![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Deci: sunt singurul care simt un damf de trocareala stiucareasca aici ? Pe vremuri, le detectai mai bine, AlinB. Iar pe tine, frate Ioan, scoala vietii cu suturile ei in spate, plus studii formale de psihologie, tot nu te ajuta sa cunosti oamenii ?
Oameni buni: trebuie sa acceptam ideea ca exista unii care, din plictis, din lipsa de literatura sau incapacitatea folosirii ei intru propasirea glagoriei, se desfata inventand situatii si vazand cum oameni seriosi le iau in serios. Asta le da o mare reconfortare. Cum zic englejii: le face ziua.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apropos: de ce zici că formale?... Așa cum înțeleg eu termenul "formal" (exceptînd desigur accepțiunea întâlnită în expresia "logica formală" și chiar "inteligența formală" la care face referire școala piagetiană), ei bine nu mi se pare deloc că studiile mele de psihologie au fost și sunt formale. Decât pentru cei care nu vor și nu pot să le ia în seamă...:)) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa se face ca "formal" a ajuns sa insemne ceva de rau. Spunem "formal" acolo unde ar trebui sa spunem "de forma", de aici ambiguitatea, chiar opozitia de sensuri. Dar sensul original al termenului "formal", nu are deloc conotatie negativa, ci dimpotriva, inseamnand totodata "canonic", "potrivit prescriptiilor" cat si precis, exact. Si acesta e singurul sens cu care e folosit in Biserica Catolica. Acest lucru se datoreaza unui mai mare contact pe care Biserica l-a pastrat cu limba latina. Cand auzim ca un grup din Biserica face "o actiune formala", intelegem ca se adreseaza in scris, prin petitie, episcopului. Eventual prin scrisoare inregistrata cu aviz de receptiune. Mai ales daca e un grup "formal constituit", adica potrivit dreptului canonic, in opozitie cu un grup "constituit ad-hoc". La fel, englezul spune ca "se imbraca formal" cand isi ia smokingul sau macar tweet-ul. Daca e in pantaloni scurti, eventual vopsit pe par cu culorile clubului preferat, atunci nu e in tinuta formala si s-ar putea ca in locuri in care eticheta e de rigoare sa i se refuze prezenta. Asadar, cineva care are studii formale de psihologie e un absolvent al unui institut acreditat pentru asa ceva. E in opozitie cu "psiholog pe puncte", "psiholog autodidact" sau chiar "psiholog de duminica". Bunaoara asa cum ma socot eu a fi in domeniul teologiei...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru lămuririle terminologice - unul din punctele tale forte, pe care le admir mereu. P.S. Nici logica formală, cum nici inteligența formală nu au nimic depreciativ... Dimpotrivă! Sunt mereu de dorit...:) Last edited by Ioan_Cezar; 21.08.2015 at 00:45:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Bravos mai filozofi de doi bani!
Eu am pus o intrebare simpla si la subiect si voi ati inceput sa bateti campii. A fost la preotu de cartier de cand a inceput sa aiba probleme si i-a zis sa se duca la doctor. E greseala mea ca m-am gandit la varianta asta, probabil ca toti preotii din ziua de azi sunt buni doar sa ceara bani.... si cu enoriasi ca voi, afacerile sunt asigurate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
una din optiunile pe care le-am specificat in topicul asta: Citat:
(prin intermdiul preotului ce-i mai bine de facut). Asta inseamna ca in cazul de fatza problemele medicale ale tipului se trag din cauze duhovnicesti. ![]() Citat:
inteles ei, nu pe ce ai intrebat tu.Adica ei nu incearca sa te lamureasca ci incearca sa-ti tranforme problema ta , intr-o problema pe care ei o cunosc.Daca problema nu este cartile pe care l-au studiat, atunci fie nu exista fie tu initiatorul topicului bati campii. E grea boala asta. =)) Last edited by Copacel; 22.08.2015 at 08:57:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi da, după o convorbire cu "preotu de cartier", iată-l pe om și în drum spre medic.... Ce lucru extraordinar, domle, ce întâmplare de pomină!...:))) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să meargă la doctor, să-și facă tratamentul, să se țină și de Biserică și cu asta basta. Multă sănătate! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Te-ai ofuscat ca rwpede si te-ai dat de gol Daca a fost deja la preot, si tu aveai deja parerea asta despre preoti, e rost mai avea sa deschizi topicul? Iar daca ce sa faci cu viata ta e o intrebare tampita pentru "prietenii" tai cum sa nu o iei razna..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.08.2015 at 23:28:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu este interesat sa ia calea bisericii, s-a dus tot la sfaturile noastre.
Macar noi am reusit sa acceptam ca suntem depasiti de situatie, dar voi se pare ca nu prea puteti sa concepeti asa ceva (o parte dintre voi, nu e cazul tau Yasmina si a altor cativa care au avut raspunsuri decente) Nu vreau sa o mai lungesc, asa ca pe scurt: nu v-am cerut parearea voastra personala referitoare la caz, pentru ca am incercat si noi sa discutam cu el pe toate partile... si ca sa va explic toate amanuntele cazului si a discutiilor noastre...... deci v-am rugat doar daca imi puteti recomanda un preot cu har, sau poate este doar o iluzie a mea ca ar mai putea sa existe asa ceva? Last edited by stiucarul; 25.08.2015 at 09:01:08. |
|