![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Devine tot mai evident ca unii dintre cei care participa la proteste au o problema cu credinta, restul problemelor (Patriarh, BOR, banii cultelor, ora de religie,etc) fiind doar pretexte. Trist, in 89, muncitorii timisoreni, cand au iesit in strada si au ajuns in fata Maternitatii s-au asezat toti in genunchi si au spus ,,Tatal nostru". Parcurge un drum tare trist tara asta, pe masura ce trece timpul.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Unii au avut întotdeauna probleme cu credința: Zis-a cel nebun întru inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Dar ce probleme au ceilalți ? Ce probleme avem noi toți ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|
|||
|
|||
|
Recent am trecut pe langa un cimitir din Bucuresti unde sunt morminte si ale celor care au cazut in acele zile. Ma uitam la ce scria pe cruci, majoritatea tineri. De 25 de ani tara asta, noi toti, oameni politici, simpli cetateni, toata lumea, prin tot ce am facut, cred ca am batjocorit in ce am crezut atunci si pe ei si sacrificiul lor. Va veni timpul sa platim.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Ba da, multi seamana.La fel de tineri, la fel de idealisti si de entuziasti.Paradoxal este foarte trist, pentru ca intr-o tara cu o memorie colectiva dreapta protestele de acum nu ar fi trebuit sa mai existe.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 07.11.2015 at 01:27:38. |
|
|
|||
|
|||
|
Daca ne multumeste faptul ca preferatii nostri politici trag un avantaj din asta si nu vedem ca avem de-a face cu o generatie cu mentalitate totalitara, una care e gata oricand de o noua revolutie bolsevica, si mai ales daca nu intelegem ca asta e se intampla si pe plan mondial, atunci ne amagim singuri.
Fiecare poate studia Manifestul Comunist. Si pe urma uitati-va pe harta. Cine lupta astazi : Impotriva religiei Impotriva familiei traditionale Impotriva statului national E atat de simplu. |
|
|
|||
|
|||
|
O noua revolutie bolsevica? Odata eram la Paris,intr-o iarna, in Cartierul Latin. Stateam intr-un bistro si ii ascultam pe niste tineri studenti francezi, foarte comunisti, cum pledau cu inflacarare si avant despre inceperea unei noi revolutii. Cu citate din Marx si tot tacamul. Erau foarte convinsi de utopiile lor, pregateau proteste in universitati. La Bucuresti se asternuse zapada pe crucile celor ucisi in 89.La Paris nu urma sa moara nimeni si utopiile, in dimineta aceea geroasa, se tot revarsau si pareau foarte reale. Nu erau reale, crucile sunt foarte reale.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Un paradox in ceea ce ma priveste: never ever nu voi rezona cu viziunea politica a Rusiei dar, in acelasi timp, niciodata nu voi inceta sa fiu un indragostit de cultura ei. Pe Dostoievski il pun in primii cinci autori care mi-au marcat viata. Cumva am reusit, din fericire, sa traiesc cu acest paradox :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si daca nu, sa le explici cu ce se maninca marxismul in practica. Dar pe atunci probabil nici romanii nu stiau (inca) ce a fost la Pitesti.