![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Adica? Pe vremea marilor erezii, era vorba de putini, foarte putini oameni.
O lege clara, pe care corifeii lui "multi, deci legitimi" o trec cu vederea este enuntata de Domnul Insusi: legea "turmei mici/portii inguste". In gandirea general-umana exista intuitia acestei legi, de exemplu prin expresia "non multa, sed multum". |
|
||||
|
||||
![]()
Apropo de întrebarea ta anterioară, nu prea văd cum s-ar putea întâmpla. De vreme ce Biserica ne-a format tuturor o anumită conștiință, predicând, în baza acelorași pericope evanghelice Adevărul, care include și normalitatea, cum ar putea această conștiință comună să înghită o astfel de chestie atât de contrară. Va reacționa ca un organism sănătos (căci cred că așa este) față de un agent patogen; chiar dacă acesta ar fi adus de ierarhie. De i s-ar băga așa ceva pe gât, ar vomita imediat.
Cred că tocmai în felul ăsta a rezistat Biserica peste veacuri și va rezista în continuare. Pentru că nu ierarhia este cea care o susține, ci credința comună, mărturisită de toți la fel în chestiunile esențiale și care este tocmai piatra pe care Hristos a zidit-o. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Bakers Facing $135K Fine Over Wedding Cake for Same-Sex Couple Speak Out
https://www.facebook.com/TheDailySig...6012274898063/ |
|
|||
|
|||
![]()
Din cate stiu eu o poveste de genul asta (poate chiar asta) a avut un deznodamant foarte interesant.
Pentru ei s-au colectat cateva sute de mii de dolari (peste jumatate de milion) si inclusiv figuri publice cu homosexualitate declarata le-au luat apararea spunand ca asa ceva nu e lupta anti-discriminare ci oprimarea libertatii de a-ti exprima public convingerile, lucru pentru care lupta si ei. Toata lucrarea asta draceasca s-ar putea sa aiba niste efecte foarte interesante pana la urma si sa ajute multi oameni sa-si arate adevaratul caracter, surprinzator in ambele sensuri.