![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
https://ro.wikipedia.org/wiki/Alexan...3stire.C8.99ti
Bine, teoretic aceste confiscari au fost facute din averea bisericii ortodoxe grecesti. Se poate intelege de ce Cuza nu era de acord ca grecii sa detina 25% din suprafata tarii, nu? BOR nu exista inca cand s-au intamplat aceste evenimente. Last edited by abaaaabbbb63; 05.12.2015 at 18:16:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care biserici grecesti ma ? ![]() Erau biserile romanesti. Ca grecii reusisera sa gaseasca portite sa-si insuseasca o parte din venitul bisericilor e alta problema si probabil ca e adevarat. Dar bisericile erau romanesti. Mitropolia Moldovei exista din sec XIV. In plus existau anumite terenuri donate manastirilor din Muntele Athos. E dreptul lor sa si le ia inapoi, daca urmasii nu stiu carui grof de prin Ardeal si-au luat un sat inapoi de ce sa nu-i dea inapoi pamantul unei manastiri din Muntele Athos ? Sigur ca la noi nu se retrocedeaza nimic decat pe baza de falsuri si furturi, dar asta nu inseamna ca BOR nu are dreptate. Dar sa avem incredere in satanele securisto - sorosiste care conduc acum Romania. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
- bisericile erau conduse de călugări greci - tot venitul generat de aceste biserici era trimis în străinătate - bisericile nu plăteau nici un fel de impozit statului - slujbele erau ținute în lb. greacă sau slavonă Nu prea văd cum poți să zici că erau românești când românul nu beneficia în nici un fel de ele.
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Alin Zaharia, sunteti un ateu cu care se poate discuta profund; va citesc postarile cu placere. Va asigur ca taranul roman avea incredere in preotul lui, desi el insusi nu stia slavona sau greaca, asa cum taranul lituanian nu stia latina, dar avea incredere in preotul catolic. Si asa cum panii din Rzeczpospolita vorbeau in latina mai ceva ca snobii actuali in engleza de cartier, si boierimea damboviteana vorbea greceste si in somn.
Arhonda, va asigur ca si cei de sus si cei de jos erau multumiti de biserica ortodoxa, fie ea elenofona sau slavofona. Doar masonul Vladimirescu a vrut afara cu "cataonii de grecotei". Exista multe documente in acest sens. |
|
|||
|
|||
![]()
A propos de dictatura, ar trebui sa imi tin odata in frau gura asta afurisita, cu de la sine putere, nu "silit de imprejurari", ca sa ma exprim eufemistic. Asa ca o sa tac, de acum inainte, si pe subiectul asta cu dictatura si altele conexe. Simt o perturbare in Forta, cred ca iar o sa manii pe cineva cu latratul emotiilor mele speriat-socat-vindicative. Ce sa fac, daca asta cred si simt sincer, anume ca da-o incolo de virgula capitalismul marilor proprietati si megatrusturilor e malefic si imperialismul, fie el american, european sau rusesc sau chinezesc, ne va baga din nou in lagare, de parca nu am fost destule generatii de sacrificiu de la 1848 incoace?! O sa tac, e unica solutie.
Last edited by Intrarea Vagonului; 05.12.2015 at 22:59:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce e al cezarului e al lui. Asta e. Ghinion! Ca noi acum sa vociferam pentru bani, cand Iisus nu a avea unde sa isi plece capul, cand apostolii au propovaduit si nu au luat nimic pe drum, nici toiag, nici traistă, nici pâine, nici bani ...
Asta e ipocrizie, nu credinta! |
|
|||
|
|||
![]()
Aveti dreptate, in mare masura, bob. Totusi...traim in dimensiunea asta a hoitului si necesitatilor sale, mai mult sau mai putin inchipuite...
|
|
|||
|
|||
![]()
Puteau fi si sub stapanire uzbeka, bisericile respective aveau niste proprietati acumulate de-a lungul anilor. Nu trebuie sa ne mire faptul ca sub stapanirea fanariota majoritatea veniturilor lor se ducea in partea aia de lume. Dar daca statul le-a luat el si s-a angajat sa sprijine financiar Biserica, atunci sa o faca. Daca nu sa le dea inapoi proprietatile.
Frumos lucreaza oamenii frumosi aparuti in sec XVIII prin Bavaria. Femeile la munca - hai ca va educam noi copiii - facem scoli publice. Dupa care spunem ca religia nu are ce cauta in scoala. Hai ca avem noi grija de Biserica, dati-ne pamanturile. Dupa care spunem ca statul nu ar trebui sa plateasca Biserica. Si toate astea le fac luand in cea mai mare parte bani de la credinciosi, ca nu au adus bani din Bavaria. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cam hazardat sa spui ca "tot venitul" pentru ca Biserica avea totusi preoti de platit, intretinea/construia biserici,si manastiri, etc. Dar sa zicem ca era asa cum zici tu cu "tot" (si noi trebuie sa credem). Nu era mai corect sa fie impozitat venitul si sa ramana proprietarului de drept restul? Si fiind proprietar de drept, sa faca ce considera de cuviinta cu el? E ca si cand sub pretextul ca din banii TAI ai facut o donatie unui englez de exemplu, eu iti confisc toata averea si ma angajez sa-ti dau un salariu simbolic la limita subzistentei. Iti convine? Asa au facut comunistii si cu taranul roman, au gasit ceva pretexte sa-i confiste pamantul si alte bunuri si pe urma le-au dat un salariu de mizerie ca sa-l munceasca. Iar peste toate au inclus si cote obligatorii din productia gospodariei (un soi de impozit).
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 05.12.2015 at 23:23:52. |
|