Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2015, 09:11:55
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

standardele alea spre care tintesc femeile nu sunt neaparat legate de starea financiara a barbatului. Sau sunt io ciar ultim ciudata de la pamant.

Cand m-am luat cu al meu, el era in semi rahat inca, cu datorii pe cap si alte alea, dupa ani de zile in care banii i-au intrat in cresterea si educarea copiilor surorii lui. Dar omul e muncitor, si, ca sa scape de sutele de milioane datorie si-a luat si al doilea + al treilea job si in jumatate de an si-a platit toate datoriile; am vrut sa-l ajut si eu, ar nu m-a lasat la momentul respectiv.
Asta e un motiv in plus pentru care am facut nunta asa de tarziu, dupa 6 ani de cand ieseam impreuna: el nu vroia sa aiba datorii in momentul in care devenim o familie (ai mei erau impotriva nuntii ca eram prea mica, abia terminasem liceul, apoi vai, ca sunt studenta, satermin si facultatea, bla bla)
Acum avem apartament (e drept, prin credit, ca altfel n-ai cum in ziua de azi), traim decent, nu ducem lipsa de mancare si imbracaminte si ne permitem lejer sa avem grija si de un catel; cu un bebe pe drum; foarte fericiti si nerabdatori.
Daca ai cap, intelegere si trageti mandoi in fata, partea financiara o poti creste incet. Ambii lucram, ambii ne ocupam si de treburi casnice si de nevoile cainelui, cumparaturile le facem de obicei impreuna (eu le fac singura doar daca e nevoie urgenta de ceva, si atunci eu prefer sa iau toata lista decat sa ies pt un ulei, sa zicem). Ne descurcam decent, iar pentru momentul asta, e foarte in regula asa.

Si, copacel, sincer, ma indoiesc ca-s singurul specimen de genul asta ramas pe Pamnt, sa in tara asta. Nu prea cred ca, cazul asta e o exceptie.
De altfel, nii nu neg ca nu sunt femei asa cum descrii tu; de altfel, si barbati in genul ala sunt, dar nu cred ca e nevoie de o generalizare; nu cred ca aceia sunt "norma".

Copacel, tu din cum povestesti, pari trecut ori printr-un divort al parintilor, ori prin certuri si scandaluri in copilarie (tot ale parintilor), daa ai ajuns sa consideri ca in 3-5 ani obligatoriu nu mai merge casnicia si restul aberatiilor.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote