![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu știam că odată în Iad poți ieși de acolo... |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca parintele Cleopa comite o eroare dogmatica.O alta eroare este afirmatia ca biserica il salveaza!Nu!Duhovnicul il salveaza pt ca prin el i se iarta pacatul,Dumnezeu nu uita nimic pt ca uitarea este a oamenilor.Dumnezeu iarta!Biserica ortodoxa admite insa ca rugaciunile celor vii,in special atasate liturghiei il pot scoate pe sufletul pacatos din iad!Si asta are temei in axiomatica cristica.Biserica este doar adru obligatoriu de desfasurare ale unor asemenea salvari!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cu totii in treaba, singurul care pare ca stie ce face esti chiar tu. Din pacate te afli in alta realitate.Bye. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu te supăra de întrebare: din cine e alcătuită Sfânta Biserică? Sau, în altă formulare: preotul duhovnic nu este mădular din organismul Bisericii? |
|
||||
|
||||
![]()
Duhovnicul (preotul) nu face parte din Biserica?
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Situl citat mai sus este sedevacantist, deci NU ESTE CATOLIC.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
Poate ca nu este tocmai "catolic", insa explicarea Purgatoriului este una buna.
|
|
|||
|
|||
![]()
"O inima smerita si infranata Dumnezeu nu o va urgisi." Deci smerenia si infranarea vor mantui pe om. Ma gandesc la Petru, care s-a lepadat de Hristos in acea noapte fatidica. Totusi a plans cu amar dupa. A trecut prin foc? Jalea lui nu i-a ars inima?
Purgatoriul e focul ce il parcurge orice suflet cazut si intors spre pocainta. Smerenia si infranarea sunt virtuti daruite de Dumnezeu. Care e diferenta dintre virtute si fapta buna? Si fariseii faceau fapte bune de ochii lumii. Nu cred ca Dumnezeu e contabil. Diavolul da. Dupa explicatia din link, inseamna ca faptele bune ar fi contorizate. Si ele ne-ar mantui dupa o perioada de suferinta post-mortem. Nu m-a convins ipoteza... Avem indicii clare despre Rai si Iad in Sfanta Scriptura. Despre purgatoriu, doar niste interpretari poetice...exces de zel, parerea mea. |
|
|||
|
|||
![]()
Si pomelnicele pentru morti si milosteniile pentru ce se dau?
|
|