![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel nici nu stiu daca in limba romana se face diferenta ca in engleza intre pronumele personal si forma impersonala (care se refera la o persoana/persoane generice) dar eu din cate vad este forma impersonala in formularea respectiva adica "o" nu "tu". Ah, daca reusesti sa te recunosti in tiparul respectiv desi sustii ca nu te caracterizeaza in nici un chip, atunci categoric ai o problema. Sau mai multe. Si ca o mica pauza duhovniceasca de la ambitiile noastre de a ni se recunoaste un statut social anume pe care suntem dispusi sa-l aparam indiferent cate capete trebuie sa cauta, uite ce avem: Spuneau unii despre avva Agathon că au venit unii la el, auzind că are duh al deosebirii, și vrând să-l încerce, i-au spus: â Tu ești Agathon? Am auzit că ești curvar și îngâmfat. â Da, așa e. â Tu ești Agathon cel flecar și bârfitor? â Eu sunt. â Tu ești Agathon ereticul? â Nu sunt eretic. Și l-au întrebat: spune-ne, de ce ți-am zis atâtea, și le-ai primit, și cuvântul acesta nu l-ai răbdat? â Cu cele dintâi mă prihănesc singur, căci e spre binele sufletului meu; eretic înseamnă depărtarea de Dumnezeu, și nu vreau să mă îndepărtez de Dumnezeu.