![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lor nu li s-a parut ok si este normal sa cer si alte pareri,nu sa ma limitez la 2 reprezentanti(civili) ai religiei ortodoxe.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
la un sistem religios, atunci apropiatii tai nu sunt ortodocsi, si confunda credinta cu un partid politic sau un club exclusivist, ceva de genul, Citat:
In mod clar apropiatii tai le-ar trebui o spovedanie, ca n-au invatatura de la Domnul. Pana si paganii fac milostenie.("Si paganii din fire, fac ale legii") De aico rezulta ca refuzul de a ajuta un om aflat la cumpene care are nevoie de ajutor este actiune demonica. Apoi apropiatii aia ai tai nu stiu mai nimic de patericul romanesc. In patericul romanesc spune asa:"Cine pe saracii ajuta, pe Dumnezeu imprumuta." Amin! |
|
||||
|
||||
![]()
Si cand iti pare clar ca"buna-ziua" poate ca tot mai ai indoieli daca alti apropiati se arata indoielnici.
Si apoi stim cu totii cum sunt multi frati de aici de pe forum la adresa ereticilor...fara ofensa :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cer ajutorul. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar n-au cerut.
E ciudat. Sa ai regrete/retineri in a ajuta pe cineva cu ceva care nu ti-a fost cerut in baza temerii ca o duc destul de bine desi ai cvasi-certitudinea ca sunt oameni necajiti.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 09.08.2015 at 01:12:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Oricine are nevoie de ajutor, trebuie ajutat nu lăsat de izbeliște numai pentru faptul că nu poartă o etichetă religioasă ortodoxă, poate fi orice dnominațiune creștină sau religioasă chiar și ateu dacă e om cumsecade te va ajuta la rândul său. Pe mine nu mă deranjează faptul că e de altă religie decât cea ortodoxă, chiar și ateu sau satanist dacă e și la rândul său îmi răspunde cu bine pentru mine contează sa fie OM ăsta e cel mai greu lucru pentru mulți.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imi inchipuiam(gresit se pare) ca are donatii personale de la enoriasi,cum se aude prin alte parti si chiar se vb prin bisericile noastre despre preoti. Probabil ca este vb despre o eticheta gresita pe care o avem cu totii in imaginarul colectiv ,ca un lider religios cumva isi insuseste donatiile sau cam asa ceva. Dar era doar o capcana a mintii,nu am cvasi-certitudinea ca sunt modesti,chiar sunt. Multumesc pt raspunsuri oricum,multumesc!
|
|||
|
|||
![]()
Infiorator topic.
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar si ortodocsii care mai exagerau pe forum intr-o extrema nu au spus sa nu fie ajutati cei care nu sunt ortodocsi. S-a inteles gresit, ei se refereau doar la credinta lor.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trebuie sa ne amintim poruncile Domnului de a hrani,adapa si gazdui pe cel in nevoie;porunci pt care Domnul nu precizeaza ca trebuie sa-l cercetam pe cel sarac si flamand daca este mai intai crestin orthodox sau nu.Se precizeaza doar cine,fara a se pune conditii de apartenenta unui grup. Multumesc tuturor celor care si-au facut timp sa-mi scrie 3 randuri! Sincer apreciez!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 12.08.2015 at 05:03:12. |
|