aur, etc). Intamplator acest preot este o cunostinta, deci stiu despre ce vorbesc.

Nu zis ca nu exista preoti care fac fapte admirabile. Dar totusi exista multe exagerari, prea multe.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2015, 09:07:13
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
deci stiu despre ce vorbesc.
Gata! M-ai convins.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2015, 10:42:15
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Preotul insusi mi-a zis ca 200 000 euro din banii primariei, pentru ca primarului (Andrei Chiliman) ii place mult biserica Sf. Andrei. Asa ca el isi realizeaza toate proiectele din banii primariei (renovarea bisericii, incalzire in pardosela, obiecte bisericesti din argint placate cu aur, etc).
Deci, inteleg ca problema pe care o ridicati este de ce primaria subventioneaza biserica si nu de ce biserica isi face incalzire prin pardoseala. In acest caz, este o problema cu primaria si nu cu biserica. Prin urmare, presupunand ca sunteti contribuabil si alegator in sectorul 1, adresati-va primarului care (volens-nolens) va reprezinta printr-un memoriu. In memoriu puteti scrie ca, pe viitor, ati dori o alta destinatie a banilor.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.05.2015, 11:16:24
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Legat de acest subiect al averii Bisericii Ortodoxe Romane si a situatiei sociale de astazi din Romania, trebuie spuse cateva lucruri.

Este adevarat ca situatia din sistemul sanitar si cel de educatie de astazi din Romania este una critica. Insa acest lucru nu este din vina Bisericii Ortodoxe , ci din vina celor care au condus Romania dupa 1990. Este adevarat ca astazi in Romania avem mai putine scoli sau spitale decat existau in 1989, insa la fel de adevarat este faptul ca nu exista o politica coerenta in privinta educatiei si sanatatii, iar multe din spitalele si scolile existente se afla intr-o stare precara.
Marea nenorocire pentru educatie si sanatate nu este faptul ca se dau bani pentru biserici, ci faptul ca acei bani pompati in sistemul de sanatate si educatie fie nu sunt folositi eficient fie ajung prin diverse metode in alte buzunare.

In al doilea rand, pentru a nu mai aparea discutii si comentarii, ar trebui reglementata legal mai bine relatia dintre stat / autoritatile locale si biserica.
Deoarece Biserica Ortodoxa are un rol major in istoria si pastrarea identitatii nationale a poporului roman, este normal ca statul sa o sprijine si financiar, insa acest lucru ar trebui facut intr-un mod mai transparent si mai bine reglementat legal.

Din pacate, trebuie sa recunoastem ca unii membri din conducerea Bisericii Ortodoxe s-au implicat in politica si in sustinerea unor anumiti oameni politici in alegeri, ceea ce este o mare greseala.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2015, 18:38:23
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Ai preoți și credincioși în toată țara ca voi care încearcă să apere finanțarea bisericilor și subvenționarea salariilor lor din banii statului, dar se pare că toți ați uitat ce a zis Iisus în biblie, și anume să dați cezarului ce este al cezarului și lui dumnezeu ce este a lui dumnezeu.

Voi nu dați nimic cezarului, dimpotrivă, voi luați. Nu vedeți cât de ipocriți sunteți?

Îmi pare rău să vă trezesc la realitate dar în ziua de azi bisericile nu sunt decât niște afaceri.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2015, 19:35:57
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Zi m-ai tare. Nu mai trezit încă.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2015, 15:32:27
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Deci, inteleg ca problema pe care o ridicati este de ce primaria subventioneaza biserica si nu de ce biserica isi face incalzire prin pardoseala. In acest caz, este o problema cu primaria si nu cu biserica. Prin urmare, presupunand ca sunteti contribuabil si alegator in sectorul 1, adresati-va primarului care (volens-nolens) va reprezinta printr-un memoriu. In memoriu puteti scrie ca, pe viitor, ati dori o alta destinatie a banilor.
Dap, am zis ca nu e vina preotului ca cere, ci primariei ca ii da. Multumesc de idee, o sa incerc sa ma adresez primarului meu drag, sa vad daca o sa primesc vreun raspuns.

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Gata! M-ai convins.
Ma bucur :)
Reply With Quote
Vechi 19.05.2015, 17:33:46
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Oare femeia care a vărsat mirul de nard, de mult preț, pe picioarele Mântuitorului, mir care valora 300 de arginți, oare nu era o exagerare? Nu, nu era. Era ofranda ei, pentru Hristos.

La fel și Primăria sectorului I, e ofranda ei pentru Hristos, mai ales că la ce bani învârte primăria, 200.000 de euro, chiar nu-i o sumă. Deși mă îndoiesc totuși sincer, că e atât, cred că-i mult mai puțin.

Catedrala Mântuirii Neamului, la fel, slavă Domnului că s-a început, ceea ce era în plan, de 100 de ani.
Ea este ofranda poporului daco-romanilor, pentru Hristos. Toate popoarele ortodoxe majoritare, sârbii, rușii, grecii, bulgarii, ucrainienii, toți au o Catedrală a Mântuirii Neamului, noi am fost ultimii care n-au avut-o.

Mă bucur că se contruiește Catedrala Mântuirii Neamului, e ca și cum ar fi câte un vas cu mir de preț diferit, al fiecărui romîn.
La fel cum mă bucur pentru Biserica Sfântului Apostol Andrei, cu mozaic din Egipt, Egiptul, care a fost una din primele țări creștine de pe pământ.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Răspunde