Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2015, 11:33:01
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Hmm, dar nu cred ca se refera la cei multi copii care mor in chinuri extreme, sau de foame extrema, dezhidratare, boli la nastere etc. Ar fi o metoda foarte... cruda... de a aduna copii in rai.
Se referă la copii, nu la o anume categorie.

Scuze, dar nu e de competența oamenilor să înțeleagă asemenea lucruri.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2015, 11:44:32
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Scuze, dar nu e de competența oamenilor să înțeleagă asemenea lucruri.
Exact! Asa ca hai sa nu intelegem tampenii ca "e bine ca mor copii in chinuri".
Reply With Quote
Vechi 29.07.2015, 08:17:20
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Nici un om cu judecata sanatoasa nu cred ca poate afirma ca ar fi bine ca unii copii mor din cauze care pot fi evitate si ajung in rai!
Din pacate astazi pe Terra foarte multi copii mor sau sufera din cauze care ar putea fi inlaturate- boli, foamete, razboaie civile, tratamente rele aplicate in familii sau familii dezorganizate, actiuni criminale, etc. Trebuie intreprinse eforturi mult mai sustinute pentru eradicarea acestor cauze (de exemplul ma intreb de ce statele cu o forta militara masiva- gen SUA, Marea Britanie, Rusia, China, etc nu isi unesc eforturile pentru eliminarea completa a focarelor de razboaie civile de pe Glob sau pentru eliminarea si anihilarea gruparilor extremiste gen statul islamic ?!)
Reply With Quote
Vechi 29.07.2015, 10:54:23
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Nimeni nu dorește ca vreun copil sau om matur să moară de foame sau în chinuri. Dar asta se întîmplă indiferent de ce ne dorim noi.

În cazul copiilor, dacă după o viață de cîțiva ani de suferințe iată că mor, atunci este absurd să te poți gîndi că unii ca aceștia pot cumva să ajungă cetățeni ai Iadului din diverse motive. Copiii nu sînt invitați sau condamnați în Iadul gîndit ca soluție de libertate a celor răi. Deci în cazul nedorit al oricărui copil care moare înainte de vreme, avem un nou cetățean al Raiului. Pentru că dacă ar fi altfel, atunci eu unul nu-mi doresc nicidecum să merg în Rai cînd există copii în Iad.

La început a făcut Dumnezeu îngerii și oamenii, deși a văzut dinainte ce va urma. Cu toate acestea El a creat lumea. La fel și noi, procreăm deși știm că aruncăm în lumea rea o nouă ființă a cărei viață va fi extrem de dificilă. Totuși o facem, în primul rînd deoarece știm că există o viață viitoare în care răul nu mai are acces. Dacă Domnul ar fi subscris la criteriul de judecată al unora care mai scriu pe aici, nu ar mai fi creat lumea.

Reply With Quote
Vechi 30.07.2015, 10:20:45
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Si ce te faci cu cei cae mor la nastere? Ei numai Raiul nu-l vad... Sau in cazul in cae copilul nu e botezat pentru ca parintii lor sunt de alra religie. Acei copii, care nu-s ortodocsi vad Iadul nu? Doar pentru ca nu-s ortodocsi, chiar daca mor de foame/sete/mizerie etc.?!
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2015, 15:11:30
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Si ce te faci cu cei cae mor la nastere? Ei numai Raiul nu-l vad... Sau in cazul in cae copilul nu e botezat pentru ca parintii lor sunt de alra religie. Acei copii, care nu-s ortodocsi vad Iadul nu? Doar pentru ca nu-s ortodocsi, chiar daca mor de foame/sete/mizerie etc.?!
Păi după judecata multor ortodocși, ajung în Iadul copiilor ca să-i zic așa. Ceea ce este inadmisibil, nu?

Și atunci care-i soluția? În Împărăția Cerurilor sigur nu ajung (avem scris), în Iad nu (Dumnezeu ar comite o nedreptate, un act de răutate - dar El este bun și drept), Purgatoriul nu există. Deci?

Reply With Quote
Vechi 30.07.2015, 15:18:47
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Deci?
Deci ori luăm de bun ce zice "judecata multor ortodocși" ori nu ne batem capul noi cu chestii care probabil nu-s de nasul nostru. Pentru că dacă ar fi le-am ști deja.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2015, 20:21:01
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Sunt convinsa ca si pt acestia Domnul are o "solutie" mantuitoare,pe care noi nu o cunoastem deoarece ne spune ca judecata s-o lasam in mainile Lui.
Cu alte cuvinte,din conditia noastra de subordonati Lui,nu trebuie sa cunoastem tot,pt ca nu ne foloseste(si asa nu judecam noi soarta altora).
Parerea mea...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2015, 20:51:35
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Bine spus soluție mîntuitoare, căci mîntuirea e scaparea de draci și implicit de Iad.

Vajnicii ortodocși care cutează să creadă că-n Iadul ortodox există copii, indiferent din ce motiv cazați acolo, ar trebui să meargă frumușel la spovadă și să mărturisească acest gînd care sfidează logica și bunul simț.

Reply With Quote
Răspunde