Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2015, 19:57:17
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Asta ce legătură are? Da, dezbinarea de atunci din popor vizavi la cei trei era cu privire la care dintre ei este mai mare, nu care dintre ei este sau nu este sfant
-da corect,deci ei au pastrat dreapta credinta ortodoxa, nu au pictat eretici in Biserica,nu au fost in inselare si normal ca sunt sfinti
-dar Ovidiu interpreteaza cum vrea el,mai il si compara pe ratacitul de Boca, cu niste sfinti mari canonizati
Vechi 28.06.2015, 20:06:25
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-da corect,deci ei au pastrat dreapta credinta ortodoxa, nu au pictat eretici in Biserica,nu au fost in inselare si normal ca sunt sfinti
-dar Ovidiu interpreteaza cum vrea el,mai il si compara pe ratacitul de Boca, cu niste sfinti mari canonizati
Prietene, vezi sari calul. Nu-mi pune în gură cuvinte ce nu le-am spus. Nu l-am comparat pe părintele Arsenie cu nici un alt sfânt. Ți-am dat un exemplu de dezbinare care apăruse în sânul Bisericii în jurul celor trei Trei Sfinți Ierarhi. Eu zic să-ți stergi lentilele și să-ți destupi urechile.
Vechi 28.06.2015, 20:00:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Asta ce legătură are? Da, dezbinarea de atunci din popor vizavi la cei trei era cu privire la care dintre ei este mai mare, nu care dintre ei este sau nu este sfant
Era vorba de dzbinare apărută în jurul unor Sfinți, la asta m-am referit.

Iată și contextul:

"tu nu vezi ca la nici un sfant canonizat nu exista aceasta ratacire,aceasta dezbinare,unii pt unii impotriva?"

Last edited by ovidiu b.; 28.06.2015 at 20:12:36.
Vechi 28.06.2015, 20:09:27
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Adevarul este ca, oricat am incerca, intotdeuna vom gasi destule motive sa punem celorlalti la dispozitie din invatarturile Sfintilor Parinti, fragmente rupte din context, care credem noi ca "ne scoate"! Dumnezeu stie cum vom sfarsi fiecare, in incercarea noastra de a ne mantui!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 28.06.2015, 20:24:03
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

bine zice p Matei Vulcanescu

"Noul idolparintele Boca! Nu mai avem nevoie de HristosDumnezeu sa invieze din mormant, ca invie Boca pentru bocaiti! Nu suntem pocaiti ci bocaiti! Vai Vai Vai! Sa ne ferim sa idolatriza si de a exagera si de a fabrica minuni doar de dragul senzationalului! Aceasta este idolatrie pura! In loc sa ne raportam viata la Dumnezeu, ne raportam la Boca!"

"De la minutul 7:00 acest staret de la Prislop( Mormantul pr Arsenie Boca) huleste pe Duhul Sfant spunand ca ereticul si cel impreuna cu Iuda in iad, papa Ioan Paul al II-lea l-ar avea pe "Duhul Sfant"Iata la ce se creste in jurul mormantului parintelui Arsenie Boca!

https://www.youtube.com/watch?v=PDOcez968vM"

"Cel mai mare paganism, inchinarea la Boca, minunism adogmatic! Caderea romanilor!Exista si atei care se convertesc la budism, hinduism, samanism etc., dupa ce vad "minuni" vrajitoresti facute de lama, fachiri, yoghini, samani etc. etc. etc. Fac "minuni" si unii sectanti de factura neoprotestanta, care mai si vorbesc despre "Hristos"
Asta e ceea ce eu numesc "minunism adogmatic" si care e miezul povestii cu Boca.
Din pacate in Romania predomina de departe acest misticism bolnav, adogmatic dar fanatic. De aia nu inteleg nici care e problema cu ecumenismul, nici ce avem cu Boca etc. etc.
Multii, mai ales in Transilvania practica un fel de ghiveci sincretist mai rau ca in America Latina unde se echivaleaza sfintii papistasi cu zeii mayasi."
Vechi 28.06.2015, 20:37:32
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
"De la minutul 7:00 acest staret de la Prislop( Mormantul pr Arsenie Boca) huleste pe Duhul Sfant spunand ca ereticul si cel impreuna cu Iuda in iad, papa Ioan Paul al II-lea l-ar avea pe "Duhul Sfant"Iata la ce se creste in jurul mormantului parintelui Arsenie Boca!

Iarăși rupi idei din context și nu asculți până capăt. Și cauți cu lupa vreo greșeală. Te-ai grăbit să tragi concluzii...doar pentru a-ți întări convingerile înguste.

Ascultă: https://www.youtube.com/watch?v=PDOcez968vM&t=09m18s

Last edited by ovidiu b.; 28.06.2015 at 20:43:12.
Vechi 28.06.2015, 22:37:09
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
bine zice p Matei Vulcanescu

"Noul idolparintele Boca! ....
Hîm... Și cine poartă "vina"? S-a "făcut" Părintele pe sine însuși idol? Cum ar fi posibil?
Oare nu oamenii din bezmeticitul nostru popor de azi au tendința accentuată spre idolatrie? Pe măsura risipirii minții pătimașe, pe măsura lăcomiei și negrijirii de sine etc.
Nu sunt creatorii unei imagini idolatricești tocmai cei care, printre altele, au refuzat (și astfel au demonstrat că nu îl cunosc, nu îl iubesc și nu îl respectă pe Părintele) tocmai povețele și rugămințile monahului Arsenie?

Părintele Vulcănescu îi pune în spate lui Arsenie Boca ceea ce însuși Părintele a disprețuit. Curioasă atribuire, ce să mai spun...

Last edited by Ioan_Cezar; 28.06.2015 at 22:39:30.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 17:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 15:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 21:40:31