Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2015, 22:55:43
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar eu nu am pregatire "de la doctorat in sus" in niciunul din domeniile mentionate. Prin urmare, ma bazez pe consensul stiintific. Daca 99.9 la suta dintre cei care au pregatirea despre care spuneti si, cu precadere, reprezentantii lor din fruntea uniunilor stiintifice, institutiilor etc, afirma ca pamantul e sferic, inseamna ca e 99.9 la suta adevarat ca e sferic.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

Iar acest consens științific se concentrează cu precădere în ultima sută de ani, timp în care descoperiri și invenții cu adevărat importante au fost trecute sub tăcere, pe cînd în paralel teorii pseudosavante sînd ridicate la rang de adevăr incontestabil. Mi-e sincer scîrbă de atîta minciună cîtă a fost mediatizată mai ales din anii '50 încoace.

Citat:
Nu tot asa procedam si in credinta ? Daca Biserica, si, cu precadere, episcopatul afirma ceva in domeniul ei, nu luam drept ca foarte probabil adevarat, iar in unele cazuri chiar sigur adevarat ?
Știința e cînd știi, credința e cînd crezi. Nu le putem amesteca, nici compara, dar dacă vreți s-o faceți nu vă împiedică nimeni.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote