![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Și eu care credeam că oamenii creștini se împărtășesc cu Sângele Domnului...
|
|
|||
|
|||
![]()
Copiii care se impartasesc in afara slujbei propriuzise asa se impartasesc.
Parintele toarna vin-vin intr-un pahar si pune cateva firimituri din Sf. Impartasani care se pastreaza, uscata, pentru cazuri speciale. VInul propriuzis nu este Sf. Impartasanie, doar acea particica. Se prea poate ca unii preoti nici macar sa nu se oboseasca sa dea copilului si o particica, ii da practic doar din acel vin.
|
||||
|
||||
![]()
Nu-i așa peste tot.
|
|||
|
|||
![]()
Nu am știu de aceste practici.
Și îmi pare rău că am aflat. Și sunt foarte nedumerit de inovațiile astea.... Foarte nedumerit și mâhnit și îmi vine, nu știu de ce, să dau cu .... tâmpla de stele...:) Dumnezeu să mă ierte, dar decât să duc copchilu la lingurița cu vin în biserică, mai bine merg bărbătește cu el într-o crîșmă și ne facem praștie! (dar asta o zic așa, la obidă, că nu pot încă să gestionez noutatea pe care am aflat-o de la tine, Aline și de la conu Zaharia.) * Oameni buni, chiar nu Se mai găsește prin biserici Sfânt Sângele Domnului pentru împărtășirea bebelușilor? Nu se mai întâmplă Prefacerea darurilor? Musai totul s-a transformat în bodegă? Chiar și biserica? Păi atunci ce mai are lumea cu bețivii? De ce nu-i luăm ca model desăvârșit al virtuții? Dumnezeule mare.... |
|
||||
|
||||
![]()
Calmează-te, că eu cred că Alin se înșală.
|
|||
|
|||
![]()
Crezi prost.
Asa se impartaseste inainte de prefacerea Sf. Daruri, de unde altundeva Sf. Impartasanie? E drept, corect se face punand intr-o lingurita putin vin SI o particica iar preotul are grija sa nu se piarda nimic. Dar in unele locuri, mai de fitze, cu trafic mare (poate de asta?) se mai face treaba si de mantuiala cum am scris mai inainte. Si binenteles ca daca se mai varsa din vin pe hainele copilului, nu-i bai. Sau cel putin preotul n-a considerat asta o problema demna de semnalat. Pana la urma e doar vin, nu? Eu nu stiu cate astfel de cazuri exista dar am asistat la un caz din asta.
|
|||
|
|||
![]()
Să sperăm că este un caz izolat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Pai da, trebuie date simultan ambele specii. Au murit oameni, in acest Est european, pentru ca aceasta impartasaire cu ambele specii sa fie mentinuta. La Cina de taina, Domnul NU a facut o defalcare: "Beti voi si sangele Meu, ca sunteti apostoli, doar Trupul Meu este pentru simplii credinciosi, spre Viata Eterna".
|
|
||||
|
||||
![]()
Acea părticică este Trupul și Sângele Domnului, sfințite în Joia Mare și păstrate ulterior în chivotul de pe altar: Ritualul pregătirii sfântului agneț.