![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci, copăcelule, ai de ales una din două: fie ești fără de păcat, fie nu ești creștin. Pe care o alegi ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca te macina o patima, atunci cere ajutor la Dumnezeu sa te ajute sa lupti cu patima, sau sa te invete cum sa lupti sau chiar sa lupte pt tine. PS:insasi din intrebare ta, am o concluzie:tu niciodata n-ai simtit efectul rugaciunii. |
|
|||
|
|||
![]()
Patima nu e pacat. Si nu suntem calugari sa ne luptam cu...astfel de lucruri.
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca patima NU e pacat, iar noi, daca NU suntem calugari, suntem scutiti "de impozit" atunci putem vorbi in mod sigur de un very Grand and deep underground (Moff Hadrianus)...
|
|||
|
|||
![]()
Aveti dreptate, Mosh-Neagu. Insa adevarul e ca am scris-o si din fronda. Cand vad, si nu doar online pe forum, ci si in viata reala, atitudini inflacarate ale credintei unora, deseori exagerate, dar nu lipsite de un anume temei din Scripturi sau din Traditie, simt un impuls rautacios, foarte puternic. Nu am nimic cu omul, deseori poate il admir pentru unele idei, nici cu credinta, fereasca Dumnezeu, doar avem aceeasi marturisire, si totusi ravna credintei de acest gen, anume cu formulari enervant de arhaizante si categorice, cu multe figuri de stil calugaresti, ma provoaca intotdeauna. Deci, repet, ravna/ardoarea in sine, dar si modul ei hiper-sententios de exprimare ma determina la aceste mici intepaturi. Sincer, nu stiu de ce, care este mecanismul mai profund. Si o spun din nou, e si in viata reala, nu inghit inflacaratii. Poate pentru ca imi place sa fiu un moderat sau neutru, sau cum spun unii pe forum, "caldicel". Asa ca mi-am asumat aceasta conditie, si o voi purta cat voi fi in trup. Va rog sa ma scuzati daca v--am suparat cu ce am scris.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da' ce e, patimile mele? Virtute?
![]()