Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2015, 20:21:24
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit

Ok, Mihai, am băgat la cap. :) Mie îmi place sf pentru ca este, într-o anume măsură, parareligios, iar vechiile imperii Sith îmi aduc aninte de Epoca de Aur, al carei nostalgic sunt. "My life for you, my loyalty for the Empire" imi evoca pe "Tot înainte!" (vezi Makeb storyline pe YouTube). Știu ca pare si chiar e ridicol de ludic, bănuiesc ce comentarii pe privat se vor fi schimbat, pline de hihi si hohoho, pe această temă, dar când această distracție își va epuiza potențialul fascinant, voi redeveni tipul sobru și cu capul pe umeri de la prima incarnare forumistica.
On-topic: colegul DreamOn are dreptate. Sa facem un grup de rugăciune pentru toți cei aflați în situația colegului care a deschis topicul.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2015, 21:04:30
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Nu cred să fii chiar atât de bărfit, relax!
Reply With Quote
Vechi 05.08.2015, 21:04:58
DreamOn DreamOn is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.10.2013
Thumbs up

Ideea unui grup ar fi chiar foarte buna, chiar doream sa propun.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2015, 21:28:13
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu cred să fii chiar atât de bărfit, relax!
Mandrake, iti cer scuze ca am atacat, in postari tâmpite, Sfanta Mireasa a Domnului, id est Biserica. Am citit astăzi multe; mi-am făcut duhovnic, și gata cu rebelisme de căcat. (Limbajul vag coprolalic si obsesiile ludice sunt mai greu de dezrădăcinat, dar de fapt, in comparație cu atitudinea față de Sf. Biserică, sunt de departe irelevante).
Da, stiu, te enerveaza diacriticele. Pai baga-i pe ai de la Android de unde iesira, eu doar folosesc predictiile lu' swype.

Last edited by Grand Moff Hadrianus; 05.08.2015 at 21:30:52.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2015, 22:04:56
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Hait, de azi ești ortodox.
Bun așa!

A câta oară?
Reply With Quote
Vechi 05.08.2015, 22:07:00
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Hait, de azi ești ortodox.
Bun așa!

A câta oară?
Pai Schimbare La Fatza cu schimbarea la fatza. :D
Reply With Quote
Vechi 05.08.2015, 22:19:53
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Eu credeam că e de la sine înțeles, că ne-am rugat toți pentru el, fără să mai fie nevoie să amintim despre asta.

Iar dacă nu ne-am rugat pentru Fabian, să ne ajute Dumnezeu, să ne rugăm pentru fratele nostru aflat în suferință, cât mai mulți, cât mai des, măcar o rugăciune scurtă, din inimă, înainte să intrăm pe forum, măcar de vreo 12 ori.

Îți spune oficial, frate Fabian, că dacă ajungi prin Timișoara, și nu ai unde înnopta, te găzduiesc câteva nopți la mine acasă, ești bine venit. Poți să te speli, să mânănci și să dormi.
Măcar atât să mai pot face pentru tine, pe lângă rugăciune.

Suntem ticăloși și nevrednici, păcătoși. Să ne ierți, că am deviat de la întâmplările durerii tale, dar despre lucruri atât de sensibile, se vorbește puțin și se acționează mult.

Să știi că ne rugăm pentru tine, și cerem și tuturor Sfinților lui Dumnezeu, din Ceruri să se roage pentru tine.
Ești trecut și pe pomelnicul de mâine de la Sfânta Biserică, la minunata sărbătoare a Sfintei Schimbări la Față a Domnului Hristos.

Nu deznădăjui, Dumnezeu te încearcă, pentru că te curățește de păcatele tale mari de dinainte și apoi te va mângâia minunat.
Îndrăznește și luptă și biruiește.
Cerul, nu e străin de suferințele tale, ci le vede și le știe și va veni bucuria.
Mai ales că acum ai rugători minunați în cer, pentru tine. Nu te teme și ține-te de canonul de rugăciune propus de "Copacel", sau cel care ți-l va da duhovnicul, depinde și cât timp liber și câtă râvnă ai, cu cât dai mai mult, cu atât vei primi mai mult. Nu-ți fie frică.

" iar cel ce va răbda până în sfârșit, acela se va mântui." - Matei 10, 22.

Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Răspunde

Tags
cedez psihic. datorii.