![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ai văzut frate?
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A doua, in felul ala "o cunosti" abia dupa casatorie - asa zice Biserica. Daca nu te intereseaza ce zice Biserica, de ce mai pui intrebari ca cele din deschiderea topicului?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In contexte de genul asta in mod special.
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa o cunosti "in felul ala" si inainte de casatorie.De asta exista spovedanie, s-a mai modernizat lumea.Cred ca biserica nu interzice asta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poti sa te pacalesti pe tine, uneori mai pacalesti preotul dar pe Dumnezeu nu poti sa pacalesti. Si ai sa vii peste ani sa te lamentezi ca de ce viata ta e distrusa si totul iti merge prost si nu stii ce acatiste sa mai faci si cate lumanari sa aprinzi "sa-ti mearga bine". Si apoi ai zis: Memorie cam slaba..
|
|||
|
|||
![]()
Tu intelegi numai ce vrei.Decat credincios ca tine mai bine pacatos ca mine..
|
|
||||
|
||||
![]()
Spovedanie exista de multe secole. Dar, pentru a fi eficienta, o spovada buna presupune ca penitentul sa se pocaiasca, adica sa realizeze starea de pacat in care se afla si sa ia hotararea ferma sa nu mai pacatuiasca, cel putin cu specia de pacat spovedita.
De aceea, spovada se mai numeste "Taina Pocaintei". Contrariul, adica a pacatui cu gandul ca Dumnezeu te va ierta, spovada fara pocainta, defineste pacatul impotriva Spiritului Sfant. Despre acesta, supremul Judecator ne-a spus ca nu se va ierta, nu fiindca nu ar putea ori nu ar vrea, ci fiindca noi nu vrem sa ne dam jos de pe toboganul pacatului care duce direct la subsol.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am citat exact ce ai scris tu. Ce n-am inteles corect?
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreau sa mai continui discutia, nu imi place sa ma cert, hai sa ne axam pe subiectul pe care a fost deschis acest topic :)
|
|