![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
si ca sa nu mai facem greseli din acestea cel mai bine ar fi ca fiecare sa isi spuna prenumele ,ca sa stim cui ne adresam unei fete sau unui baiat unui domn /doamna
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma numesc IULIA si merg pe 18 ani.Multumesc
|
|
||||
|
||||
![]()
am mai zis ca ma bucur ca nu am fost la discoteci si prin cluburi, caci daca as fi fost, poate nu as mai fi fost cu sotul meu ca nu ii place galagia si fumul de tigara
tb sa te mai gandesti si la faptul ca , ca barbatii de obicei cand e vorba de casatorie isi aleg fete cuminti care nu sunt "trecute prin viata " si care nu sunt obosite dupa nopti nedormite si alte lucruri acuma nu spun sa te gandesti la casatorie dar vei avea satisfactia, ca nu ti-ai irosit niste anisori din viata in fum si galagie poti sa te distrezi si altfel mult succes si la scoala ca la anul cred ca te pregatesti de bac nu?Dumnezeu sa te ajute! |
|
|||
|
|||
![]()
Si mie mi s-a intimplat de multe ori sa confund genul feminin cu cel masculin si invers din cauza id-ului folosit de membru, adica am crezut de multe ori ca cineva este baiat si de fapt era fata si invers :D
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in ce priveste un preot care sa te citeasca, vreau sa iti spun ca sunt foarte putini preoti de mir care sunt vazatori cu duhul, pentru ca majoritatea au si ei probleme acasa cu familia, asadar sunt si ei de-ai lumii cum se spune. Ce ai vrea tu ar fi un preot calugar sporit, dar la acestia ai acces foarte greu, pentru ca traiesc in manastiri si se formeaza mereu cozi mari la chiliile lor. Asa ca ai face bine momentan daca ai incepe sa cauti totusi un preot cu parohie in orasul in care locuiesti si sa vezi daca iti intelege suferinta, pentru ca toti preotii stiu aproape toate pacatele si ei intuiesc cam cu ce probleme vei veni, ca sunt obisnuiti sa auda atatea si atatea de la oameni. |
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca poate fi considerat crestin cel care din cand in cand mai merge la o petrecere sau chiar la discoteca. Important e cu cine mergi. Doua ore de zbantuiala cu niste prieteni buni nu au ce sa strice, dimpotriva. Nici mie nu imi place fumul de tigara, si zgomotul, si tot felul de tipi care se baga in seama neinvitati. Si in special nu imi plac dicotecile romanesti. Dar totusi, cand am fost , am fost cand aveam cu cine sa merg si am stat cu grupul meu de prieteni pe care ii stiu foarte bine. Nimic rau nu s-a intamplat, am ras, am glumit, decent. Asta nu e pacat.
Nu e pacat sa mergi sa dansezi daca nu e post, sau miercuri si vineri, asta stiu exact de la preoti. Da, vreun peot de la vreo manastire o sa spuna ca este, dar ce sa faci, fiecare asculata din cine crede ca e mai potrivit. Totusi nu toata lumea poate sa stea in rugaciune si meditatie 24 de ore pe zi. Sa nu mai spun ca pana si Hristos a fost la o nunta, discoteca din vremea lui. Daca credea ca e locul satanei, nici nu ar fi intrat, si nicicum nu le-ar fi facut mai mult vin oamenilor acelora. Habotnicia nu e buna. Trebuie sa avem in minte dreapta socoteala. Da, sa mergi intr-o discoteca in fiecare zi din weekend, sa bei atata incat sa fii mahmur o zi dupa aia, sa iti cheltuiesti ce agonisesti peste saptamana intr-un bar e pacat. Te distrugi pe tine si mai esti si risipitor. Sa mergi din cand in cand la o discoteca, sau la o petrecere, sa stai doua-trei ore, sa bei un pahar, sa discuti cu niste prieteni, si poate sa dansezi o leaca nu vad sa fie o tragedie. Mai ales daca ai peste 18 ani. Nu te pune nimeni nici sa fumezi, nici sa te imbeti, nici sa faci eu stiu ce. Bineinteles daca esti intr-un anturaj bun. Nu demult am fost la o nunata cu multi preoti. Oho, sa vezi ce mai dansau unii. Dar nu mi s-a parut nimic rau, nici obscen. Ce e rau sa dansezi un vals cu sotia? Nimic. Iulia, mi se pare ca tu cauti un preot care sa iti spuna ca e pacat mare sa mergi la discoteca. Si ai sa gasesti o gramada asa prin manastiri. Dar daca tu nu traiesti in amanastire si nu ai de gand sa te calugaresti, nu mai bine vorbesti cu un preot care traieste si el in lumea noastra? Unul care are si el copii poate de varsta ta? Dar asa cum nici alcoolul nu este pacat in sine, si nu spune nimeni ca nu e voie sa bei un pahar de tarie din cand in cand, ci pacat este cand te imbeti si mai ales ce faci cand te imbeti, la fel si cu discoteca. Nu e pacat sa mergi la discoteca daca nu e post, si daca nu o iei razna acolo, e pacat ce ai putea sa faci acolo daca nu ai dreapta socotinta si o educatie morala. Daca vrei sa vezi cum e, meri si vezi cum e. I-ati niste prietene bune si care stii ca sunt cuminti si mergeti si vedeti cum e la discoteca. Daca nu te simti bine acolo, si daca nu iti place, atunci poti sa pleci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar poate sunt si alte moduri de a te relaxa sau de ate simti bine, de ce neaparat discoteca? De ce nu intr-un local linistit? De ce nu la o masa in oras cu cei cunoscuti?, daca tot avem bani de discoteca, sa ii folosim macar in folosul nostru, nu pe bilete cu pret aberant in discoteci, si numai zic de pretul consumabilelor dinauntru :dozingoff: Cat priveste anturajul, doar Iulia ne-a spus ca numai intr-un anturaj bun nu traieste ea acolo la internat, asa ca Noesis, ar fi bine sa citesti si tu ce mai scrie Iulia, asa informativ, ca daca tot o sfatuiesti, macar sa o sfatuiesti conform situatiei in care se afla, aa, ce zici? :D Pai stim cu totii ca alcoolul nu este pacat in sine, dar stii tu pana unde duce curiozitatea? Ca asa spuneam si eu pe cand eram inocent(daca am fost vreodata inocent, ca nu mai tin minte sa fi fost vreodata), dar uite ca am facut multe dupa ce am dat de gustul discotecii, ca este de-ajuns sa te duci de cateva ori, ca dupa aia iti vine sa o tii numai asa, mai ales daca iti si doresti atat de mult ca Iulia si cum mi-am dorit si eu, :| |
|