![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Biserica lui Hristos dreptmăritoare prăznuiește în fiecare an, în data de 8 noiembrie, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, împreună cu soborul tuturor puterilor cerești.
Prin cuvântul „arhanghel“ înțelegem „mai mare peste îngeri“ sau „cel dintâi dintre îngeri“ . Iar „înger“ înseamnă „vestitor“ , pentru că îngerii vestesc pe pământ și fac cunoscută oamenilor voia lui Dumnezeu. Puterile cerești netrupești, potrivit Sfintei Scripturi și Sfintei Tradiții, se împart în nouă cete: Serafimii, Heruvimii, Tronurile, Domniile, Puterile, Stăpâniile, Începătoriile, Arhanghelii și Îngerii. Sfinții Arhangheli sunt în număr de șapte: Mihail, Gavriil, Rafail, Salatiil, Uriil, Gudiil și Varahil , însă cei mai importanți dintre ei, cei mai cunoscuți și mai populari sunt Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil . Acești șapte Arhangheli sunt pomeniți în cartea Apocalipsei ca fiind cele șapte duhuri care stau în fața Tronului lui Dumnezeu (cf. Apocalipsa 8, 2). În limba ebraică a Sfintei Scripturi, numele Sfinților Arhangheli conțin ideea prezenței harului lui Dumnezeu în lucrarea lor, întrucât fiecare nume se termină cu forma prescurtată a numelui lui Dumnezeu El (Elohim ) (Il în limba greacă), ceea ce înseamnă că toți acești Arhangheli sunt împlinitori ai voii lui Dumnezeu, sunt teofori sau purtători ai harului și lucrării lui Dumnezeu. Numele Sfântului Arhanghel Mihail, Mi-cha-El în limba ebraică, înseamnă cine este ca Dumnezeu? (mi=cine, cha=ca, El=Dumnezeu ), iar numele Sfântului Arhanghel Gavriil, Gabriel în limba ebraică, înseamnă Dumnezeu este puterea mea.
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Vecernia zilei + | cristiboss56 | Despre Vecernie | 15 | 01.02.2016 22:26:36 |
| Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. | voxdei55 | Generalitati | 8 | 04.12.2010 23:48:51 |
| Versetul zilei | Daniela-Iulia | Din Noul Testament | 1 | 13.05.2009 10:22:30 |
| Informatia zilei | silverstar | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 24.04.2009 09:30:11 |
|
|