![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În Biserica Siriei, se "naște" o altă "Biserică" numită Biserica Asiriană, care erau defapt nestorienii, că n-or' fi proști la cap să se numească Biserica Nestoriană. Ei bine, Sfântul Isaac, scrie contra asirienilor, adică contra nestorienilor, folosind limbajul lor, dar era sirian, nu asirian, adică era ortodox, nu nestorian. Era botezat ortodox și făcea parte din Biserica Siriei (Ortodoxă), nu din Biserica Asiriei (nestoriană). Că de aia-i zice Sfântul Isaac Sirul, și nu Isaac Asirianul. E sirianul, e ortodox. Mai simplu de atât, nu știu explica. Iartă-mă. P.S.: CRISTIBOSS, personal, eu numesc acele icoane copte, icoane desacralizate. Transformate în glume și povești, în inocențe copilărești, vezi Doamne. Dar astfel, le-au ucis tot misticismul, toată simbolistica și chemarea, tot harul, tot Raiul din ele, parcă să arate că acolo nu mai e Duhul Sfânt. Compară Sfintele Icoane în stilul autentic creștinesc, dezvoltate de Ortodoxia Răsăriteană, ce sunt făcătoare de minuni, toate(!) cu... icoanele copte... Personal, pe cele copte, nu le suport deloc, mi se par o insultă și o jignire, batjocorire a creștinismului.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.07.2015 at 22:58:16. |
|