Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2015, 20:33:01
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Mersi Yasmina! Incerc sa aflu/invat de la altii cum inteleg ei sa abordeze o chestiune in care tre' sa fii foarte atent, nici sa nu ranesti, nici sa nu canti omului in struna falsei intelegeri. Apreciez raspunsul tau, dar nu lungesc vorba ca nu se cade. Poate, nici nu trebuia sa intreb explicit, ci doar sa observ.

Multumesc si lui Ioan Cezar. Mi-e de folos fiecare vorbulita.
Cred ca nu ar trebui sa mai scriem nici o reflectie personala.
Doar citatele din Sfintii Parinti pot fi admise. Alea la subiect.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2015, 23:03:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu neaparat , dar sa evitam sminteala si prostioarele in general , hai sa le numim copilarii . . . !
Vechi 01.08.2015, 01:58:42
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu neaparat , dar sa evitam sminteala si prostioarele in general , hai sa le numim copilarii . . . !
Avand in vedere ca nu ati intervenit cu acest sfat si in alte cazuri de sminteala si prostioare atat de elocvente,inteleg ca am devenit un etalon al smintelii si prostioarelor pe acest forum?

Sa speram ca nu :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2015, 02:25:41
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
Avand in vedere ca nu ati intervenit cu acest sfat si in alte cazuri de sminteala si prostioare atat de elocvente,inteleg ca am devenit un etalon al smintelii si prostioarelor pe acest forum?

Sa speram ca nu :)
Sigur, nu, Yasmina!

Citat:
Doar citatele din Sfintii Parinti pot fi admise. Alea la subiect.

:)

Lamurire

nu după măsura în care
îi citezi pe Părinți
ești ortodox
ci
după măsura în care
descrierea vieții tale lăuntrice
descoperă
gândirea lor...

nu măsura în care
frecventezi biserica definește
credința ta în Hristos
ci măsura
setei de schimbare cu care
faci aceasta....

(sursa http://oameni-si-demoni.blogspot.ro/...1_archive.html)
Reply With Quote
Vechi 01.08.2015, 03:11:39
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Sigur, nu, Yasmina!

:)

Lamurire

nu după măsura în care
îi citezi pe Părinți
ești ortodox
ci
după măsura în care
descrierea vieții tale lăuntrice
descoperă
gândirea lor...

nu măsura în care
frecventezi biserica definește
credința ta în Hristos
ci măsura
setei de schimbare cu care
faci aceasta....

(sursa http://oameni-si-demoni.blogspot.ro/...1_archive.html)
Multumesc pt lamuriri Delia,am sa arunc un ochi pe acest blog.
Eram putin ironica cand spuneam sa vb in citate :)
Ca raspuns la postul lui Ovidiu.

Fiind un forum pt persoane civile si nu pt studenti la teologie sau fete monahale si bisericesti,nu gasesc ca este gresit sa amintim in postarile noastre si cugetari personale,framantari etc.
Desigur toate in masura bunului simt nu orice ne trece prin cap in fiecare ora...

Va asigur ca ceea ce scriu despre mine pe forum este numai a zecea parte din viata,aspectele si framantarile mele personale,chiar nu doresc sa smintesc pe nimeni,nici sa ma spovedesc pe forum, nici sa caut solutii de urmat de la oameni necunoscuti.
Imi place sa folosesc exemple la indemana,eu ,familia mea,cunoscutii pt a simplifica niste sensuri,pt a le face mai accesibile.Oamenii doresc exemplul personal,sunt curiosi,neincrezatori.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2015, 12:01:25
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit muss-ul-manii țin post ca să le vină pofta, ziua se arată postitori noaptea prădători

Nu vedeți ce post țin musulmanii?

Ziua post la bucate noaptea bairam și dezmăț cu femei spurcate. Cine credeți că le-a spurcat? Pofta lor crudă și arogantă de masculi feroceE.

Deci ei țin post pentru ca să le vină pofta de plăceri și ospețe și distracții cu femei... ca și lupii deșertului... cu cât nu mănâncă mai mult cu atât viitorul prăpăd în oile cerești va fi mai mare... și nu se potolesc până nu mor îmbuibați și plini de sânge.

Nu știu de ce vă interesează cum țin post dracii sau vârcolacii cu cearșaf alb pe ei și cu tor negru?

Vreți să vă molipsiți sau să le dați dreptate?.. că doar musulmanismul și mahomedanismul e religie... nu?

Cine i-a șoptit lui Mahomed versetele că el n-a spus și n-a știut? Da' se laudă că le-a crezut. Ce fraier... să crezi mita și vrăjeala unui înger corupt ascuns care-și ascunde faptele și fața ca să nu fie nevoit să răspundă!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2015, 13:51:45
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Nu vedeți ce post țin musulmanii?

Ziua post la bucate noaptea bairam și dezmăț cu femei spurcate. Cine credeți că le-a spurcat? Pofta lor crudă și arogantă de masculi feroceE.

Deci ei țin post pentru ca să le vină pofta de plăceri și ospețe și distracții cu femei... ca și lupii deșertului... cu cât nu mănâncă mai mult cu atât viitorul prăpăd în oile cerești va fi mai mare... și nu se potolesc până nu mor îmbuibați și plini de sânge.

Nu știu de ce vă interesează cum țin post dracii sau vârcolacii cu cearșaf alb pe ei și cu tor negru?

Vreți să vă molipsiți sau să le dați dreptate?.. că doar musulmanismul și mahomedanismul e religie... nu?

Cine i-a șoptit lui Mahomed versetele că el n-a spus și n-a știut? Da' se laudă că le-a crezut. Ce fraier... să crezi mita și vrăjeala unui înger corupt ascuns care-și ascunde faptele și fața ca să nu fie nevoit să răspundă!
de acord cu tine amice!