Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2015, 00:12:45
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Corneliu Vadim Tudor e un scriitor reprezentativ al lumii lui. Ca orice scriitor veritabil, dealtfel.
Cu un talent indiscutabil al zicerii retoric-mușcătoare,
cu o vervă uneori incalificabilă, potențată atât de cunoștințe temeinice și vaste cât și de un complex infernal de grandoare,
cu o tenacitate de invidiat în a susține, spumos, cauze pierdute,
cu o dragoste de neam și de țară care ar fi putut rămâne exemplară dacă patriotismul deprins în ceaușism nu ar fi fost contaminat de o ideologie străină de fibra neamului nostru,
omul acesta a făcut deliciul amatorilor de scandal histrionic.
Nu știu de ce a ales să fie așa. Cert e că nu s-a dezis de sine, până la capăt, iar această opțiune specifică mereu caracterelor puternice îi asigură șansa unei soarte tragice. Sau tragi-comice...
A fost un bărbat mare. Și-a asumat un destin. S-a bătut pentru el. În multe privințe, a și învins!
Nu știu cât de bun sau generos era. Îmi amintesc însă ce mi-a povestit un prieten care i-a fost frizer, prin anii 80: nimeni nu lăsa bacșișuri atât de barosane ca Vadim! (se tundea la TNB)
Și nimeni nu sărea de pe scaun, în timpul bărbieritului și frezatului, ca să scrie în ritm delirant, frenetic, vreun vers, vreun poem sau vreo odă....
Dumnezeu să îi ierte păcatele scriitorului român Corneliu Vadim Tudor!
Reply With Quote