Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi
Dar tu ai muncit odata la tara cu binecuvantarea lui Dumnezeu ? Ai binecuvantarea lui
Dumnezeu, nu-ti ingheata nimic si nu-ti seceta nimic, desi la vecini este apocalipsa.
|
Asta unde ai invatat-o? Ca in viata reala lururile nu stau asa cum crezi.
Citat:
În prealabil postat de GMihai
Păi pentru tine, Emiliane, niciuna dintre variantele pe care le întrevezi nu este de fapt aceea pe care le-o sugerezi, cu atâta larghțe, celorlalți.
Că dacă ai să fi preot, ai salar, și casă parohială. Deci nu se pune problema să "n-ai servici" și să trăiești din agricultură de subzistență.
Iar dacă te călugărești, cu atât mai puțin se pune problema.
Așa că despre ce vorbim ? Ai habar ce înseamnă să trăiești numai din grădina proprie, fără niciun venit ? Ai muncit în viața ta la grădină, la vaci, la livadă ?
Copii ăia mulți, pe care le sugerezi bărbaților de la țară, cărora nu le trebuie servici, după cum spui tu, să-i facă, cu ce bani o să-i îmbrace, încalțe, trimită la școală ?!
|
Pai, el ar fi bine-mersi, cu salar si un colt de rai la care, probabil, ar lucra oamenii din sat (ca asa e face la sat - oamenii lucreaza pamantul preotului Duminica sau in zi de sarbatoare - ca de obieci atunci se face "claca la popa" [si da, stiu 100% ca, cel putin in unele sate asa se face]). Igor va fi super bine, and el nu va pune mana pe aproape nimic; salar va avea sa isi plateasca intretinerea, ba chiar si sa isi imbrace, incalte si trimite copiii la scoala.
Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Nu avem treabă cu băncile. Sunt anti-bănci. N-am ochi să le văd. Vânzători de bani, fabricanți de sclavi. Să ne ferească Dumnezeu.
Da, am muncit la țară. Am avut toți 4 bunici la țară. Am fost cioban, în vacanța mare, la seminar, în liceu, la oile bunicului de la tată.
Am îngrijit de livadă de meri și pruni, la bunicul din partea mamei.
Am cosit, am plivit grădină.
Pentru lipsa de ploaie din iulie și august, se pun irigații.
Pentru înghețul din martie, avem sere mari și mini-sere mici, la fiecare plantă.
Pentru lene, avem bunăvoință să ne informăm prin sat, cu orice avem nevoie să știm, să facem, că slavă Domnului, sunt destui oameni care vor să ne ajute bucuroși. La sat e altă lume, față de oraș.
Numai să vrem, repet !
P.S.: GMihai, te ignor ! Scapă de erezii și vorbim apoi.
|
Auzi aici, unii nu au incotro si la banci trebuie sa apeleze ca sa isi poata lua un apartament, e sa zic e casa, ca au niste preturi e tetaie, iar ca sa o ridici e la 0 si sa cumperi si trenul, iar te taie.
Traieste la tara 5 ani, nu doar vara in vacante, ci pe tot parcursul anului, exact asa cum o fac mjoritatea oamenilor e la sat: cu agricultura de subzistenta si sapa, grebla, coasa etc, nu mijloace mecanizate, sa te vd apoi aca mai ai tupeu sa zici ca "iti faci un colt de rai", numai sa vrei. Sa pui irigtii te costa, iar tu nu ai bani, pentr c faci agricultura cu mijloace arhaice, exact sa ca restul, pentru ca nu ai bani e investit; nu toata lumea are zeci sau sute e mii e euro a investeasca; dac ii aveam, investeam si eu in agricultura si in viata la tara.
Daca as avea un apartament lasat mostenire cre as putea sa il vand, as putea si eu sa misc ceva in ront, sa imi incep o viata asa cum visez, pentru ca as avea de une investi; as avea capitalul ala e 40.000 euro de start, si as mai apela la banca sau la fonsuri europene; dar fara niste bani de inceut nu fci nimic ca om simplu care vrea sa se mute de la oras la tara.
Citat:
În prealabil postat de ioana5760
Sunteti un visator, un poet.
Si la tara cu ce imi platesc toate? adica lumina, lemnele, medicamente la nevoie, stomatolog la nevoie, ecografie si alte investigatii medicale mai complexe (sa nu fie!), impozit pe casa si teren, impozit pe salubritate la primarie ca vine sa imi ia sacul de gunoi o data pe saptamana de la poarta, apoi ai nevoie de cizme, palton etc. , tu si sotia, sau astea sunt obiecte de lux de-acuma, .... plus cum spuneti dvs. sa aveti acei copiii multi de care pomeniti, da, sa-i facem, sunt pentru copii, aceia au nevoie de incaltaminte, imbracaminte, hrana, gradinita, scoala, manuale, caiete si multe altele, ehe... jucariile si o ciocolata bietii de unde atata, nu le-am mai pus la socoteala, ia puneti dvs. pe hartie toate sumele si adunati-le si vedeti ce iese ... apoi pe alta hartie sa vedeti ce iese din posibila vanzare a legumelor, fructelor..... rezulta saracie lucie...
Daca vrei poti, depinde ce vrei, nu intotdeauna se aplica in realitate, e doar o reclama pe la tv...
Daca nu simtiti ca vreti calugarie cu adevarat si e doar ca o alta varianta la casatorie, mai bine ramaneti singur dar traiti in curatie.
|
El s-ar descurca mai usor decat cei care nu vor fi preoti; el are salariul, asa cum e el, sotia probabil va vea un loc de munca in sat (asa se intampla de obicei) si vor fi bine-mersi; in schimb noi, care trebuie sa ne lasam e locurile de muna diavolesti e l oras nu vom putea face nimic.
Dar ii este atat de usor sa vorbeasca; pacat ca habar nu are ce implicatii exista de fapt in schimbarea asta care ne tot sugereaza ca ar fi mai benefica.
update: Igor, ca sa iti fci un atelier, ca sa comercializezi animale etc, iti trebuie 1000 de aprobari, 100 de hertoage, iti trebuie statut de micro ferma sau ferma, depine ce vrei, iti trebuie utilaje mecanizate, iart pentru toate astea iti trebuie bani. Ca daca nu, o faci ilegl, cineva se trezeasca sa te parasca pe undeva, vine garda, ti-a luat tot si poate mai stai si la parnaie cativa ani pentru ilegalitatile pe care le-ai comis.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Last edited by Corinusha; 02.07.2015 at 12:47:20.
|