![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Iarasi comentezi ca sa te afli in treaba. Intamplator stiu datele despre impactul facebook mai bine decat crezi (e in "my job description"sa o fac). Faptul ca am dat link-uri de pe facebook si am citat cazuri relatate acolo nu inseamna ca doar la asta se rezuma documentarea mea in privinta a ceea ce se intampla in gradinitele de stat din romania. Am si f multe prietene mame care mi-au relatat povesti similare. Dar nu aveam timp sa povestesc aici asa ca am preferat sa postez link-uri cu ce s-a scris deja si e un caz relatat si la tv in aceste zile.
|
|||
|
|||
![]()
Scuze ca ma bag.
Maria, oamenii inteleg lucrurile asa cum le expui. :) Iar Alin cred ca a vrut sa spuna sa nu vezi NUMAI aspectele negative ale gradinitelor. Intr-adevar, sunt destule la care comportamentul este cel descrie de tine, insa sunt multe de la care copiii pleaca multumiti. Stiu copii care au invatat o groaza de poezii, cantecele, bune maniere, au legat prietenii si care le iubeau in mod deosebit pe educatoare..... la gradinite de stat. Probabil stii si tu asta, chiar daca ai nu scris. Cauta cu atentie ca trebuie sa gasesti una potrivita. |
|
||||
|
||||
![]()
Povesti horror la geadinite exista de mult; nu xista gradinita (cred) in care toate cadrele didactice si ingrijitoarele sunt perfecte, sau, mai bine spus, super ok. Ca si la scoli de altfel.
Ideea e ca trebuie incercat. Daca nu e in regula, se poate scoate copilul de acolo si cautata o alta gradinita. Eu voi merge pe referinte si incari. Gradi privata cam iese din sicutie, gradi de stat sunt multe in oras; undeva tot voi gasi o gradinita care se va potrivi copilului meu. Daca se va putea, eu voi merge intai cu copiii mei sa vizitez gradinite in anul de dinainteainceperii gradinitei; voi discuta cu educatoarele, voi incerca sa vad daca copiii sunt scosi ka aer etc. Apoi, in functie de rezultate, voi alege o gradinita. Daca nu e in regula, schimbam gradinita. In situatii e genul mult ajuta discutiile cu parinti care deja au copii la gradinita, parinti care deja stiu cat de cat cum este, cum s-a integrat copilul/copiii lor etc. Nu vreau nici sa imi supraprotejez copilul, insa nu vreau nici sa il neglijez. Eh, daca totul e bine, inca am 3 ani si jumatate pana sa ma ganesc la gradi; timp suficient sa "imi fac temele". Eu pot sa o inteleg pe maria; am avut in oras la o gradinita (ma rog, de una stiu eu) un caz similar cu ce postat de ea, insa s-au luat masuri drastice si educatoarea a zburat din functie; din auzite, acum zice-se ca ar fi prin ceva comuna de pe langa oras (sursa nu foarte sigura - deci nu stiu aca e adevarat).
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]()
Corinusha nu poti duce copilul la ce gradi de stat vrei tu ca sa mergi pe incercate si recomandari. Si la scoala si la gradi il dai acolo unde apartii cu locuinta. Nu mai e ca pe vremuri. S-a schimbat legea. Deci... nu va fi dupa noi ci dupa noroc.
Si eu am zis ca tine ca am timp dar uite ca au zburat anii si anul viitor pe vremea asta trebuie sa-l dau la gradi si mi-e teama deja.
|
||||
|
||||
![]()
Se vede că nu știi că "de ce ți-e teamă nu scapi", pe de o parte, iar pe de alta încrederea ta în grija ce ți-o poartă Dumnezeu ție și copilului tău e la o cotă alarmant de mică.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu putem sa toleram o astfel de stare de lucruri si sa stam cu mainile in san doar rugandu-ne la Dumnezeu sa ne ajute.
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu, facem grupuri de suport pe facebook, dam like -uri si share.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
anul asta inca puteai sa iti inscrii copilul la orice gradi si scoala doreai. cumnata mea are o fetita la o gradinita si cealalta la alta gradinita si inca o fata la o scoala generala de care nu apartine cu locuinta. in bucuresti am auzit intr-adevar ca e mai complicat, dar aici nu sunt probleme. care e legea care te obliga sa iti dai copilul la gradi/scoli de care apartii cu locuinta? Nu de alta, dar sa ma informez, ca cine stie ce si cum pana vine randul sa imi dau copiii la gradi.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]()
Maria32, si eu am fetita de varsta baietelului tau, dar chiar sunt foarte linistita in privinta gradinitei. Nu am inscris-o inca nicaieri si nici nu am vreuna pe lista deocamdata, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, pana anul viitor, cand va implini 3 anisori, vom rezolva si acest aspect. E adevarat ca nu am cont de facebook, dar nici nu as baga in seama astfel de povesti. Culmea e ca la urechile mele ajung mai multe lucruri bune decat rele despre educatoare si gradinitele de stat, si nu de pe net, ci de la familiile cu copii din jurul nostru, familii apropiate de Biserica. Si nu inteleg nici pentru ce ar trebui sa ne facem griji inutile. Oare nu este totul in mainilie lui Dumnezeu? inclusiv viata copiilor nostri, nu doar perioada de scolarizare. Eu zi ca mai bine ne-am ruga Lui si Maicii Sale sa le poarte de grija (noi ca parinti oricum suntem limitati in a le purta de grija chiar avand tot timpul liber si toti banii din lume) si sa ne dea noua putere si intelepciune sa-i putem creste si pregati pentru intalnirea cu El.
Dumnezeu poate aranja lucrurile mai bine decat le putem noi gandi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar ca parinte cand sti caexista riscuri semnifcative pt copil...nu stiu cat iti permiti sa ti le asumi...intr-adevar nu te obliga nimeni sa faci cezariana, ba chiar te pun sa semnezi ca esti de acord s-o faci, chiar atunci cand se impune, deci, daca nu o faci, atunci cand ei decid medical ca se impune, ramane numai raspunderea ta... Pe de alta parte ma bucur ca ati reusit si ati gasit pe cineva care sa va ajute sa nasteti natural dupa cezariana, si asta in romania. Daca ar fi sa se mai intample m-ar interesa si pe mine. |
|