Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2015, 09:26:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Tu ... botezi?
Ar putea fără probleme.
Citat:
Nu? Atunci pe loc repaus.
Continuați.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2015, 09:34:05
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ok, am inteles n-ai inteles nimic, nu-i bai.
din nou...e parerea ta personala!
Vechi 17.12.2015, 09:38:50
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Până când o țineți așa?
Reply With Quote
Vechi 17.12.2015, 09:54:57
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ar putea fără probleme.
Continuați.
Vezi si restul. Laicii fac Prefacerea? Nu? Atunci sa ia o pauza de la atacat fete bisericesti.
Cand o exista administrarea Sacramentelor de catre mireni in ortodoxie, atunci poate dom' Raglean sa fie patriarh...in garajul casei dansului. Pana atunci, pe loc repaus, cum zisei mai sus.

Last edited by Intrarea Vagonului; 17.12.2015 at 10:12:32.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2015, 10:27:10
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Eu am comentat unde a trebuit.
În rest, continuați.

P.S. Nici preoții nu fac vreo prefacere anume.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2015, 10:57:11
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu am comentat unde a trebuit.
În rest, continuați.

P.S. Nici preoții nu fac vreo prefacere anume.
Ai inteles tu. Ei au taina hirotoniei, eu, tu, sau Raglean nu.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2015, 11:11:23
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Păi n-am înțeles.
Vezi tu? Eu sunt inginer de formație și-n meseria asta tre' să fii clar în ceea ce faci. Inclusiv în exprimare.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2015, 12:07:22
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Implicit

Citat:
Raglene, nu mai il judeca. Nu ca iti zicem "fraieri" ca mine si Ovidiu, ci daca tii la mantuirea ta. Scurt pe doi: in mainile tale are loc Sf. Prefacere? Tu spovedesti, botezi? Nu? Atunci pe loc repaus. Or fi avand laicii de-a face cu administrarea sacramentelor la secta din Petru Voda, nu la ortodocsi.
Citat:
… poate dom' Raglean sa fie patriarh...in garajul casei dansului. Pana atunci, pe loc repaus, cum zisei mai sus.
Citat:
Ai inteles tu. Ei au taina hirotoniei, eu, tu, sau Raglean nu.
-bai taica ba, in primul rand ne cunoastem de undeva sa-mi zici pe nume?
-nu il judec ,oricum articolul este scris de p Vulcanescu, care e preot si tine cont de pidalion,carma Bisericii si de sfintii parinti ,de care si noi trebuie sa tinem cont
-asa ca pe loc repaus tu cu atacul la persoana mea, si daca nu vrei tu sa tii cont de sfinti treaba ta
-intr-adevar ar trebui un episcop,mitropolit,patriarh sa-I zica ca se boteaza ereticii,pt ca ei nu au botez
-si sa-I zica p Necula ca Francisc era in inselare,erezie asa cum zice Sf Ignatie

CANONUL 46
Episcopul, sau prezbiterul, ereticesc botez primind, sau jertfă, a se caterisi poruncim. Că ce conglăsuire este lui Hristos cu veliar? Sau ce parte Credinciosului cu necredinciosul? [Apost: 47, 68; sobor 2: 7; sobor 6: 95; Cartag: 1; Vasilie: 1, 20, 47, 2, Cartag: 6, 15]
TÂLCUIRE
Dreptslăvitorii creștini se cuvine a se feri de eretici, și slujirile lor a le urî. Iar mai vârtos însuși ereticii se cuvine a se mustra și a se înțelepți de către episcopi și prezbiteri, doar cumva vor înțelege și se vor întoarce, din rătăcirea lor.
Pentru aceasta și Sfântul Ieromartirul Chiprian care a stătut episcop al Carhidonului, și tot soborul cel dimprejurul său, cel de optzeci și patru de episcopi, ce s-au adunat în Carhidon, urmând apostolescului acestuia canon care leapădă botezul ereticilor de obște, încă și apostolescului canon 68 celui ce zice, că cei de eretici botezați sau hirotonisiți, este cu neputință, a fi ori creștini, ori clerici. Urmând ei zic, canoanelor acestora, au așezat canon prin care leapădă botezul ereticilor, și al schismaticilor împreună. Dovedindu-o aceasta, și din alte multe scripturilnice ziceri, iar mai ales din acea apostolească: ,,Un Domn, o Credință, un botez” (Efeseni 4). Că dacă, zic ei, una este soborniceasca biserică, și unul este botezul cel adevărat, cum poate fi adevărat botezul ereticilor, și al schismaticilor, de vreme ce ei nu sunt înlăuntru în biserica cea sobornicească ci s-au rupt dintr-însa prin eres? Iar de este adevărat botezul ereticilor și al schismaticilor, și este adevărat și cel al drept slăvitoarei și al soborniceștii biserici, apoi nu este un botez, precum Pavel strigă, ci două. Care este prea cu necuviință.

-…botezul schismaticilor, care în întâiul său canon îl primește marele Vasilie, în cel 47 al său îl leapădă, zicând, noi cu un cuvânt, pe cei curați, și înfrânatici, și de sac purtători, pe toți îi botezăm.
- Iar în canonul al 20 al său hotărâtor zice, că pe eretici nu-i primește biserica, fără a-i boteza.
CANONUL 47
Episcopul, sau prezbiterul pe cel ce are botez după adevăr, de-l va boteza din început, sau pe cel spurcat de către cei necinstitori de Dumnezeu, de nu îl va boteza, să se caterisească. Ca unul ce-și bate joc de Crucea, și de Moartea Domnului, și nu osebește pe ierei de către minciunoierei. [Apost: 46, 68; sobor
2: 7; sobor 6: 95, 84; Carhid: 1]
TÂLCUIRE
Că apostolescul canonul acesta, pe care spre mărturia socotelii lor îl aduc, nu zice pentru dreptslăvitorii cei mai-nainte botezați, ci pe cei ce din naștere sunt eretici, și de dânșii spurcați, apoi venind la dreapta slăvire. Drept aceea și nu zice de al doilea să-i botezăm, ca pe unii ce mai-nainte au fost botezați, ci să-i botezăm (că de nu va boteza zice) ca pe unii ce niciodată ar fi fost botezați după dreapta slăvire. “

-asa ca preotii ar trebui sa tina cont de canoanele sfintilor,si p Necula

Din cuvantul Sinodului al VII- lea Ecumenic (Niceea, 787)
“Sa nu faceti nici inovatie, nici omitere in Predania pe care am pazit-o cu evlavie pina acum. Deoarece toti citi s-au pastrat inlauntrul Sfintei Biserici Universale, nu au primit nici adaosuri, nici omiteri. Si cu mare pedeapsa va fi condamnat cel ce va face fie adaugiri, fie omiteri.”

Sfintul Ioan Gura de Aur (+ 407)
“Daca episcopul sau clericul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi. “

Sfintul Teodor Studitul (+826)
“Atunci cind Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cirmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba vreun amestec. Sau un sarac care de-abia isi cistiga existenta? … Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramine nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramii tacut si dezinteresat?”
“Avem porunca de la insusi Apostolul Pavel ca, atunci cind cineva invata ori ne sileste sa facem orice alt lucru decit am primit si decit este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeaza a fi osindit, ca nefacind parte din clerul sfintit. Nici un sfint nu a incalcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfint, daca ar fi calcat-o.”
Reply With Quote
Vechi 17.12.2015, 12:12:17
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Implicit

-deci conform CANONULUI 47, preotii,episcopii,mitropolitii,patriarhul care nu ii boteaza pe ereticii papistasi,protestanti...trebuie caterisiti, raspopiti,scosi din functia de preot...
Reply With Quote
Vechi 17.12.2015, 13:29:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Raglene, nu mai il judeca. Nu ca iti zicem "fraieri" ca mine si Ovidiu, ci daca tii la mantuirea ta. Scurt pe doi: in mainile tale are loc Sf. Prefacere? Tu spovedesti, botezi? Nu? Atunci pe loc repaus. Or fi avand laicii de-a face cu administrarea sacramentelor la secta din Petru Voda, nu la ortodocsi.
Cred ca ai inteles gresit, a spune adevarul nu inseamna a judeca pe cei ce spun ceva gresit. De exemplu daca cineva spune ca luna e patrata spui si tu ca-i patrata ca sa nu-l judeci pe acela? Sau nu spui nimic si te faci ca fluieri? Curentul acesta se numeste corectitudine politica, multi au observat ca e un nonsens.
In cazul credintei acest curent e propagat de ecumenism. Pentru uniunea credinciosilor din toate cultele nu ar trebui evidentiate erorile unui cult, pentru ca ar insemna ca ii judeci pe cei din acel cult. In aceasta invatatura erezia nu are prea mare importanta, deci nu au importanta erorile dogmatice.
In cazul ortodoxiei, ascultarea de cler si ierarh merge pana la invatatura dogmatica sau morala gresita (adica daca preotul ar spune ca cineva isi poate lua o amanta nu il asculti, putem chiar sa-i atragem atentia ca greseste). In acest chiar chiar e bine ca cineva sa-i spuna unui parinte daca greseste, ca sa poata sa se indrepte. Judecarea inseamna a nu-l condamna pentru pacatele sale, personale.
In fine, in al patrulea rand, e o confuzie de nume, e vorba acolo de alt parinte Necula, de la Bucuresti (chiar mai cunoscut decat primul, apare des la televizor).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Duminica Ortodoxiei costel Diverse Sarbatori 4 21.03.2013 09:59:32
Pastorala Sfântului Sinod al B O R la Duminica Ortodoxiei (2012) laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 0 03.03.2012 16:42:08
Duminica Ortodoxiei + cristiboss56 Diverse Sarbatori 2 28.02.2009 22:36:50
DUMINICA ORTODOXIEI georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 6 21.03.2008 00:46:06