![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Sub ce forma ?
|
|
|
|||
|
|||
|
Adica? Pe vremea marilor erezii, era vorba de putini, foarte putini oameni.
O lege clara, pe care corifeii lui "multi, deci legitimi" o trec cu vederea este enuntata de Domnul Insusi: legea "turmei mici/portii inguste". In gandirea general-umana exista intuitia acestei legi, de exemplu prin expresia "non multa, sed multum". |
|
|
||||
|
||||
|
Apropo de întrebarea ta anterioară, nu prea văd cum s-ar putea întâmpla. De vreme ce Biserica ne-a format tuturor o anumită conștiință, predicând, în baza acelorași pericope evanghelice Adevărul, care include și normalitatea, cum ar putea această conștiință comună să înghită o astfel de chestie atât de contrară. Va reacționa ca un organism sănătos (căci cred că așa este) față de un agent patogen; chiar dacă acesta ar fi adus de ierarhie. De i s-ar băga așa ceva pe gât, ar vomita imediat.
Cred că tocmai în felul ăsta a rezistat Biserica peste veacuri și va rezista în continuare. Pentru că nu ierarhia este cea care o susține, ci credința comună, mărturisită de toți la fel în chestiunile esențiale și care este tocmai piatra pe care Hristos a zidit-o. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Bakers Facing $135K Fine Over Wedding Cake for Same-Sex Couple Speak Out
https://www.facebook.com/TheDailySig...6012274898063/ |
|
|
|||
|
|||
|
Din cate stiu eu o poveste de genul asta (poate chiar asta) a avut un deznodamant foarte interesant.
Pentru ei s-au colectat cateva sute de mii de dolari (peste jumatate de milion) si inclusiv figuri publice cu homosexualitate declarata le-au luat apararea spunand ca asa ceva nu e lupta anti-discriminare ci oprimarea libertatii de a-ti exprima public convingerile, lucru pentru care lupta si ei. Toata lucrarea asta draceasca s-ar putea sa aiba niste efecte foarte interesante pana la urma si sa ajute multi oameni sa-si arate adevaratul caracter, surprinzator in ambele sensuri.
|
||||
|
||||
|
Cat de unfair!!!
Ar trebui ca omul/afacerea sa poate refuza pe cine vrea, indiferent de motive. Nu e ca si cum nu ar fi existat alta cofetarie. Legea e lege, ok, no problem, dar cu libertatea celorlalti cum ramane?! nu te iei de homosexuali, nu le faci rau, dar ar trebui sa ai dreptul sa refuzi sa ii servesti daca nu crezi in ideile/principiile/whatever lor.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|