Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2015, 19:39:20
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iliegh Vezi mesajul
Ai perfecta dreptate, o posibila solutie este sa nu incerci sa progresezi, ci sa te bazezi pe faptul ca oricum Dumnezeu te iarta.
Eu nu am zis sa nu mai progresăm, căci suntem îndemnați să fim desăvârșiți. Dar fără Domnul nimic nu se poate. Deci și când progresăm, tot Lui trebuie să îi fim recunoscători, nu să ne mândrim că am fi mai presus decât alții.

Citat:
Dar nu stiu daca e cea mai buna solutie, e o solutie, dar natura umana tinde sa vrea sa se perfectioneze, asa ca evitarea caderii in mandria de genul "sunt cel mai umil" este foarte dificila.
Complici prea mult lucrurile. Hai să încercăm să fim smeriți, cât de cât, nu cel mai smerit, și să nu intrăm într-o competiție a "celui mai umil".
Nimic nu se poate fără harul lui Dumnezeu.

Îmi vine în minte un fragment din Confesiunile fericitului Augustin:
"N-au decât să râdă de mine cei trufași, care încă nu au fost trântiți la pământ și loviți spre propria lor salvare de către Tine, o, Dumnezeule al meu! Eu îți voi mărturisi totuși ticăloșiile mele spre lauda Ta. Îngăduie-mi, rogu-Te, și dă-mi putere să parcurg cu amintirea mea de acum toate ocolișurile trecute ale rătăcirilor mele, și să-Ți jertfesc jertfă de slavă. Căci, ce aș putea să fiu eu pentru mine însumi față de Tine, în afară de o călăuză spre prăpastie? Sau ce altceva sunt eu, când îmi merge bine, dacă nu un sugaci al laptelui Tău, ori unul care se hrănește cu hrana Ta cea nestricătoare? Și care om este orice fel de om, când el e om? Să râdă, așadar, de noi cei care sunt tari și puternici; iar noi, cei slabi și sărmani, să ne mărturisim Ție."
Reply With Quote