![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Principii morale sanatoase cred ca ar fi in primul rand a aveea un caracter bun, a nu aveea vicii grave de caracter sau comportament (le-am enumerat anterior), a te comporta civilizat in societate, in familie, la locul de munca, a-ti indeplini atributiile de serviciu in mod corect si cat mai bine posibil, a nu face rau unui om care nu ti-a facut vreun mare rau, a cauta sa ajuti- in limita a ceea ce este omeneste fizic posibil pe ceilalti oameni, a fi o fire sociabila, vesela, etc. Si desi din pacate astazi sunt multi oameni care nu practica aceste principii, totusi pot spune ca am cunoscut personal si multi oameni jos-palaria care respecta aceste principii si au un comportament ireprosabil in societate si in familie. Multi din ei au fost ceferistii- iar la serviciu isi faceau datoria intr-un mod exemplar (cu pasiune si daruire pentru meserie), iar acasa si in societatea- cu vecinii de bloc, prietenii, cunoscutii se comportau ireprosabil, fiind si oameni veseli si sociabili. Asadar cred ca principiile morale expuse se potrivesc cu lumea reala. Sau dupa dumneavoastra, daca ce am spus eu este gresit, care ar trebui sa fie principiile morale pe care ar trebui sa le aibă un om ?! Si cred ca orice om, matur si cu o buna judecata, isi poate da seama atunci când iubeste cu adevarat pe cineva si când vrea sa fie impreuna toata viata si sa se casatoreasca cu cineva! |
|
||||
|
||||
![]()
Alin, daca ai tot ceea ce a enumerat Florin ca principii morale sanatoase, dar nu ai asteptat pana la casatorie ca sa ai relatii intime, inseamna ca toate celelalte principii suntinexistente, se anuleaza?
Parerea mea e ca e preferabil sa ai acele principii morale eumerate de Florin, decat doar sa astepti pana la casatorie si in rest sa nu ai cine stie ce principii morale.... Chiar nu consider ca sunt amorala sau imorala doar pentru ca nu am asteptat pana la casatorie, atata timp cat stiu bine ca nu am avut relatii decat cu cel care mi-a devenit sot si nu am aut relatii intime doar ca sa "fiu in rand cu lumea/gasca/whatever".
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca trebuie sa fie? Sau tu gasesti morale justificari de genul "Ce daca i-am dat o palma, doar nu l-am omorat?" De altfel "principiu moral" cel mai evident in discursul lui a fost "cat de placut iti este celalalt". Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 25.11.2015 at 12:08:04. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Stiu de unde ai ales asta dar referinta era la Legea Veche.
Dar intr-adevar, cine persista intr-un pacat, incercand chiar sa apere acel pacat ca pe o virtute, se lipseste pe sine de Har iar fara Har oricare alt pacat este imediat dupa colt. Nu imediat, pentru ca o constiinta socata de un pacat mare si evident risca sa se trezeasca dar in timp.. Da, e adevarat, multi nu asteapta pana la casatorie, pentru o parte din ei ( o mica parte cred) nu apare un conflict direct cu scopul final, dar de aici pana a apara acest lucru (aproape) ca pe o virtute e o cale cam lunga (in jos).
|
|||
|
|||
![]()
Ai avut relatii inainte sa va uneasca si sa va binecuvinteze Dumnezeu ? Atunci ai facut desfranare pentru ca l-ai ignorat si dispretuit pe Dumnezeu pentru ...o placere.Ai fost egoista ,trupul tau a contat mai mult decat Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur ai fost intrebata daca ati intretinut relatii pana atunci si cum normal ca raspunsul a fost da,preotul ti-a dat iertarea.Iertarea te asuma sa recunosti ca ai gresit. Corinusha,ma uit la ce ai scris mai sus,la fel i-ai spus si preotului?Daca da,problema voastra,daca nu,vezi ca e mare pacat sa minti la spovedanie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand vorbiti de persoana iubita cu care doriti sa va casatoriti o idealizati, o faceti un soi de semi sfanta, dar ea e doar o fiinta umana care nu ofera nici o garantie la fericire pana cand moartea va va desparti. Aveti muuulte asteptari dar trebuie sa va ganditi si invers, dvs ce oferiti? |
|
|||
|
|||
![]()
Buna remarca :)