![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Că tot veni vorba.
Fiică-mea are 4 ani și o lună. De vreo 5 săptămîni are tuse convulsivă. După ce ne-am convins că e vorba despre această boală și nu alta, a fost clar că medicina nu are tratament pentru așa ceva. Am învățat ce presupune boala și am căutat soluții naturale împotriva bacteriei și a toxinelor secretate de ea în tubul respirator. Nu a ajutat nimic: siropuri, extracte, antibiotice naturale. Atunci am propus soției ca să încercăm un post intermitent potrivit vîrstei copilului. Lunea trecută nu i-am dat nimic de mîncare și nici apă pînă seara. De duminică seara pînă luni seara. După amiază a fost greu să-i explic de ce facem asta și s-a lăsat cu bocete la ușa bucătăriei... Apoi nani și la trezire apă, după care mîncare pe la 5:00. Lipsa apei are marele avantaj că nu cauzează foame nici măcar un pic. Vineri am repetat procedura. Doar că a acceptat pînă la ora 14:00 cînd a primit struguri și măr. După care seara a mîncat consistent. De luni a fost meniu strict vegetal, altfel rar cîte un ou fiert. Și... surpriză! De vineri fata nu a mai tușit. Deloc. Pînă atunci în special noaptea au fost episoade urîte de tuse pînă la asfixiere, terminate cu vomă. Lunea și vinerea următoare am continuat cu postul intermitent. De acum, copilul s-a obișnuit să sară două mese și că seara mănîncă pe săturate. Săptămîna asta a primit ouă și chiar pește, iar tusea nu s-a mai manifestat. Să nu înțelegeți că boala a trecut, nu. Pînă ce cresc alți cili care să uniformizeze mucoasa tubului digestiv, mai trec alte cîteva luni. Dar... fără tuse! Pentru cine are urechi de auzit.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca iti zicea de 3 zile poate. Desi probabil a incercat, dar nu a zis (inca).
|
||||
|
||||
|
Citat:
Avînd exemplul lor, m-am gîndit la maxim 2 zile, dar după experiența primei zile am înțeles că e cam greu spre imposibil (cu apă, bineînțeles). Așa că am apelat la varianta intermitentă cu pauze mari, care a avut succes. Important e ca toată familia să fie de acord cu metoda. Indiferent că e vorba despre copii sau despre cei mari, toți trebuie să accepte faptul de a sări peste o masă sau peste două. Altfel, e absurd să ții pe cineva silit nemîncat și nebăut, cauzîndu-i stres psihic, făcîndu-i probabil mai mult rău decît bine.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu te împiedică nimeni să contactezi protecția copilului chiar în cazul de față.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci sa nu crezi ca nu se poate intampla si asa.
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. Ai inteles gresit aia cu "perisorii". Nu ii "maninca" bacteria, doar se inflameaza. 3. Nu erau toate lucrurile mai simple daca o vaccinati? Care iti era scuza daca lucrurile se terminau nasol? Citat:
P.S. partea in care o indopai inutil cu usturoi, de ce ai sarit-o?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
De ce să se termine nasol? Și de ce adică ar fi vina mea pentru o boală dintr-atîtea care pot fi contactate de copii sau de noi, cei mari?! Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Ce faci, treci la neoprotestanti? Nici boala nu-ti ofera garantii ca nu survin efecte nedorite. Dar ti se pare mai buna boala in baza argumentului asta. Ce sa zic, e foarte logic si rational. [quote] De ce să se termine nasol? Și de ce adică ar fi vina mea pentru o boală dintr-atîtea care pot fi contactate de copii sau de noi, cei mari?! Vina ta ca puteai face ceva sa il protejezi si n-ai facut, ti s-a parut "logic" ca boala vine cu garantii pe cand vaccinul, nu. Chipurile. Citat:
Ca sigur l-ai folosit. Apropo, daca tot insisti atat de mult pe certitudini, tie cine ti-a oferit certitudinea ca "amestecat prin mancare in cantitati mici, tolerabile" are vreun efect terapeutic?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exagerezi si posibil ca altii sa ia de bun ceea ce ai scris. Simptomatologia s-a ameliorat cel mai probabil pt ca a trecut evolutia naturala a bolii. Ai gresit cand nu i-ai dat apa. Din contra, apa este indicata pt ca ajuta la eliminarea secretiilor, intreaba ce medic vrei. Nu o mai pune la post, e foarte mica si are nevoie de hrana pentru a se dezvolta. Informeaza-te te rog inainte de a lua asemenea decizii. |
|
|