![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Îți răspund cât mai pe scurt pot. Dar eu o să-ți arăt gândire ortodoxă, nu protestând ca protestanții, ce se ceartă cu Dumnezeu: 1. Când Dumnezeu bate la ușa inimii noastre, noi plecăm în discoteci, în altare de slujire a diavolului pe față? Acolo mergem ca să ce? Să căutăm pe Dumnezeu, care-i la ușa inimii noastre? Sau când Dumnezeu bate la ușa inimii noastre, noi ca părinți, ne lăsăm copii să meargă în acele locuri? 2. Creștin fără de păcat nu-i, așa-i, dar nu oare datoria noastră de creștini, este să luptăm cu păcatul? Să-l urâm din adâncul inimii noastre? Ăsta-i scopul urii și mâniei, de au fost puse, aceste calități în ființa noastră, anume nu să ne urâm și mâniem unii pe alții, ci contra păcatului, să nu supărăm pe Dumnezeu și să ne depărtăm de El, în risipirea întunericului. 3. Nu, în sufletul meu, și cred că nici al drept-măritorilor bărbați frați, ortodocșilor, Hristos nu e ponegrit, batjocorit și nici trădat sau înjosit, Hristos e slăvit, rugat, închinat, iubit, adorat, pentru că Îl cunoaștem, Îl simțim, fiecare în măsura lui, Îl dorim și suntem trupul Lui, alergând spre locurile mai presus de mintea noastră, care ni le-a pregătit nouă celor ce dorim acele locuri și ne silim și luptăm cu întunericul pentru ele, prin multe lupte și multe căi, inclusiv, prin Taina Sfintei Spovedanii. 4. Locul/locurile în care ridicăm ochii spre cer (sunt foarte multe acele locuri: Biserica, sufletul, Mănăstirile, casa unde locuim, peștera, crăpăturile de pământ, scorburi de copac, faptele bune), alegi adică sufletele noastre... Sufletul celor ce iubesc pe Dumnezeu, nu dau o educație deplorabilă și infectă copiilor lor, care apoi mor în altarele demonilor, ca apoi părinții, deși ei sunt vinovați, să dea vina pe Dumnezeu. De parcă Dumnezeu e vinovat, că ce? Că a luat ceea ce îi aparține pe drept, ceea ce El Însuși a și dat. De parcă părinții cred că copii sunt ai lor. Nu sunt copii părinților lor, sunt ai lui Dumnezeu. Îi dă și îi ia când vrea El. Deci în sufletul meu, eu nu arunc gânduri de hulă. E absurd să hulești. E o lume și un Univers, care deși temporare cu cicluri de moarte și viață, care totuși ți le arată Dumnezeu, ne dă Domnul pământul să-l locuim, să ne bucurăm, să ne iubim curat și sfânt, ca să ne minunăm de creația Lui și să-L slăvim cu dragoste, cum mai poți să hulești? Trebuie să-ți lipsească bunul simț, cu desăvârșire... Ăsta-i hulitorul, omul fără niciun pic de bun simț... :/ Și nici flegme de imagini porcoase, nu aruncăm, ci dacă vrem unire intimă, ne căsătorim. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, că nu cădem în desfrânare și curvie. Și nici jeturi urinare de ură și pizmă, nu aruncăm, pentru că adevărații creștini, sunt învățați cea mai înaltă învățătură din Univers, cea mai adevărată care a fost vreodată în istoria omenirii, nu e budismul, sau altele, ci e în Noul Testament. Cine e cu adevărat creștin, va trăi cu adevărat, împlinind fiecare virguliță din Noul Testament ! Silindu-se până la moarte lui, pentru aceasta. AMIN. Și nicidecum nu are slavă deșartă, fiindcă știe că ceea ce face nu face cu puterea lui, cum sunt învățați budiștii să creadă, ci: "nu știți oare că nu puteți face nimic fără Mine?" și iar: "toate le pot în Hristos, care mă întărește". 5. Omul este păcătos. Și chemat la curățire, luminare și îndumnezeire, nu la discoteci și nu la patimi, pe care trebuie să le urască cu ură sfântă și mare în fiecare minut al vieții lui ! 6. Copii se nasc, de către părinții care sunt căsătoriți. Adevărații părinți, creștinii, ortodocșii trăitori și practicanți, care înțeleg și se mântuiesc unii pe alții, cum spune Biblia. "În păcate m-a născut maica-mea", are multe înțelesuri vii și luminoase, care nu le amintesc, decât câteva, foarte pe scurt: Acei părinți, nu fac sexualitate degenerată, înainte de-a rămâne cu copii. Ci știu acei tineri, că trebuie să devină părinți, și pentru asta că trebuie să se căsătorească, și să facă unirile intime, pentru scopul de-a face copii. Și nu, niciodată, uniri intime, cu mai mulți băieți, că atunci fata aia, va fi o mamă consumată, psihic întâi, apoi emoțional, și cognitiv, toate acestea din suflet, cu efecte asupra trupului și deci și a copilului. Sunt glume? O, nu, nu sunt glume. Nu bărbații sunt de vină, pentru desfrânările fetelor, ci fetele, că li se dăruiesc, după 3 luni(!) de relație(!), în loc să se căsătorească, după 3 luni, ei fac păcate. Dacă sunt fete și femei puternice, vor spune clar: dacă Hristos este temelia vieții tale, cum e și temelia vieții mele, atunci ne vom căsătorii, și vom vedea ce va mai fi, în Hristos. Iar dacă, să pleci spurcatule ! Deci în Hristos, în Taina Cununiei, copilul nu se naște în păcatul sexualității, căci atunci sexualitatea e dezlegată cu binecuvîntare (cea firească și normală, nu sodomizarea soției, sau spurcarea gurii unii altora, cu care înălțăm rugăciuni către Dumnezeu și apoi avem pretenția să ne și asculte) ci acel copil, se va naște cu alte păcate, strămoșești, etc.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.11.2015 at 09:14:47. |
|