Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2015, 12:27:33
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Da' pretenu' a trecut la ortodoxie?
Reply With Quote
Vechi 27.10.2015, 12:33:42
gabrielap85 gabrielap85 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.08.2015
Implicit

Prietenul este ortodox, si parintii lui sunt ortodocsi. Pur si simplu este un obicei care se face in zona socrilor, acela ca pe data de 1 noiembrie, indiferent de ziua in care pica, oamenii sa se duca la cimitire cu flori, nu conteaza de ce religie sunt. La bisericile ortodoxe nu se face vreo slujba speciala de ziua mortilor, decat daca data de 1 noiembrie coincide cu mosii de iarna (ceea ce in anul acesta nu este cazul). De aceea zic ca este o incapatanare absurda, practic eu simt ca si cum vor sa ma oblige sa respect o traditie neortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2015, 12:35:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

ia sa ghicim, nu prea au fost de acord cu casatoria asta, nu?

si asta e doar varful icebergului.
sa vezi pe urma cate motive de gica-contra vor gasi..

numele copilului, locul si data de botez, hainutele de botez, frizura daca pe partea dreapta sau pe stanga, etc.
e grele, grele..
Vechi 27.10.2015, 12:42:39
Junior Member

Unhappy

Ba da, au fost de acord. Sincer, eu ma gandesc la viitorul meu sot ca ii va fi greu sa nu ii aiba pe parintii lui alaturi in ziua nuntii. Cat despre ceea ce va urma dupa casatorie, sa dea Dumnezeu sa nu fie asa cum ziceti dumneavoastra, AlinB. Eu, noi doi, vrem sa ne construim un viitor frumos, in care sa ne respectam in primul rand unii pe altii, fara certuri si scandaluri, si nici nu ma asteptam sa intampinam un asemenea iceberg din partea parintilor. Credeti-ma ca intentia noastra cand am decis sa facem nunta in acea zi a fost cea mai buna, gandindu-ne ca vom respecta canoanele bisericesti, acelea de a face cununia duminica, si acum, toate acestea...
Reply With Quote
Vechi 27.10.2015, 12:48:45
Junior Member

Implicit

Multumesc frumos pentru lamuriri, Mihnea Dragomir. Recunosc ca nu stiam cele spuse de dumneavoastra. Si foarte frumos ati facut paralela de a-i aduce si pe cei morti in comuniune cu bucuria noastra (m-ati emotionat, cu atat mai mult cu cat mama este decedata in urma cu 7 ani, si oricat mi-as fi dorit sa fie prezenta, nu se mai poate. Probabil ca alegerea acestei date, a fost inspiratie divina, desi nu ii stiam semnificatia, si nici nu m-am dus cu gandul la cele scrise de dumneavoastra). Dar oare, cum sa ii fac pe socrii sa inteleaga ca nu este nimic rau in faptul ca facem nunta atunci?
Reply With Quote
Vechi 27.10.2015, 13:13:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabrielap85 Vezi mesajul
Ba da, au fost de acord. Sincer, eu ma gandesc la viitorul meu sot ca ii va fi greu sa nu ii aiba pe parintii lui alaturi in ziua nuntii. Cat despre ceea ce va urma dupa casatorie, sa dea Dumnezeu sa nu fie asa cum ziceti dumneavoastra, AlinB. Eu, noi doi, vrem sa ne construim un viitor frumos, in care sa ne respectam in primul rand unii pe altii, fara certuri si scandaluri, si nici nu ma asteptam sa intampinam un asemenea iceberg din partea parintilor. Credeti-ma ca intentia noastra cand am decis sa facem nunta in acea zi a fost cea mai buna, gandindu-ne ca vom respecta canoanele bisericesti, acelea de a face cununia duminica, si acum, toate acestea...
O astfel de atitudine si inflexibilitate intr-un context atat de important, nu are o explicatie in faptele ca atare, ci cu certitudine sunt alte dedesupturi.
Mai bine incercati sa aflati care sunt alea.

Daca e vorba doar de o problema de caracter..mai treaca mearga, rugati-va doar sa nu locuiti cu ei sau sa va vedeti prea des.

Totusi, s-au bucurat pentru casatoria asta? Sau au acceptat in urma unor lungi discutii..?

Tags
impotrivirea socrilor, nunta