![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Sfânta Cruce din turlă?
|
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
|
Tocmai cautam o imagine in care sa fie vizibila crucea. Bine ca ai aparut! |
|
|
||||
|
||||
|
O cruce asa mică, pare pusă acolo parcă din greseală.
Oricum, mie una nu îmi place deloc biserica asta "arca noetica", mi se pare un moft arhitectural. |
|
|
|||
|
|||
|
Good point. :)
Sau o construcție neterminată. :) |
|
|
||||
|
||||
|
Crucea nu e mică deloc. Fă o comparație cu ușile, de ex, și-o să-ți dai seama de proporții
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tu, cand te apropii de un lacas ortodox, de la ce distanta minima vezi Sf. Cruce de pe turle? Fa o comparatie a proportiilor. Hai, ca esti inginer. :P :)
|
|
|
||||
|
||||
|
Mă verule, Crucea bisericii în discuție e mai mare decât un stat de om. Cât oți vrea să fie?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acolo, "capacul" acela matahhalos obtureaza privirea. Trebuie sa fii la o distanta apreciabila, banuiesc ca distanta din poza postata de Mihail este cea minima, pentru a vedea crucea. Bisericile apartinand Sf. Biserici Asiriene a Rasaritului sunt, desori, niste ziggurate, marturie a trecutului glorios al acelui popor, singurii semiti in totalitate crestini. Da, dar crucea este intotdeauna in varf, perfect vizibila. Sincer, imi pare ca aceasta biserica a fost construita cu intentii ecumenice (atentie, nu am scris "ecumeniste"! :) ). Adica, la o adica, nu daca ci cand climatul politic general va deveni unul de persecutie fatisa asupra simbolurilor crestine esentiale amplasate public, crucea se poate scoate cu usurinta, oricum nu e prea observabila. Ovidiu si Mirela au perfecta dreptate. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Deloc? Nici pe dinauntru? La pictura, ma refer. Pe dinauntru, eu o vad exceptionala, fara cusur, o bijuterie. Nu ma pricep eu sa deslusesc viziunea parintelui ctitor, a iconarului si arhitectului, dar am inteles ca intentia era de a se integra unei viziuni/simbolistici foarte profunde. Poate revin cu detalii, daca mai gasesc pe unde am citit (bine ar fi sa intervina Mihai, ca el se pricepe). Pe dinafara, nu stiu, poate ca s-ar mai fi putut / s-ar putea adauga niste scene iconografice, prin care sa poata fi mai usor identificata drept biserica-corabie. Dar, cum ziceam...cine-s eu sa dau sfaturi expertilor? |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
| Recaderea de dupa | fallen | Impartasania (Taina Euharistiei) | 17 | 12.05.2012 20:57:32 |
| Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 27.06.2011 23:03:13 |
| Ce ramane dupa noi? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 22.09.2008 19:27:45 |
| Dupa 20 de ani. | Ioan_Ciobota | Generalitati | 10 | 22.08.2008 11:33:25 |
|
|