Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2008, 18:30:57
PaZyAmoR PaZyAmoR is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.02.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GIULIX18
Ce parere aveti despre discoteca?Poate fi consideart ``crestin`` o persoana care frecventeaza astfel de locuri?As dori sa intalnesc cat mai multi tineri de varsta mea care stiu ce inseamna aceasta ispita pt a simti ca o pot combate!Stiu ca mai am multe de invatat dar nu fiti prea duri, luati-ma incetisor.Multumesc!:)
E prima data cand intru pe forum, si e prima data cand raspund la un mesaj. Am 21 de ani si adevarul e ca am multi prieteni care ies la discoteca vinerea, sambata si duminica seara, si mereu ma intreaba de ce nu ii insotesc... pai e simplu, iti spun si tie: consider discoteca o "placere" de scurta durata care in loc sa iti imbunatateasca viata, sa te apropie mai mult de Dumnezeu, iti da in schimb: vreo 5-6 ore de distractie-tentatie de a incerca "ceva nou"???, o zi intreaga de somn a doua zi + indispozitie, durere de cap...si uneori, lista e ceva mai lunga. In tot timpul acesta ai pierdut: o cina cu familia, sau o plimbare in parc, o conversatie cu parintii tai (cred ca e necesara din cand in cand, sa invatam din intelepciunea loc cate ceva) si daca nu cu paritii, sigur a pus pe cineva Dumnezeu in viata ta ca sa aiba grija sa nu te ratacesti pe drum... si lista poate continua.
Dace e sa cunosti mai multi tineri, iti dau e-mail-ul meu si ma vb, eu am plecat in strainatate la parintii mei cu 17 ani, acum am 21, foarte multi prieteni catolici, ortedocsi, si dintre ei doar o fata e romanca. Mult succes in continuare si Dumnezeu sa te umple de binecuvantari si sa-ti arate drumul pe care trebuie sa mergi, doar El te poate ghida cu adevarat.PA
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 18:37:27
nicoletajuravle's Avatar
nicoletajuravle nicoletajuravle is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Locație: prin vest
Religia: Ortodox
Implicit

nu incerc sa te incurajez sa te duci eu de ex nu am frecventat discotecile dar eu consider ca la varsta de 18 ani lucrurile trebuiesc luate incetisor chiar tu ai spus-o la inceput ca vrei sa te ia lumea cu incetisorul
esti pe drumul cel bun daca ai inceput sa-ti pui probleme de genul asta zic eu pt ca altii nici la 40 de ani nu o fac (nu ma refeream numai la discoteca )
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 18:49:14
StoicaFlorina's Avatar
StoicaFlorina StoicaFlorina is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Ploiesti
Implicit

eu am fost de 3-4 ori cand eram mai mica, acum vreo 5 ani...insa nu simt nevoia sa merg intr-un astfel de loc. in primul rand, pentru ca eu personal consider ca este pacat, multe ispite etc si in al 2-lea rand pentru ca nu ma simt bine intr-un astfel de loc si cu persoanele care merg in astfel de locuri. Chiar nu imi place sa ma duc intr-un loc aglomerat, muzica proasta, se pot isca si certuri pe acolo din ce am observat eu....

O persoana vazatoare cu duhul a vazut ca in discoteca se afla un drac cu o chitara in mana si oamenii dansau dupa muzica lui. Eu am inteles din aceasta ca discoteca este teritoriul diavolului. Aceasta esre parerea mea
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 19:04:59
nicoletajuravle's Avatar
Senior Member

Implicit

este un lucru rau dar nu putem sa-i cerem unui copil ,sa imbratiseze o altfel de viata pe care inca nici nu o cunoaste cu adevarat
baietii sunt altfel construiti decat fetele ei au nevoie si de o perioada in care sa se maturizeze sa treaca prin anumite experiente de viata ca apoi sa stie ce vrea cu adevarat
eu zic ca ar tb sa mearga la un preot sa-si gaseasca un duhovnic pe sufletul lui
cand aveam 18 ani simteam nevoie de un preot mai bland care sa nu ma certe sa nu ma dojenesca ci sa ma incurajeze sa continui pe drumnul drept
acum am un preot care vede exact cum sunt
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 20:02:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Discotecile si asa zisele ceaiuri unde muzica si dansul erau pe primul plan, erau la moda si in perioada mea chiar daca era in perioada comunista. Erau discoteci bine dotate si cu muzica buna si in perioada comunista, dar asta cam pana in 80-82 ,caci toate dupa aceea s-au restrictionat. Ceaiurile de sambata organizate acasa erau si ele la moda cu toate pacatele ce curgeau de cu seara pana in zorii zilei. Deci ce vreau sa subliniez, ca moda discotecilor nu e de ieri de azi . Totul e bine sa se opreasca pana la o anumita varsta si sa nu devina o preocupare permanenta. Astfel de placeri in general duc spre desfrau ce cu greu il putem controla si opri. Ispitele sunt multe si pana la caderea in pacat nu-i decat un pas. Cumpatare si discernamant, dar nu restrictie totala , pentru ca pana la urma urmei nu e buna . In general extremele nu sunt bune la nimic . Sa nu punem totusi trupul si placerile lui, mai presus de cele necesare si folositoare sufletului. Repet, multa cumpatare.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 21:21:09
GIULIX18 GIULIX18 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.02.2008
Implicit

Buna seara!Vreau sa incep prin a multumi tuturor care s-au oprit asupra intrebarii mele si mi-au raspuns.Imi sunt foarte folositoare toate sfaturile dv.dar ca sa fiu sincera, ma simt ca o intrusa, am cautat cu ardoare un astfel de site pt a invata pt ca nu stiu dar speram ca sunt si tineri,nu vreau sa va jignesc, doar ca imi dau seama ca majoritatea sunteti adulti, trecuti prin viata iar eu o pustoaica dezorientata...Poate par penibila unora...cand exista atatea alte suferinte mari pe acest pamant, eu ma plang de discoteca...dar DA asta este ispita mea cu care trebuie sa lupt si pt asta am apelat la voi!Va multumesc inca o data.noapte buna si bucurie sfanta!
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 21:51:47
tot_jean tot_jean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GIULIX18
Ce parere aveti despre discoteca?Poate fi consideart ``crestin`` o persoana care frecventeaza astfel de locuri?As dori sa intalnesc cat mai multi tineri de varsta mea care stiu ce inseamna aceasta ispita pt a simti ca o pot combate!Stiu ca mai am multe de invatat dar nu fiti prea duri, luati-ma incetisor.Multumesc!:)
nu ai nevoie de raspuns pentru ca raspunsul il stii singura....ti-e greu sa il aplici.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 22:10:01
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

GIULIX18 eu am 20 de ani si am lucrat un weekend intr-un club de la mine din oras, iar dupa aceasta experienta mi-a ajuns, mult zgomot, mult fum, multa lume care niciodata nu are loc, multi bani cheltuiti pe niste placeri care dureaza max 4 ore, iar cand vei incepe sa lucrezi iti vei da seama ca nu e asa usor sa cheltui ce castigi intr-o saptamana pentru cateva ore
si cum a zis si PaZyAmoR: cateva ore de distractie, urmate a 2-a zi de oboseala, mahmureala, daca bei, si stat in pat toata ziua, o zi pierduta din start
da e bine sa iesi cu prietenii in oras, ca doar nu suntem antisociali, dar uite eu prefer cafenelele sau restaurantele
Reply With Quote
Vechi 08.02.2008, 15:22:34
StoicaFlorina's Avatar
StoicaFlorina StoicaFlorina is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Ploiesti
Implicit

si eu 20 de ani am deci nu departe de tine... ai vazut opinia mea despre discotecaa,,,,,o prietena imi spune incuiata pentru ca nu merg insa nu imi pasa eu stiu ca fac ce trebuie pentru sufletul meu
Sper sa depasesti si tu aceasta isptire
Reply With Quote
Vechi 08.02.2008, 15:23:09
nicoletajuravle's Avatar
Senior Member

Implicit

scuze am crezut ca esti baiat nu stiu de ce poate de la nume
am facut o distinctie intre baieti si fete pt ca eu cred ca baietii sunt altfel ei tb sa simta ca sunt liberi, stapani pe propria viata am tot auzit ca baietii -barbatii vor libertate ( un baiat trebuie tot timpul sa se descurce in viata, sa stie sa ia decizii , lor le trebuie un pic mai multa libertate)
in schimb pt fete, cred ca altfel se pune problema
pt o fata este si un pericol , daca nu mergi cu cine trebuie
pe langa faptul ca e mult fum de tigara, mult zgomot,pe langa faptul ca se danseaza si este considerat un pacat

eu am 26 de ani si nu am fost la discoteca( am fost doar la baluri de boboci de cateva ori prin anii de liceu) si nu regret deloc, ba mai mult acest lucru, cred ca ma ferit sa ajung sa o iau pe drumuri gresite
daca iti place mergi mai rar, incearca sa te imprietenesti si cu altfel de persoane mai linistite si vezi unde te simti mai bine

Reply With Quote
Răspunde