![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
In cele ce se vad in starea Omega, se afla si starea Alfa. "Eu sint inceputul si sfarsitul. Alfa si Omega". Citat:
Last edited by delia31; 13.08.2015 at 16:09:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am gustat, am mâncat-o pe toată, ba am dat și celorlalți din ea, deși para era atât de mititică... Și atât de parfumată! Îți dai seama cum ar fi fost dacă ar fi crescut până la deplinătatea sortită ei?...:) (Nădăjduiesc că vom vedea la anul, după ce vom aplica la timp legile stropirii și toate celelalte trebuincioase...!) Last edited by Ioan_Cezar; 13.08.2015 at 15:26:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ce s-ar fi intamplat daca Adam si Eva ar fi ascultat si n-ar fi cazut? In ce stare ramaneau, daca spui ca le-a folosit caderea pentru desavarsire? Pentru Ioan-Cezar : ??? La ce te referi? Tocmai ca nu putem citi oameni si ganduri. Citim mesaje si ies alte minuni pentru ca nu stim oamenii din spatele lor. Spuneam ca stiu (din mesajele ei) ca Deliei ii place ceea ce scrii si modul. Dar complimentele si modul in care te apara si te sustine, pot sa te duca si la alte chestii. Este un lucru atat de rar sa fie asa o afectiune pe un forum public, incat te intrebi daca o fi poate sotia ta inregistrata aici, sau sora, sau fiica, sau alta ruda. La asta ma refeream. Si nu era nimic rau in ceea ce am scris. Nu am nimic cu voi. Voi cu mine mai degraba...
|
||||
|
||||
![]()
Ii ramasesem datoare Sophiei cu niste scuze.
Sophia, imi cer iertare, ai dreptate, nu asa se procedeaza cum am facut eu , incercand sa tot corectez erorile tale, cand de fapt, de-abia-s in stare sa le gestionez pe-ale mele. Dar imi cer iertare. Cine m-a pus sa cred oamenii isi doresc sa iasa din eroare si mai ales, ca eu as fi in stare sa le lamuresc neclaritatile? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In budism, aceasta functie este indeplinita de "Vacuitatea Eului". Ceea ce este insa important de evidentiat, ca "preaplinul fericirii", "preabogatia", "frumusetea peste fire" sau "deplinatatea" trairii in comuniune cu Dumnezeu - daca nu sunt echilibrate prin decompensare apofatica - se instituie ca limite, functioneaza ca despartiri, blocaje intre cele doua euri - eul mic si Eul Mare. Interpatrunderea lor, unirea in Hristos, este realizata progresiv numai prin realizarea transubstantialitatii eurilor (prin realizarea naturii lor fundamental intangibila). Cate vreme mintea se agata de concretete, subtierea duhului nu se produce, iar Unirea Speciala (Impreunarea Despreunata - unirea perfecta cu retinerea identitatii) - este imposibila.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
:)))))))))))))
De milioane, raspunsul tau! |
|
|||
|
|||
![]()
Ce raspuns? Exact aceea era expresia fetei mele :))
|
|
|||
|
|||
![]()
"Constientizarea faptului ca starea lui Adam in Rai era starea fireasca a omului, si cea la care nadajduim a ne reintoarce, cu harul lui Dumnezeu, este unul dintre imboldurile cele mai puternice ale nevointei ascetice. Aceasta constiinta este deci de cel mai mare folos practic pentru crestinii ortodocsi care nadajduiesc sa mosteneasca imparatia lui Dumnezeu. O data cu caderea omului, Raiul a incetat sa mai fie o realitate a acestui pamant, fiind asezat intr-un loc neajuns; dar, prin harul lui Dumnezeu, pus la indemana crestinilor prin Hristos, al Doilea Adam, avem inca nadejdea de a ajunge la el. De fapt, prin Hristos nu numai ca suntem in stare sa redobandim starea lui Adam de dinainte de cadere, ci si sa ajungem la o stare inca mai inalta: starea la care Adam ar fi ajuns de nu ar fi cazut."
(Ieromonah Serafim Rose, Scrieri pag.128) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da' ce n-ai inteles? Doar e la mintea cocosului! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim saptamanal | Daniel777 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 433 | 23.05.2015 02:12:04 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|