Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2015, 20:41:33
Vitiate Vitiate is offline
Banned

Data înregistrării: 29.05.2015
Locație: Dromund Kaas
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul
Sub ce forma ?
Adica? Pe vremea marilor erezii, era vorba de putini, foarte putini oameni.
O lege clara, pe care corifeii lui "multi, deci legitimi" o trec cu vederea este enuntata de Domnul Insusi: legea "turmei mici/portii inguste". In gandirea general-umana exista intuitia acestei legi, de exemplu prin expresia "non multa, sed multum".
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 21:07:19
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Apropo de întrebarea ta anterioară, nu prea văd cum s-ar putea întâmpla. De vreme ce Biserica ne-a format tuturor o anumită conștiință, predicând, în baza acelorași pericope evanghelice Adevărul, care include și normalitatea, cum ar putea această conștiință comună să înghită o astfel de chestie atât de contrară. Va reacționa ca un organism sănătos (căci cred că așa este) față de un agent patogen; chiar dacă acesta ar fi adus de ierarhie. De i s-ar băga așa ceva pe gât, ar vomita imediat.

Cred că tocmai în felul ăsta a rezistat Biserica peste veacuri și va rezista în continuare. Pentru că nu ierarhia este cea care o susține, ci credința comună, mărturisită de toți la fel în chestiunile esențiale și care este tocmai piatra pe care Hristos a zidit-o.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 21:14:52
Vitiate Vitiate is offline
Banned

Data înregistrării: 29.05.2015
Locație: Dromund Kaas
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Apropo de întrebarea ta anterioară, nu prea văd cum s-ar putea întâmpla. De vreme ce Biserica ne-a format tuturor o anumită conștiință, predicând, în baza acelorași pericope evanghelice Adevărul, care include și normalitatea, cum ar putea această conștiință comună să înghită o astfel de chestie atât de contrară. Va reacționa ca un organism sănătos (căci cred că așa este) față de un agent patogen; chiar dacă acesta ar fi adus de ierarhie. De i s-ar băga așa ceva pe gât, ar vomita imediat.

Cred că tocmai în felul ăsta a rezistat Biserica peste veacuri și va rezista în continuare. Pentru că nu ierarhia este cea care o susține, ci credința comună, mărturisită de toți la fel în chestiunile esențiale și care este tocmai piatra pe care Hristos a zidit-o.
Foarte adanc spus, Cristian, asa este, multumesc. De aceea, trebuie gasita linia fina dintre ascultarea oarba-prosteasca, care duce in Iad, si care excat asta este: o aglutinare sub poalele ierarhiei, si schisma rebelist-prosteasca, vecina cu erezia nemarturisita si ateismul practic. Si odata gasita aceasta linie de conduita, trebuie urmata.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2015, 08:38:54
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit it was coming...

Bakers Facing $135K Fine Over Wedding Cake for Same-Sex Couple Speak Out

https://www.facebook.com/TheDailySig...6012274898063/
Reply With Quote
Vechi 06.07.2015, 13:48:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Din cate stiu eu o poveste de genul asta (poate chiar asta) a avut un deznodamant foarte interesant.

Pentru ei s-au colectat cateva sute de mii de dolari (peste jumatate de milion) si inclusiv figuri publice cu homosexualitate declarata le-au luat apararea spunand ca asa ceva nu e lupta anti-discriminare ci oprimarea libertatii de a-ti exprima public convingerile, lucru pentru care lupta si ei.

Toata lucrarea asta draceasca s-ar putea sa aiba niste efecte foarte interesante pana la urma si sa ajute multi oameni sa-si arate adevaratul caracter, surprinzator in ambele sensuri.