Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2015, 13:01:30
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Mantuitorul s-a jertfit si ca sa ii scoata pe cei drepti din Iad; de ce ar trebui sa fie la fel ca si pana la venirea Mantuitorului? atunci ar insemna ca a venit degeaba, nu?

Dar ai si tu dreptate Dragos, Biblia ne spune ca toti mergeau in Iad pana la jertfa Mantuitorului. Ala e un Dumnezeu in care nu imi place sa cred; pentru ca stim si ca Dumnezeu e si DREPT si MILOSTIV. Daca era drept si inainte, cum se face ca si dreptii erau in Iad?
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2015, 20:05:25
Darth Ludicus
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Mantuitorul s-a jertfit si ca sa ii scoata pe cei drepti din Iad; de ce ar trebui sa fie la fel ca si pana la venirea Mantuitorului atunci ar insemna ca a venit degeaba, nu?

Dar ai si tu dreptate Dragos, Biblia ne spune ca toti mergeau in Iad pana la jertfa Mantuitorului. Ala e un Dumnezeu in care nu imi place sa cred; pentru ca stim si ca Dumnezeu e si DREPT. Daca era drept si inainte, cum se face ca si dreptii erau in Iad?
Tu crezi folclorul automotivant eclesiolatru? Ala e un mit, facut de Biserică pentru a isi sublinia singura importanta ei fara egal, mergand pana la foarte subtila blasfemie de a Il face pe Dumnezeu vag nedrept. Iti poti imagina oamenii de pe planeta, care facusera fapte de jertfa pentru aproapele, indiferent de credința in care s-au nascut, "odihnindu-se" intr-o foarte cornuta si sulfuroasa companie?! Eu, unul, nu. Si-a tras si Biserica mituri autolegitimizante, mno...
Nu scrie nicaieri in Biblie asa ceva. Moise in Iad?! El vorbea cu Hashem Elochim față către față. Come on... Ai vreo cunostinta sau prieten evreu? Daca da, sa nu ii spui niciodată ideea asta. Ai rani pe cineva din Poporul Sfant in ce are mai drag...si asta e un fel de crima, la un anume nivel.

Last edited by Darth Ludicus; 31.07.2015 at 20:20:58.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2015, 21:37:41
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Hait, eclezioscepticu straics aghein.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 00:39:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Hait, eclezioscepticu straics aghein.
Sau mai deraba incultura lui teologica e de vina, nu sceticismul.

Desi recomanda copios tot felul de autori dubiosi, nu stie ca evreii nu au conceptul de rai-dupa-moarte, ci doar mai degraba de iad (Sheol), desi nu neaparat in sensul crestin (pedeapsa).

Asa ca perspectiva crestina, a dreptilor Vechiului Testament, aflati in Iad (dar nu iadul pacatosilor) nu poate in nici un caz rani un evreu, dimpotriva, perspctiva e cvasi-similara.
Vechi 02.08.2015, 10:06:59
Darth Ludicus
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sau mai deraba incultura lui teologica e de vina, nu sceticismul.

Desi recomanda copios tot felul de autori dubiosi, nu stie ca evreii nu au conceptul de rai-dupa-moarte, ci doar mai degraba de iad (Sheol), desi nu neaparat in sensul crestin (pedeapsa).

Asa ca perspectiva crestina, a dreptilor Vechiului Testament, aflati in Iad (dar nu iadul pacatosilor) nu poate in nici un caz rani un evreu, dimpotriva, perspctiva e cvasi-similara.
Aaaa...aham...oare Cine a zis asta si cui: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in Rai". Din cate stiu, Isus (evreu) ii spune asta lui Dysmas (evreu), dupa crucificare. Vorba cuiva, "noi ce vorbe vorbim aici"?
Ce ti-e si cu subiectivismul asta confesional...ca mecanism nu se deosebeste cu nimic de subiectivismul politic sau de politica de marketing a unei firme: se rezuma la clasicul si banal de universalul impuls "ai nostri au mantuirea/doctrina/marfa genuina, deci veniti la noi". Uitasi asa un citat elementar, pe care pana si anhilationistii martori ai lui Ebola il pastreaza in biblia lor counterfeit, da' pentru cauza ne aglutinam sub steag, ca de, e mantuitor (!) si porcaim ca cica altii nu au cultura teologica. Cu asta chiar te-ai facut de ras. Da, m-am facut si eu, si continui sa ma fac, dar cu altele.

Last edited by Darth Ludicus; 02.08.2015 at 10:14:44.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 12:03:24
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu te lăsa!
Păi nea cutare ăla, tâlharul adică, e PRIMUL nou cetățean al raiului. Și deoarece și pentru că el a crezut în Hristos, n-a mai fost evreu ci creștin. Lămurit?
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 12:23:42
Darth Ludicus
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu te lăsa!
Păi nea cutare ăla, tâlharul adică, e PRIMUL nou cetățean al raiului. Și deoarece și pentru că el a crezut în Hristos, n-a mai fost evreu ci creștin. Lămurit?
Alo, buna dimineata, crestinismul apare odata cu Biserica, la Pentecost. Rasucirile sofistico-oratorice, de dragul apararii-credintei-noastre-facute-de-altii cu orice pret, nu tin la mine. Ma, cand e vorba de a expune un punct de vedere bazat aparent pe credinta, nu are nimeni curajul de a zice ca a gresit? eu spun ca pot gresi. Tu poti?
Reply With Quote
Vechi 03.08.2015, 21:13:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Darth Ludicus Vezi mesajul
Aaaa...aham...oare Cine a zis asta si cui: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in Rai". Din cate stiu, Isus (evreu) ii spune asta lui Dysmas (evreu), dupa crucificare. Vorba cuiva, "noi ce vorbe vorbim aici"?
Despre incultura ta teologica.
Din punctul de vedere al evreului care nu crede in Hristos (ca despre asta vorbeai), toti cei trecuti din aceasta lume, inclusiv dreptii sunt in Sheol (cel mai fericit caz).
Vechi 04.08.2015, 00:13:21
Darth Ludicus
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Despre incultura ta teologica.
Din punctul de vedere al evreului care nu crede in Hristos (ca despre asta vorbeai), toti cei trecuti din aceasta lume, inclusiv dreptii sunt in Sheol (cel mai fericit caz).
Mai omule, din punct de vedere al iudaicitatii Domnului Isus, avem, la Crucificare, urmatoarea situatie: El Ii spune altui evreu decat Sine, anume lui Dysmas, despre faptul ca acesta din urma tocmai castigase Raiul prin ale sale pocainta si confessio fidei concentrate. Din punct de vedere al dogmei iudaice, despre care Rai era vorba? Domnul ii vorbeste talharului mantuit despre o realitate care ar fi trebuit da trezeasca o nedumerire cel putin, o intrebare soptita cu ultimele puteri, daca era un concept necunoscut in iudaism. Poti intelege ideea? Sa stii va nu sunt bun la facut scheme sau desene, daca de asta ai nevoie pentru a intelege. Ma disperi. Tii la parerea credintei tale intr-un mod prea acid deseori. Frumusetea indoielii critice iti este cam necunoscuta, asa-i?
Pelerinule spre Rasarit, daca citesti, te rog intervino. Ca protestant si biblist erudit, sigur poti explica conceptul. Multumesc din inima.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2015, 01:51:09
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Mantuitorul s-a jertfit si ca sa ii scoata pe cei drepti din Iad; de ce ar trebui sa fie la fel ca si pana la venirea Mantuitorului? atunci ar insemna ca a venit degeaba, nu?

Dar ai si tu dreptate Dragos, Biblia ne spune ca toti mergeau in Iad pana la jertfa Mantuitorului. Ala e un Dumnezeu in care nu imi place sa cred; pentru ca stim si ca Dumnezeu e si DREPT si MILOSTIV. Daca era drept si inainte, cum se face ca si dreptii erau in Iad?
Erau in iad dar nu ne spune nimeni ca erau in chinuri sau in suferinta-nici nu aveau de ce-cum se subliniaza pt sufletele necredincioase! Asta este diferenta!
Atat iadul cat si Raiul au mai multe dimensiuni ,potrivite pt lumina sau intunericul care emana din suflete.
Poate ca stateau intr-un loc neutru,desi lor le era ingaduit un loc mult mai bun.

Las'ca a rezolvat Dumnezeu si asta,noi sa fim sanatosi si mai ales,credinciosi!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde