![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu inteleg ca statul trebuie sa trateze in mod egal fiecare cult legal constituit si care nu promoveaza atitudini impotriva statului national-unitar roman, insa ideea de a da teren gratuit din partea statului pentru constructia unei mega-moschei in Romania mi se pare cu totul exagerata si gresita!
In primul rand, la cati musulmani sunt in Bucuresti, moscheile existente sunt arhisuficiente pentru practicarea cultului musulman. In al doilea rand, comparatia cu terenul dat Bisericii Ortodoxe pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului nu este una potrivita, deoarece nu poti compara 86% din populatia Romaniei care este ortodoxa, cu cei nici 1% musulmani din Romania! Repet- fiecare trebuie sa aiba posibilitatea practicarii religiei care o are- insa nici sa exageram cu o mega moscheie total inutila in BUcuresti. In al treilea rand, si locul ales- atat pentru aceasta mega-moscheie , dar si pentru Catedrala Mantuirii Neamului- mi se pare total nepotrivit! In conditiile in care spatiile verzi din Bucuresti dupa 1990 s-au redus drastic, in conditiile in care poluare , aglomeratia si haosul urbanistic din Bucuresti au explodat dupa 1990, sa mai reduci si mai mult din zonele verzi pentru mega-constructii mi se pare o mare greseala! Intreaga zona din jurul Palatului Parlamentului/Casei Poporului, cuprinsa intre Calea 13 Septembrie, Bdul. libertatii, Splaiul Dambovitei, Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu si Strada Izvor trebuia pastrata exclusiv ca zona verde (se putea amenaja un foarte frumos parc acolo), fara nici un fel de constructii. In plus, in aceea zona in subteran exista anumite constructii si tunele, deasupra carora nu este recomandabil a se construi o asemenea mega-constructie, iar viitoarea magistrala de metrou Gara de Nord 2- Progresul va trece si pe sub aceea zona! |
|