Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2015, 06:25:02
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ratacitorul Vezi mesajul
Trebuie vazut ce inseamna o fata crestina si ce pregatire morala are ea pt casatorie!In primul rand trebuie stiut ceva:baietii crestini cuminti au doua complexe:Fiind virgini nu stiu sa abordeze o fata in societate,ci sunt tensionati din cauza necunoasterii!Pt a masca aceasta nesiguranta devin aroganti,sau mistocari sau autoritari sau scot ace ca aricii,desi in realitate nu sunt asa.Pe de alta parte daca urmaresc o hirotonie atunci va adopta o atitudine procustiana fata de o fata care prezinta interes in acest sens pt el!O fata se comporta corect in biserica,posteste isi pastreaza virginitatea si vrea pt asta un premiu ,adica un sot model eventual...cu hirotonia asigurata.Dar acest mod de a considera un premiu ,o rasplata pt meritele tale pe viitorul sot,nu are nimic de a face cu relatiile corecte din punct de vedere crestin-ortodox dintre soti.O fata crestina trebuie sa aiba acele virtutti crestine pt ea si nu pt viitorul ei sot.Faptul ca ea ofera viitorul ei sot virtutile acestea este doar ceva implcit trairii ei ca o credincioasa adevarata!Aceste virtuti sunt obigatorii pt toate fetele crestine,fie ca se vor consuma in nunta,fie pt ca vor fi mirese ale Mirelui Ceresc!Dar in afara de aceasta traire crestina generala ce ofera ea special pt un sot crestin cu adevarat?Voi incerca sa expun mai mult despre acest domeniu dar mai intai as vrea sa aud parerile d-voastra cu referire la intrebarea pusa de mine!
Cine e prost, să fie smerit și să spună: sunt prost! Amin!
Reply With Quote
Vechi 21.09.2015, 14:05:04
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Cine e prost, să fie smerit și să spună: sunt prost! Amin!
Sa fie oare acesta motivul pentru care fratele Cezar a fost bannat? La cate balarii se spun pe-aici, mesajul lui mi se pare cel mult amuzant, nu ofensator...
Cine s-a simtit oare jignit de acest mesaj? Pentru ca este un mare paradox aici, raportandu-ne exact la mesajul de mai sus: cand esti smerit, orice eticheta ti s-ar pune, nu te afecteaza. Si atunci ar trebui, daca NU esti smerit, sa fii chiar prost sa te superi pentru asta!!!
Da, stiu, ne raportam mereu unor reguli scrise, ca si cum credinta noastra ortodoxa ar fi ceva aleatoriu... Nu regulamentul forumului ar trebui sa ne sperie pe noi, ci frica de Dumnezeu! Repet, unii scot balarii pe banda rulanta, dar nimeni nu se sesizeaza. De ce??

Concret, daca Cezar a primit bann, pentru mesajul de mai sus, mie mi se pare o mare nedreptate si e semn ca forumul se clatina.

Revenind strict la mesaj, nu pot sa spun decat atat: smerenia tine de intelepciune, de cuget clar si limpede si de recunoastere a propriilor limite. Ori prostia blocheaza calea spre smerenie, pentru ca prostia este intotdeuna extrem de mandra de ceea ce (NU!!!) stie!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 21.09.2015, 14:07:38
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Doamnul Ioan Cezar cred ca a primit ban pentru alta postare; vorbise foarte urat la adresa unei forumiste la topicul cu centrele de batrani, de la sectiunea umanitare. postarea a fost stearsa (si bine s-a facut, ca era atac la persoana deja si cam mule cuvinte jugnitoare).
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.

Last edited by Corinusha; 21.09.2015 at 14:11:58.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2015, 14:10:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Cred ca au fost mai multe deplasate ... dar probabil a fost nevoie si de interventia personala a cuiva anume pentru a se ajunge la asta.

Oricum,. probabil trece printr-o perioada dificila..
Vechi 21.09.2015, 15:20:43
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Da. Uneori se pare ca fiecare trece prin momente... delicate. Am vazut doar acel raspuns transant de pe alt topic catre un om necajit care-si spunea deschis suferinta:
Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
E limpede: mori!
Asa ceva nu se face nici macar in gluma!...
Cat despre altercatiile de pe alte topicuri, nu le sustin sub nicio forma, desi, daca o fi vorba de cine cred eu... probabil si pe el il deranjeaza fariseismul de care se da dovada pe alocuri.

Totusi, cred ca statea in puterea noastra sa il ajutam sa se regaseasca.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 21.09.2015, 17:13:35
alex190
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Oricum,. probabil trece printr-o perioada dificila..
Si asta e o scuza?Toti trecem prin greutati.Ce ar fi daca am face toti asa, cum ar arata lumea asta?Si trec peste ce mi-a zis mie.Dar cum a putut vorbi asa cu Maria31?Sa lovesti in halul ala un om deja impovarat...Frumoasa demonstratie de credinta.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2015, 22:38:36
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Nu demult, Yasmina a fost foarte urat jignita de un alt membru al forumului, care nu era deloc la prima jignire pe forum, si care, n-a fost banat, ci i s-a socotit probabil o scuza faptul ca trece prin perioade dificile. Yasmina a hotarat sa paraseasca ea forumul fiindca nu i s-a parut normal ca nimeni din cei ce au asistat la acea discutie sa nu aiba nicio reactie.
Adminul s-a multumit doar sa stearga topicul respectiv si, mai departe, nu stiu daca a dat vreun avertisment sau ceva de genul.

Avem de-a face cu doua situatii diferite in care doua fete sunt jignite. Habar n-am ce a putut zice Ioan Cezar. Desi, ma surprinde foarte tare. Pe cat de sublim poate fi, prin ce taramuri apofatice se preumbla uneori, sunt foarte surprinsa sa aud ca ar fi zis ceva de nemaiauzit. Si ma intristeaza

Cu toate astea, unul din jignitori e banat instantaneu, celalalt, nu. Se poate sa fie vorba de mai multe detalii legate de regulament, despre care are stiinta doar adminul, altfel, pare un caz clasic de dublu-standard.

Sper sa revina, sa fie iertat si sa i se socoteasca si lui Ioan Cezar drept circumstanta atenuanta faptul ca o fi avand si el ranile lui inca nevindecate. La care si-a mai adaugat acum inca una. Si pesemne, ispite despre care multi dintre noi nu stim decat din auzite.
Cu alte cuvinte, sunt convinsa ca acest episod nefericit nu il defineste.

Sper ca Ioan Cezar sa-si faca un bine si sa nu-si adanceasca mai rau rana, asteptand prea mult pana sa-si ceara iertare.

La fel sper si in celalat caz. Iar Yasmina sa se intoarca.
Reply With Quote
Vechi 22.09.2015, 00:04:05
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Nu demult, Yasmina a fost foarte urat jignita de un alt membru al forumului, care nu era deloc la prima jignire pe forum, si care, n-a fost banat, ci i s-a socotit probabil o scuza faptul ca trece prin perioade dificile. Yasmina a hotarat sa paraseasca ea forumul fiindca nu i s-a parut normal ca nimeni din cei ce au asistat la acea discutie sa nu aiba nicio reactie.
Adminul s-a multumit doar sa stearga topicul respectiv si, mai departe, nu stiu daca a dat vreun avertisment sau ceva de genul.

Avem de-a face cu doua situatii diferite in care doua fete sunt jignite. Habar n-am ce a putut zice Ioan Cezar. Desi, ma surprinde foarte tare. Pe cat de sublim poate fi, prin ce taramuri apofatice se preumbla uneori, sunt foarte surprinsa sa aud ca ar fi zis ceva de nemaiauzit. Si ma intristeaza

Cu toate astea, unul din jignitori e banat instantaneu, celalalt, nu. Se poate sa fie vorba de mai multe detalii legate de regulament, despre care are stiinta doar adminul, altfel, pare un caz clasic de dublu-standard.

Sper sa revina, sa fie iertat si sa i se socoteasca si lui Ioan Cezar drept circumstanta atenuanta faptul ca o fi avand si el ranile lui inca nevindecate. La care si-a mai adaugat acum inca una. Si pesemne, ispite despre care multi dintre noi nu stim decat din auzite.
Cu alte cuvinte, sunt convinsa ca acest episod nefericit nu il defineste.

Sper ca Ioan Cezar sa-si faca un bine si sa nu-si adanceasca mai rau rana, asteptand prea mult pana sa-si ceara iertare.

La fel sper si in celalat caz. Iar Yasmina sa se intoarca.

Eu nu ma intorc decat in conditia in care persoana care m-a jignit in mod gratuit,atribuindu-mi caractere scandaloase,se smereste, isi cere public scuze si imi face deosebita placere sa nu mai initieze dialog cu mine niciodata.

Dar pe cum il stiu,un monumentt de orgoliu si cult personal,o inima golita de insuccese de socializare si relatioanare,asta nu se va intampla decat peste cadavrul lui.

A luat o pauza de cateva zile,apoi a reiceput sa posteze lejer,cu acelasi sictir existential binecunoscut. Este de la sine inteles ca va ataca din nou.
La cat de grav a clacat,nu inteleg de ce nu a fost banat? Care sunt regulile jocului pe forum?

Nu cunosc dedesupturile acestui forum,nu mai intru de scarba!
Imi este sila,o sila imensa de oameni din astia bolnavi duhovniceste care te terfelesc si te improasca cu ura cand prind ocazia ,apoi isi pierd ziua postand scrieri alese,citate celebre,fragmente din carti si din Sfinti Parinti.
Asta este mai mult decat simpla ipocrizie,este o boala sufleteasca grava,o dedublare de personalitate.

Cred ca dupa asasinarea virtuala pe care o fac public,mereu,pe forum,urmeaza si adormirea propriei constiinte cu postari biblice si pseudo-duhovnicesti.

Imi pare rau de Cezar,el macar se smereste si chiar daca este intr-o pasa proasta,isi cere scuze in maxim 5 ore!
Fiecare are zile si toane proaste,numai ca astea se deosebesc usor de un caracter de tip maniacal care traieste permanent o toana proasta si nu-si scuza comportamentul dezgustator niciodata!

Ps-ca sa nu mai comentez absenteismul total al adminului care nu ia masuri decat cand primeste tone de atentionari,de la cat mai multi useri posibili...
Si iarasi ma intreb si ma minunez,daca oamenii nu pot avea conversatii pasnice ci numai josnice de genul atacurilor personale referitoare la felul in care te-a lasat Dumnezeu,de ce oare nu exista sub-administratori sau moderatori ,alesi din randul userilor preponderent activi,carora nu le scapa atacurile personale si pot pune aceste conflicte la pamant exact atunci cand incep ???!!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 22.09.2015 at 00:30:20.
Reply With Quote
Vechi 22.09.2015, 01:17:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex190 Vezi mesajul
Si asta e o scuza?Toti trecem prin greutati.Ce ar fi daca am face toti asa, cum ar arata lumea asta?Si trec peste ce mi-a zis mie.Dar cum a putut vorbi asa cu Maria31?Sa lovesti in halul ala un om deja impovarat...Frumoasa demonstratie de credinta.
Pai si tu acum ce faci? :)
Vechi 22.09.2015, 05:21:55
alex190
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai si tu acum ce faci? :)
Imi exprim dezacordul fata de un act de agresiune, facut de cineva care il iubeste pe Hristos, asupra unui om impovarat.Ma refer la doamna in cauza, carevse afla intr-o situatie dificila.Pe langa asta e si mama unui copil mic, fiecare ar trebui sa avem grija la toate aspectele astea, nu poti sa stii cu reactioneaza omul si cum il afecteaza niste jigniri atat de puternice, chiar si numai pe un forum.Gresesc?

Personal imi pare rau pentru intamplare si cred ca se pierde mult prin absenta domnului Ioan Cezar.Sper sa revina.

Last edited by alex190; 22.09.2015 at 05:26:10.
Reply With Quote
Răspunde