Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2015, 12:16:31
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tabitha Vezi mesajul
Sinceră să fiu, cred că dacă sunt practicanti cu adevărat trec usor peste impulsurile de frustrare. Dar ce vorbă e asta: "nu se gândesc ce-ar fi fost dacă"? Dacă ce? da si tu niste exemple, să vedem.
exeplu: daca ar fi divortat inainte sa se ajunga la nefericire totala, ba chiar la chin.

Citat:
Cum zicea si Alin, nu prea ai clare notiunile. Si nu se pune problema de a garanta ceva. Ci de a avea un mod de viata echilibrat, care are un sistem de valori adecvat trăirii în armonie si cu Dumnezeu si cu semenii.
De acord cu modul de viata echilibrat; dar eu incercam sa spun ca si intr-un cuplu de crestini practicanti apar probleme, ca oriunde, iar acele probleme, SE POT (intr-un procent fie cat de mic) agrava si se poate ajunge la sentimente contrar a ceea ce ei sunt; contrare crestinismului (invidie, deznadejde, chiar ura), si atunci se pot acumula frustrari. Cum ziceam, o fi o probabilitate ff mica, dar e foarte usor ca unele momente/intamplari sa iti schimbe perceptia asupra tot cu 180 grade.

Citat:
Păi nu întelegi? Nu e vorba că "e totul lapte si miere" după acceptiunea ta. În viata de zi cu zi a face voia lui Dumnezeu te modelează în asa fel că nu mai duci povara "frustrărilor", a lui "ce-ar fi fost dacă", etc.
Nu are nimeni grantia ca prin a face voia lui Dumnezeu (poate fortat cumva de tine insuti), ajungi sa nu mai simti frustrari, sa devii impacat cu orice se intampla. Desi recunosc ca, ce mai probabil, daa fci voi lui Dumnezeu ai sanse mult mi mari sa ajungi sa fii impacat cu tot ce se intampla, decat daca nu faci voia Lui.

Citat:
PS: felicitari pentru bebelus, si nu te mai enerva. <mai ales nu cu DragosP :))>
Ai început să mergi la biserică, te împărtăsesti regulat? ar trebui să mergi des, mai ales că esti si însărcinată.

Doamne ajută!
Multumesc. Incerc sa nu ma mai enervez, dar cred ca ma "ajuta" si nivelul asta ridicat e hormoni; ca tare trec de la o stare la alta in cateva minute :))
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 00:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 00:05:39
Sindromul "baiatului rau" adimirea Generalitati 30 13.07.2012 10:50:16
Ajutor in suferinta Hionia Umanitare 6 13.06.2012 00:28:55
Mila si Suferinta florin.oltean75 Generalitati 0 04.04.2011 21:44:24