Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2008, 18:34:17
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Am avut un preot-profesor in clasa a noua care pur si simplu ne dicta chestii. Nimeni nu le invata, dar se tinea de programa. Am avut un alt profesor, viitor preot in clasa a zecea care tot ne preda si se tine de programa si umplea nu stiu cate table cu notite. Nimeni nu le invata. Cel mai interesant era cand reuseam sa il distragem de la predat cu unele intrebari. Am avut un preot profesor in clasa a unsprezecea care nu se prea tinea de programa, dar orele lui erau de multe ori cele mai interesante in saptamana respectiva. Se poate sa imbini cunostintele cu discutii mai practice, colinde, etc.
Cat despre rugaciuni elementare -- ele cred ca ar trebui invatate in familie, sau daca nu la gimnaziu si scoala primara. La fel tot la gimnaziu copiii trebuie indemnati/facuti sa citeasca din Vechiul si Noul Testament. Cel putin eu asa am facut. In primii doi ani de gimnaziu la religie am citit aproape tot Vechiul Testament si aproape tot Noul Testament. Nu toata lumea citea, dar multi da. Mai ales din Mica Biblie.
Pe cei mai multi copii/tineri nu ii intereseaza istoria bisericeasca. Nici nu le-ar trebui oricum, dar programa aloca un numar nemasurat de ore de istorie bisericeasca in liceu.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2008, 19:54:23
ancah
Guest

Implicit

A preda mai mult istorie bisericeasca la clasa, e metoda cea mai buna de a indeparta elevul de la credinta. Nu inteleg de ce trebuie sa transformam copiii in enciclopedii ambulante, care nu stiu ce e bine si ce e rau. As include in programa Epistolele, din care avem cu totii atatea de invatat.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2008, 23:34:04
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesis
Am avut un preot-profesor in clasa a noua care pur si simplu ne dicta chestii. Nimeni nu le invata, dar se tinea de programa. Am avut un alt profesor, viitor preot in clasa a zecea care tot ne preda si se tine de programa si umplea nu stiu cate table cu notite. Nimeni nu le invata. Cel mai interesant era cand reuseam sa il distragem de la predat cu unele intrebari. Am avut un preot profesor in clasa a unsprezecea care nu se prea tinea de programa, dar orele lui erau de multe ori cele mai interesante in saptamana respectiva. Se poate sa imbini cunostintele cu discutii mai practice, colinde, etc.
Cat despre rugaciuni elementare -- ele cred ca ar trebui invatate in familie, sau daca nu la gimnaziu si scoala primara. La fel tot la gimnaziu copiii trebuie indemnati/facuti sa citeasca din Vechiul si Noul Testament. Cel putin eu asa am facut. In primii doi ani de gimnaziu la religie am citit aproape tot Vechiul Testament si aproape tot Noul Testament. Nu toata lumea citea, dar multi da. Mai ales din Mica Biblie.
Pe cei mai multi copii/tineri nu ii intereseaza istoria bisericeasca. Nici nu le-ar trebui oricum, dar programa aloca un numar nemasurat de ore de istorie bisericeasca in liceu.
Cred ca profesorul are libertatea de a concepe planificarea in functie de programa scolara, alegand cele mai potrivite teme din unitatile de continut.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2008, 15:36:00
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

planificarile de obicei sunt bine intocmite(sunt aprobate de directorul scolii,verificate)dar am inteles ca nu se urmareste planificarea,lectiile propriu zis4 fiind discutii pe teme la alegere(despre pacatele personale)..exista astfel de profesori?..nu cred!Orice abatere a profesorului este denuntata de catre parinti la Inspectorat(mai noi,de cand cu drepturile copilului),de aceea cred ca nu-si risca nimeni pielea. dati..cazuri concrete,scoala,numarul,numele profului!Altfel toate acesteA sunt vorbe in vant!la mine la class profesoara face ceea ce terebuie si inca f.bine,e un om sebsibil,delicat,deseneaza frumos,povesteste frumos..copiii invata f.multe de la ea,ii invata chioar pe parinti acasa cum sa se roage,seara sa-si spuna impreuna rugaciunile...
Reply With Quote
Vechi 23.01.2008, 16:37:56
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
dati..cazuri concrete,scoala,numarul,numele profului!Altfel toate acesteA sunt vorbe in vant!
Perioada "denunturilor anonime" a trecut. Este o stare de fapt...cazul tau, una din exceptii...
Reply With Quote
Vechi 23.01.2008, 16:48:49
steffiy steffiy is offline
Member

Data înregistrării: 15.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Citat:
În prealabil postat de Noesis
Cred ca profesorul are libertatea de a concepe planificarea in functie de programa scolara, alegand cele mai potrivite teme din unitatile de continut.
Im liceu, sunt 2 ore de Istorie Bisericeasca, la clasa a 9-a si a 10-a. Sa nu exageram!
Fiecare profesor "simte" cum poate sa-si prinda elevii si sa-i indrpte spre ce trebuie: Dumnezeu mai exact.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2008, 17:22:27
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

O mai mare atentie trebuie acordata copiilor abandonati, crescuti de bunici sau asistente maternale. Eventual, ajutati sa isi indrepte iubirea neimpartasita spre biserica Lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2008, 14:47:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de ancah
Sa nu-i criticam prea tare pe profesorii de religie, care au ramas la catedra...
Mirean, vrei sa spui ca programa e de vina, sau ca profesorii nu fac ceea ce scrie in programa?
Multi dintre profesori merg "pe langa" programa.
Poate cateodat este mult mai benefic sa se mearga pe langa programa sau in paralel cu aceasta, dand o libertate mult mai mare celui ce preda , cat si elevului. Rigiditatea si automatismul sablonarii orelor de religie si nu numai, scad atractivitatea celor predate. Dialogul profesor elev chiar si atunci cand sunt predate notiuni si lectii noi, fac mult mai digerabile si logice cele predate.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2008, 15:33:52
steffiy steffiy is offline
Member

Data înregistrării: 15.10.2007
Implicit

http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=83340&st=50
Votati la acest link, daca sunteti sau nu de caord cu predarea religiei in scoli.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2008, 11:53:51
nicoletajuravle's Avatar
nicoletajuravle nicoletajuravle is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Locație: prin vest
Implicit

am citit intr-un ziar ca religia nu va mai fi materie obligatorie acum bineinteles daca sunt copii care apartin altor confesiuni respectivii sa se duca acolo unde apartin ca sa fac orele de religie asa a fost si pana acum
[u] [/b]lor
eu as vrea ca materia sa fie obligatorie pt ca vad in religie un lucru important pt copii sa mai invete si ei care sunt valorile crestine, sa mai isi indrepte privirea si atentia spre altceva decat spre muzica masini si mai stiu eu ce
da se face educatie sexuala obligatoriu sport obligatoriu zic ca si religia poate fi obligatorie mai ales ca nu te indeamna la rau
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scrisoare deschisă pentru predarea Religiei în școli laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 10 14.10.2012 02:42:05
Scoaterea religiei din scoli bogdani Sectiune dedicata profesorilor de religie 1172 16.09.2011 16:35:30
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44